Muffin mániások ide :) (beszélgetés)
Nekem a kedvencem a barackos-fahéjas, a nutellás-almás, és most már a sütőtökös muffin, illetve kaptam egy bababarát tej-és tojásmentes piskótatorta receptet, az valami isteni finom muffinnak megsütve!
A férjem szerint egyébként egy muffin vagy csokis legyen (nagyon) vagy gyümölcsös, a kettőt keverni nem jó! És milyen igaza van :)
Hello,
Már fél éve előszeretettel lepem meg szeretteimet muffinnal, és kísérletezek azon, hogy miket lehetne beletenni, és milyen kombinációban, ami finom és különleges is egyben.
Ma lehet túlzásba estem, mert narancsos-csokis-fahéjas muffint akartam csinálni, az alap tésztához adtam narancslevet, kevertem hozzá Dr. Oetker forró csoki port (gondoltam hátha másabb íze lesz, mint a kakaónak) illetve apróztam bele fehér és tejcsokit fél-fél táblát. Ja, és persze szórtam bele fahéjat, a tál tetejét ellepte.
Sajnos mindezen annyit lehet érezni, hogy csokis. Nagy fájdalmamra se a narancs, se a fahéj nem érződik rajta... vagy keveset raktam bele, vagy sok lett a csoki a forró csoki por miatt, és elnyomja. Jaj, és a teljesség kedvéért szórtam rá egy kis kókuszt is, az legalább érződik a csoki mellett. :)
Ma beültették a bogarat a fülembe, hogy hogyan lehet olyan muffint csinálni, aminek a közepén csoki van, nem sül az aljára a formának, és ha esszük, akkor folyik ki belőle a csoki. Ezen, illetve azon is elgondolkoztam, hogy mi lenne, ha Cherry Queen-t tennék a muffin közepébe :)
Ezt a fórumot pedig azért indítottam, hogy hátha tud valaki segíteni az egész csokis muffin ügyében, illetve mindenki kedve szerint írja le a kedvenc muffinját, hadd szerezzük ötleteket :)
További ajánlott fórumok:
- Miért ragad rá a papírkapszlira a muffin?
- Mit lehet tenni annak érdekében, hogy a muffin ne ragadjon bele a papírkosárkába?
- Karácsonyra keresek fini muffin recepteket!
- Gyermekeiteknek vannak kedvenc sütijei(torták, muffinok, piték, stb..minden érdekel), amiket ti csináltok?
- Pozitív és negatív tapasztalatok a szilikonból készült muffin- és egyéb sütőformák kapcsán?
- 12 db muffinhoz nem sok az 1 sütőpor?