Mosható pelenkák (beszélgetés)
Azért azt tényleg nem értem, hogy ahol van külső, ott miért nincs hozzá való belső és fordítva? A Babalandban találtam olcsóbban econobum prefit, de ott nincs hozzá külső. A Popolinivel ugyanígy jártam, a babanatura-ban van olcsó külső, de ott meg nincs hozzá prefi. A bambio-ban pedig volt Popolini prefi, de nincs külső. Mondjuk most már prefi sincs, annyit vaciláltam, hogy vegyek-e, végül lemaradtam róla.
Miért nem tudják ezt összehozni? Jaj, de mérges vagyok...
Szerintem s-es prefiket ne vegyél, mert hamar kinövi majd!
Inkább m-eseket és ajánlom a Fidinit!
Eleinte tetrázzál, mert olcsó és totál elég.
Én pl. használtan vettem vagy 15db-ot postaktg-gel együtt 2500ft-ért.
Szia!
Nekünk van bambinex easynappy os aio-nk, egy próbacsomagot vettem (igazából a sógornőmnek:p), a fiam elég husis (azt hiszem mondhatom a majd 10kilós fél évesre), és egyszerűen nem tudom normálisan ráigazítani, valahol mindig ázunk, már próbáltuk minden állásban, de az esetek többségében nem passzol sajnos. Azonban ha meg igen akkor tök sokat bír...
Belsőnk is van, az sokkal jobban bejött, az egyméretes bambuszukból van 4db, azokat nappalra használjuk, szuperül bírják, még akkor is, ha hosszabb útra megyünk és nincs lehetőség cserére. Az éjjelt újabban már nem bírja, de ezt plusz egy betéttel talán orvosolni lehetne. De éjjelre inkább a totsbots strechyt használjuk mindkét fiamnál, és szuperül állja a sarat :)
A belsőkkel egyébként maximálisan elégedett vagyok :) Kicsit keskenyebb szabásúak az átlagnál.
Sziasztok. Én azt szeretném megkérdezni, valaki itt köztetek használ-e bambinex AIO vagy belső pelusokat? Vélemények érdekelnének.
És van egy másik kérdésem is: nekünk most popin AIO-ink vannak, de sajnos igencsak határeset már méretben. :S Kushies AIO-nk is van 1, de az meg nem tetszik. :( Tudnátok valamit, ami esetleg kicsit nagyobb fajta? Köszönöm. :)
Hát ládát, hálót én nem vettem alapból, sima fedeles müa vödröm van. Törlőkendő - ez egyenlőre nedves eldobható, de gondolkodom mini törülközőkön, azt elvileg betétként is mehet később.
Ami nekem most nagy dilemma a Flip Stay Dry betéttel. Láttam eleinte sokan dícsérték, de nagyon drágállom és ha tényleg tönkremegy mondjuk a gumija később mint olvasgattam akkor nem érdemes.
A virágos, békás stb a whisper wrap, a super brite olyan centrikus köröcskés különböző színekben.
Milyen popolini külsőd volt? Annál nem gond hogy a tépőzár széles? Nem pöndörödött fel?
Én már többet költöttem 30 ezernél. :( Mondjuk abban benne vannak kiegészítők is, tároló láda, mosóhálók, mosható törlőkendő, papírtekercs. És én vettem sok szép AIO-t, egyébként nem drágák: 1990 forint és van hozzá két betét, és egyméretes. Mindenféle szép színben, muszáj volt megvennem. Azt későbbre tartogatom, mondjuk nyárra, mert akkor tud abban rohangálni és legalább látszik, milyen szép. :)
Mert a többit úgyis eltakarja a ruha, senki nem fogja látni, hiába szép mintásak, mint a Bummis.
Nekem volt Bummis külsőm, most nem tudom melyik...
De én nem voltam tőle elájulva!
Sőt!
Elég drága volt, mondjuk szép, virágos.
Viszont hamar elkezdett ereszteni a széleknél! És ahhoz képest, hogy külső elég sokáig száradt!
Szóval a Popolini külsőm harmad annyi volt és 10x jobb! Én egyszerűen arra esküszöm!
Nézd meg a vaterán és a teszveszen, mert én ott vettem és vadi újan. Sokkal kevesebbért, mint a babás netáruházaktól!
Ez tényleg jó csomag. :-)
Az originalnak más a belső anyaga mint a super brite-nak. Szőtt és van benne belső háló. A super brite pedig inkább olyan mint egy nejlon kívül szövettel. Az original-nál én jobban aggódnák hogy anyatejes kakinál ha kifolyik megragadnak a bacik és biztos hogy alaposabban öblíteném belül is, mintsem egy sima pul külsőt letörölgetni. Whisper wrapot nem láttam de úgy olvastam hogy kicsit hasonló az originalhoz, a szőtt pul anyag van belül. Az is jól mosható és gyorsan szárad, de mégsem ugyanaz, nekem van ilyen szőtt pul bevásárlótáskám, hipertartós és könnyen tisztítható, de tény hogy száradnia kell kicsit. Sokat gondolkodtam róla hogy mégiscsak tartósabb lenne, de való igaz többet is vennék belőle így a newborn-nál nem jött opcióba mert nem gazdaságos olyan rövid időre. Talán Mesnél jobban elcsábulok, azt hosszabb ideig viselné.
Most tartok olyan 30e-nél összességében (21e a külső), de mondjuk ebben a többszöri postázás is benne van mert nem mertem látatlanban egyszerre venni mindent, valamint nekem a newborn méretet és rengeteg tetrát hozzá is számolnom kellett. Így kicsit le vagyok maradva mondjuk a lenti készlethez képest abban, hogy kevesebb az Ses és nincs még prefim.
Úgy számolom hogy kelleni fog még 2 készlet prefi (m és l méret talán) és fele-fele alapon fogok egyméretesben és méretesben gondolkodni. Talán gyapjúban is. Olyan még +40e-el biztos beruházok. Valami hobbi nekem is kell, nem :-D
Aiok, popin nem is jött szóba, elég nagy befektetés lenne, a kényes bambusz anyagok sem, a tetrákat és prefiket nagyon jól viszi a mosógépem és nem sajnálom őket, a kazánházban pedig pillanat a száradásuk. A mosógépem elég alap gép, kehes is már, félteném a drága egybepelusokat. Viszont nagy előnye hogy nem annyira víztakarékos :-) azt is olvastam hogy sokaknál probléma a rendes öblítés, túl erős centrifuga, hála égnek nálam ezzel nem lesz gond. Így nagyon speciális mosószerekben sem gondolkodom.
Olyan jó hogy még lehet próbálni, vásárolgatni a készlethez :-D, de tartogatom magam én is a következő lépcsőhöz!
Ha gondolod felrakhatok képet, az újszülött hajtogatást én is próbáltam, de nagyon szűk lett a newborn külsőkhöz, olyan irinyó-pirinyók.
Na, ráadásul most találtam egy Bummis csecsemő méretű csomagot, 46 ezer helyett 30 ezerért. Ebben ezek vannak:
24 db Bummis organic prefold
4 db S méretű super whisper wrap pelenka külső
2 db S méretű super brite pelenka külső
3 tekercs S méretű papírbetét
5 db szárazontartó betét
1 db L-es pelenkazsák
De kár, hogy nem előbb találtam meg, ez nagyon olcsó lett volna és jó darabig elég is lett volna.
Olyan szép mintás Bummis super brite és super whisper wrap külsőket találtam, teljesen beleszerettem. De már nem akarok ennyit költeni, így is rengeteget költöttem már. Te mennyinél tartasz így a külsőkkel?
Az a baj, hogy vettem sok belsőt is, amit lehet, hogy nem is fogok használni. De majd később eladom.
Miért kell az original-t erősebben öblíteni? A Super brite-nak jobb az anyaga?
Nem igazán értem a hajtogatást, amit leírtál. :)
Nekem anyu mutatott egy újszülött hajtogatást, én azt fogom kipróbálni, vagy a téglalapot.
Szerencsém volt, ahonnan vettem aranyos volt az eladó és kicserélte az originalt a super brite-ra. Nekem nem jött volna jól ha a külsőt is állandóan erősebben kellett volna öblítgetni, mert akkor sokkal több newbornt kellett volna vásárolnom.
Valahogy úgy láttam mintha az original kicsit kisebb lett volna de tényleg csak minimálisan.
Úgy tudtam elrendezni hogy a tetra négyszögben van már hajtva, a felső részét kicsit visszahajtom olyan 3 cm, harmadába hajtom a másik két végét befelé (megfordítom hogy a hajtások legyenek alul), és végül fordított trapézban kimozgatom alulról hogy a fenekénél van a szélesebb vége. Nem tudom elég plasztikusan leírtam-e. Végül így fordított trapézt kapok ahol a hajtás alul/neki kívül van.
Így úgy tűnik mindent fed, nagyjából egyforma rétegben hogy nem tűnik nyomósan kényelmetlennek, viszont ilyen hajtogatást mondjuk sehol sem láttam :-D. De így a newbornba is belemegy úgy hogy fiúsan elöl sok réteg lesz (a trapéz alja).
Híg anyatejesnél remélem bejön papírbetéttel, később biztos elég lesz csak a téglalap.
Melyik bummist vetted, az original-t? Én azt, most próbáltam bele az S-be a tetrát, épphogy belefér.
Amúgy te hogy tervezed hajtogatni a tetrát, simán téglalapba?
Én is mindig változtatok. Tegnap úgy gondoltam, hogy veszek több zsebeset és csak azt használok. Ma már úgy gondolom, hogy inkább veszek több külsőt és prefiket. Azért gondolkodom a több darab rendelésében, mert akkor olcsóbb lenne a postaköltség is. De mi van, ha pont az nem fog bejönni, akkor mit csinálok annyival?
Jaj, sose tudom, mi lenne a legjobb megoldás.
Nem nem császárok voltak.
Nekem most készleten van 4 newborn bummis külső és 3 S-es uaolyan egyenlőre tetrákkal. Néztem a newbornba valóban még a tetra is hatalmas. Most gondolkodom a folytatáson de már legalább harmadszorra változtatok a terven :-D
Egyenlőre 3 Econobum és akkor popolini prefoldok (20 db) vannak a listán. Így összesen 6 külsőm lenne 3 méretes tépőzáras (elvileg 7kgig az Ses) és 3 egyméretes patentos. Az egyméreteseket gondolom majd éjszakára meg tudom jól tömni, a méreteseket pedig majd nappalra finomabban állítani a tépőzárral.
Egyenlőre azon is tépelődöm mikor rendeljem a következő adagot, de szerintem meglátom hogyan boldogulok a meglévőkkel, szerzek némi tapasztalatot, és utána lépek a tervben az Econobumra.
A gyapin én is gondolkodtam, de ha jól tudom most Finini Ildi szülési szabin van, nekem a gyapjúfilcesek tetszettek, meg még talán ráérek belebolondulni később is :-)
Nagyon csini a popolini kötött is, de az az érzésem nem jönne ki a prefoldokkal. Belső nacikat pedig nem szeretnék.
Én is minden nap variálok, hogy miket rendeljek még, próbáljak-e ki még valamit vagy elég-e ami van. Nekem eddig van egy S-es Bummis külsőm, 2 newborn és 2 S-es BM külsőm, 2 S-es Monapel külsőm és még rendeltem egy Econobumot. Ezen kívül van pár zsebesem is, de azok annyira szépek, sajnálom az elején használni, későbbre tartogatom.
A Monapel S-es nagynak tűnik, de azt a Kushies belsőhöz fogom használni éjszakára. Nappalra a bummist és BM-et, azok jó picik. De nem tudom, elég-e az elejére ez a 3 külső napközben.
Te mennyit rendeltél?
Ja, értem. Milyen hasi műtéted volt már, császár?
Nekem is császár lesz február elején, mert a fiamat is úgy szültem 3,5 évvel ezelőtt és nem kockáztatnak. De azért bízom benne, hogy legalább megindul magától és nem programozott lesz.
Január 30ra. De már most öreg a lepény, már a 30. héttől le(és be) van fordulva a legény és nem is akar NSTn mozogni. Úgy kellett engem 15 percen keresztül masszírozni már másodszor hogy legyen értékelhető valamink. Valamint nagyon kis-mama vagyok eleve :-D. Nem férne ki.
Alapból cukros vagyok, most inzulinnal, túl 2 nagyhasi műtéten és feltették a nagy kérdést: vagy most kicsit előbb természetesen, vagy várhatunk de akkor császár. Nem igazán akarok újabb nagyhasit, lassan már cipzáram lesz, és úgy tünik neki sem tesz jót már a túl sokáig való bentlét.