Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » 12 db muffinhoz nem sok az 1 sütőpor? fórum

12 db muffinhoz nem sok az 1 sütőpor? (tudásbázis kérdés)


1 2
2013. márc. 19. 14:06
Elfelejtettem írni, hogy én mindent egybekeverek, nincs külön száraz meg nedves rész. ....és mindig jól sikerül.
2013. márc. 19. 14:04

Nekem a következő az alap:

1 gyümölcsjoghurt, utána mindent ennek a poharával mérek

2 pohár liszt

1 pohár cukor

1/2 pohár olaj

2 tojás

1/2 cs. sütőpor

Ez az alap, és ezt ízesítem gyümölcsdarabokkal, csokidarabokkal,dióval, volt amikor Turó Rudi darabkákat dugtam bele.

Pillanatok alatt megeszi a család.Szeretjük.

30. Eszterkee (válaszként erre: 1. - Jennyke 1)
2013. márc. 16. 21:40

nagyon sok az 1 csomag sütőpor.

10 dkg liszthez 1 kávéskanállal teszek hozzá. sokféle muffint sütöttem már, mindegyik jól sikerült :)

29. moonlight13 (válaszként erre: 26. - C6973617d3)
2013. márc. 16. 21:01
:) Nálam mindig elfogyott! :)
28. moonlight13 (válaszként erre: 27. - Jennyke 1)
2013. márc. 16. 21:01
Ha nem aszalt gyümölcsöt teszel bele, hanem pl. befőttből valamit, akkor jobban csúszik a tésztája.
2013. márc. 16. 20:05

Köszi:)

Olaj volt benne meg tej is.

26. c6973617d3 (válaszként erre: 25. - Moonlight13)
2013. márc. 16. 19:30
:)Akkor csak elhiszik nekünk, hogy jó ;)
25. moonlight13 (válaszként erre: 24. - C6973617d3)
2013. márc. 16. 18:01
Ez majdnem ugyanaz, mint az enyém, csak az enyémnél 18 dkg minden. Bár nekem nagy muffin formám van.
24. c6973617d3 (válaszként erre: 1. - Jennyke 1)
2013. márc. 16. 15:24

Ezt a receptet feletsd el, ebből akkor sem lesz jó muffin.

12,5dkg vaj,

12,5dkg cukor,

2 tojás,

és 12,5 dkg liszt

+egy fél sütőpor,

vanilia. Ezt bármivel ízesítheted., sokáig puha, omlós marad.

23. zebracsikó (válaszként erre: 1. - Jennyke 1)
2013. márc. 16. 15:01
ebből vaj vagy olaj hiányzik - legalábbis nekem - vagy a tej helyett tejszín inkább, akkor nem lesz száraz
22. moonlight13 (válaszként erre: 16. - Bd55e3f068)
2013. márc. 16. 13:39
Igen, ha viszed valahová, gusztább a papírban! :)
21. moonlight13 (válaszként erre: 20. - Jennyke 1)
2013. márc. 16. 13:35
Én is úgy teszem külön, 2 tálba először, ahogy itt már megírták. A végén keverem egybe, és igen, nem szabad túlkeverni.
2013. márc. 16. 11:44

Volt benne aszalt gyümölcs vagy mazsola és csoi reszelékl a tetején.

Olaj volt benne egy kanálla.

Tej is volt benne.


Én az összeset egybe teszem és össze dolgoztam.Ez lenne a hiba?

Amúgy szépek lettek itt van róla kép :)



[link]

2013. márc. 16. 11:23

Szoda sztem nem kell bele, mert nincs benne olyan reagens, amit "beoltana" pl. joghurt, kefir, ecet..stb.


Valamint, nem eleg kulon osszekeverni, hanem nem szabad tul keverni.


Amugy en nem szeretem a muffint, egyiket sem, kiveve ha belul valami folyos cucc van. Nekem minden piskota jellegu teszta, suti tul szaraz :)

18. Lidércke35 (válaszként erre: 15. - Konacafe)
2013. márc. 16. 10:58

Igen!


Külön keverd össze a száraz, és folyékony hozzávalókat, és a végén keverd egybe.

Az én receptem:


25 dkg liszt,

1/2 cs sütőpor

1/2 tk. szódabikarbóna


1 db tojás

12.5 dkg cukor

1 cs van. cukor

2,5 dl natur joghurt

0.8 dl olaj

Ezeket így külön külön össze kevered, majd a végén együtt és ennyi. Én csoki darabokat szoktam még beletördelni, mert a gyerekek úgy szeretik. Majd 180 fokon sütöm, 20 percig.

17. bd55e3f068 (válaszként erre: 7. - Moonlight13)
2013. márc. 16. 10:54
Én olajjal, joghurttal szeretem :o)
16. bd55e3f068 (válaszként erre: 9. - Moonlight13)
2013. márc. 16. 10:48
Én sem szoktam otthon papírozni, viszont ha társaságba viszek muffint ott hasznos, mert nem kell összetapperolni, mikor kipakol az ember, és ami még jobb, hogyha tényleg jövős-menős a társaság, kézmosás nélkül meg lehet enni.
15. konacafe (válaszként erre: 13. - Moonlight13)
2013. márc. 16. 10:40

Ertem.

De hogyan keszitettetek? Fontos a folyamat.

2013. márc. 16. 10:29
A muffin, a natur joghurttól lesz lesz nagyon könnyű és laza.
13. moonlight13 (válaszként erre: 12. - Konacafe)
2013. márc. 16. 10:28
A tej volt benne neki, de egyszer én is készítettem tejjel, olaj, margarin nélküli sütit, és az nekem is száraz lett.
12. konacafe (válaszként erre: 1. - Jennyke 1)
2013. márc. 16. 10:26

Nem volt benne zsiradek. (olaj)

Hogyan keszitetted? Mi volt a folyamata?

11. moonlight13 (válaszként erre: 3. - Jennyke 1)
2013. márc. 16. 10:19
Én pl. meggyet v. főzős pudingot szoktam bele tenni, de tehetsz más gyümölcsöt is. Nagyon finom volt a nyáron sziva darabokkal is. Akkor nem tűnik olyan száraznak.
10. moonlight13 (válaszként erre: 8. - Jennyke 1)
2013. márc. 16. 10:15
és valami gyümölcs, stb.??
9. moonlight13 (válaszként erre: 1. - Jennyke 1)
2013. márc. 16. 10:14
És csak halkan árulom el, hogy muffin papírt sem használtam még soha, mivel teflonos sütőm van, és csak kivajazom meg lisztezem.
8. jennyke 1 (válaszként erre: 6. - Moonlight13)
2013. márc. 16. 10:14
cukor,vaniliás cukor.
7. moonlight13 (válaszként erre: 5. - Jennyke 1)
2013. márc. 16. 10:13
Sokféle recept van, én is többet kipróbáltam. Van amelyik olajat ír, nekem az meg túl olajos. Én a Ramát szeretem benne, de ízlések és pofonok...
6. moonlight13 (válaszként erre: 3. - Jennyke 1)
2013. márc. 16. 10:12
Mivel ízesítetted?
5. jennyke 1 (válaszként erre: 4. - Moonlight13)
2013. márc. 16. 10:12
Ok.Akkor ott szúrtam el, hogy 1 egészet tettem bele.Bár lehet nem elszúzrás:)
4. moonlight13 (válaszként erre: 1. - Jennyke 1)
2013. márc. 16. 10:10

Én ezt a receptet használom: 3 tojás, 18 dkg liszt, 18 dkg cukor, 18 dkg margarin, 1/2 sütőpor.

Nekem elég volt a 1/2 sütőpor, akkor is feljön, ha csak félig teszed a tésztát a papírba.

3. jennyke 1 (válaszként erre: 2. - Bd55e3f068)
2013. márc. 16. 10:08

Értem.Hát ez nagyon suépen fejlőtt sőt.

De az íze kicsit száraz tömény volt nem tudom mi hányzott még belőle.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook