Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Muffin receptet keresek fórum

Muffin receptet keresek (tudásbázis kérdés)


18. *Zolcsika* (válaszként erre: 15. - Jucika33)
okt. 2. 01:05
Jobb is hogy lemented, mert ez nagyon "alfa" recept és tűnnek el... ☹️
17. *Zolcsika* (válaszként erre: 14. - Roxána)
okt. 2. 01:03
Perszehogy!!! Nem is 1-szer, nem is 5-ször! 😀
16. *Zolcsika* (válaszként erre: 13. - Alina*)
okt. 2. 01:02
Ez már csak részletkérdés! Kísérletezni mindig lehet! A citromhéj nem egy rossz ötlet! Nagyon sok tésztába jó! Én a fűszerekkel szeretek szórakázni!
15. jucika33 (válaszként erre: 11. - *Zolcsika*)
okt. 1. 04:32
Köszi. Az a fura, hogy én ezeket a pontokat mind betartom. Azért vagyok meggyőződve, hogy a receptem nem jó. Ezt a receptet is elmentem. :-)
14. Roxána (válaszként erre: 11. - *Zolcsika*)
szept. 29. 08:15
Bocs. Zolcsika,de te sütöttél már?
13. Alina* (válaszként erre: 11. - *Zolcsika*)
szept. 29. 08:11

Nekem is ez az alaprecept, annyi kiegészítéssel, hogy reszelt citromhèjat is teszek bele.



Ha igényel folyadékot, akkor nem tej, hanem kevés tejföl. (1-2 evőkanál)

szept. 29. 03:00

A sütőmargarint nyugodtan folyósra lehet melegíteni, úgyis egy sűrű massza a végeredmény, amivel dolgozunk. Ha nincs elég margarin, akkor egy kis étolajjal lehet helyettesíteni. Persze ez csak kevert tésztákra (masszákra) érvényes.


(1 sütőmargarin kb. 1,8 dl étolajnak felel meg.)

szept. 29. 02:43

Tanácsok kezdőknek és haladóknak!


• A muffint előmelegített sütőben süsd!

• A sütés első negyedórájában ne nyiss rá a muffinokra, mert összeesnek!

• Csak a cukrot kell alaposan kikeverni a margarinnal és a tojással, a további hozzávalót (pl. mazsola, dió, csoki, gyümölcs, szárított gyümölcs) először a liszttel lazán összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a tésztához. A túlkevert tészták nem lesznek olyan domborúak.

• A sütőport mindig a liszthez keverd hozzá, így csak a sütőben kezd el "dolgozni"!

• Ha a margarinod kemény, akkor add hozzá a cukrot, és tedd be néhány másodpercre a mikróba, könnyebb lesz vele dolgozni!

• A mélyedést 2/3 vagy 3/4 részig szabad megtölteni tésztával, hogy a muffinok szépen tudjanak csúcsosodni, és ne folyjanak ki.

• Ha marad üres lyuk a formában, töltsük meg vízzel.

• A sütési idő általában 20-25 perc a nagyobbakhoz (pl. 6-os sütőforma), 10-15 elég a kisebbekhez. Gázsütőben 3-4-5 fokozaton kell sütni.

• A muffin akkor van készen, ha a teteje aranybarna, és ha beledugunk egy fogpiszkálót (tűpróba), nem ragad rá a tészta.

• Sütés után kb. 5 percig hagyjuk hűlni a muffinokat, így könnyebben kijönnek a formából.

• Légmentesen zárható műanyag edényben sokáig friss marad a muffin.

• A frissen sült muffinokat le is lehet fagyasztani, kb. 2 hónapig jók. Kiengedjük, és röviden még egyszer átsütjük őket.


******************


ALAP MUFFIN RECEPT


(Bármivel variálható!)


Hozzávalók:


• 30 dkg liszt

• 30 dkg ráma

• 30 dkg cukor

• 4 tojás

• 1 csomag sütőpor

• 1 kiskanál szódabikarbóna

• vaníliás cukor

• (tej)

10. *Zolcsika* (válaszként erre: 1. - Jucika33)
szept. 29. 02:35

Én ezt csinálom már évek óta és megvagyok vele elégedve!


[link]


Ha masszív, puhát akarsz, akkor több zsiradék és/vagy víz/tej kell bele!


Valamint nem mindenki szereti jól átsütve! (Én sem!)

Nálam az a nyerő, ha egy kicsit rózsaszín a teteje!


Mivel alaprecept, rakhatsz bele bármit! Ha sokat akarsz sütni, dupla adagot csinálj! Kb. 2 és fél tálcányi jön ki belőle.

9. Alina* (válaszként erre: 3. - Jucika33)
szept. 28. 07:59

Megsúgom neked, hogy még nem vettem bolti muffint, szóval fogalmam sincs, hogy milyen az állaga 🙂


Mindig magam sütöm, és jól is szokott sikerülni. Azt próbáltam kiokoskodni, hogy a tièddel mi lehet a probléma.

szept. 27. 12:50
Köszönöm nektek :-) Próbálkozni fogok így.
7. andita1 (válaszként erre: 1. - Jucika33)
szept. 27. 11:46
Az enyém mindig magas, szétnyílt tetejű akármelyik receptet csinálom. A titok hogy két külön tálban kevered ki a száraz és nedves összetevőket. Aztán amikor ezeket vegyíted NEM szabad sokáig keverni, épp hogy összeálljon. Próbáld ki, ez a titok.
6. Bless the child (válaszként erre: 5. - Jucika33)
szept. 27. 07:37
Nem írtam le külön, de a tojast ugye szétválasztjuk és a fehérjét habbá verve rakjuk bele a végén. Mint a méteresbe😘
5. jucika33 (válaszként erre: 4. - Bless the child)
szept. 27. 07:30
Köszönöm szépen :-) Akkor ezt kipróbálom!
4. Bless the child (válaszként erre: 1. - Jucika33)
szept. 27. 06:56

Szia!

Ha tömör, tetején szetrepedőt szeretnél, a méteres tésztáját rakd a muffin formába. Az én receptem: 5 tojás, 1 dl forró víz, 1 dl olaj, 25 dkg cukor, 35 dkg liszt, 1 sütőpor, csipet só. Ez az alap, azt raksz még bele, amit csak akarsz. Puszi

3. jucika33 (válaszként erre: 2. - Alina*)
szept. 27. 06:34
A receptet követni szoktam, úgyhogy a leírt mennyiségű sütőpor biztosan benne van. A hőfok viszont kérdéses, mert a legkülönbözőbb változatokkal találkozom a 180-205 c-ig minden volt már. Ugyebár tésztafajta függő a hőfok, nadehát mégis... Melyik az a recept hőfokkal együtt, amiből a tömör, keménytetejű magasat lehet csinálni? Már felmerült bennem, hogy lehet, hogy élesztős a bolti muffin? Angliában is nagyon jó állagúakat árulnak. Vettem kint hozzá receptkönyvet, de az sem lesz nehéz magas (gondolom a reformtáplálkozási mánia átírja a recepteket és minden édesség pillekönnyű lett. De én most nem olyat szeretnék csinálni.)
2. Alina* (válaszként erre: 1. - Jucika33)
szept. 27. 06:16

Szia!


A sütőd is nagyban befolyásolja a végeredményt. Az, hogy helyesen van-e beállítva a hőfok.

Elég meleg-e a sütő,

amikor bekerül a tészta, ilyenek.


Ha túl lapos, akkor azon is elgondolkodnèk, hogy van-e benne elég sütőpor vagy szódabikarbóna. Attól függően, mit ír a recept.

szept. 27. 05:14
Sziasztok! Évek óta keresek egy muffin receptet, de hiába próbálok ki mindnefélét, egyik sem olyan. Azt szeretném, ha a végeredmény a boltban kapható, magas, tetején szétnyílt, nehéz, tömör, de mégis egyenletesen lukacsos szerkezetű lenne. Egyszer csinált ilyet anyukám gyerekkoromban, de nem emlékszik már ő sem a receptre. Amiket én próbáltam, az a végén mind túl könnyű, sima piskótaszerű, sokszor lapos kis valami lesz.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook