Mosható pelenkák (beszélgetés)
Az a gondom hogy nekem már most megmondták hogy a 3 kgot nem léphetem túl, indítani fognak vagy császár. Így nem tudom hogy a (mostmár okosan befektetett) newborn+tetra kombó után megfelelő lesz-e az Econobum+valamelyik popolini Mes.
Mostmár az is jó kérdés hogy melyik popolini :-D
a szélesebb, de rövidebb normál vagy a hosszabb, de kicsit keskenyebb beye... Fiúknak lehet hogy a hosszabb a nyerő?
Azért van Ses Bummis külsőm is, azt lehet jobban tudom majd állítani mint az Econobumot, de most abba is jónak kell lennie a prefinek.
Én nem vettem Popolini S-t, szerintem az túl kicsi. Én a simából vettem M-es méretet, abból nincs is több méret, csak a birds-eye-ból.
Na, majd én is lemérem, ha megérkezik a csomag.
Szerintem lehet, hogy úgy van a méretezés. A Bummis prefi is úgy van, hogy 2-4 kg, 3-6 kg, és 7-18 kg-ig.
Én még vettem BM prefit is 7 kg-ig, meglátjuk, melyik milyen lesz.
Igen néztem hogy drágább, de gondoltam hogy méretben talán valahol a popolini M és L között, ha már egyméretes.
Erre, most mit találok: valaki lemérte és 33x43as ami valahol a popolini S és M között inkább. Hát így nemcsak az ára miatt nem éri meg.
Szerintetek érdemes egyáltalán popolini Sbe fektetni? Nem látom jól. 3-5kg? valahol írják h 7kgig nehezen hihető, ha a következő méret 5kgtól kezdődik.
Én a tetrákat is 1x mostam csak és nagyon sokat javult a nedvszívásuk. Szerintem ahogy használom majd úgyis javul már az első körökben, felesleges 2x3x.
Azt írja, hogy születéstől szobatisztaságig jó, tehát már újszülött kortól lehet használni, szerintem 3,5 kg-tól biztos jó. Én rendeltem egy próbacsomagot és még pár popolini M-es prefoldot is, és majd kipróbálom, jó-e bele az is. Mert az Econobum prefold jóval drágább.
Amúgy ti kimossátok a pelenkákat, prefiket 2-3-szor első használat előtt? Én eddig csak egyszer mostam ki mindent, nem tudom, elég-e.
Én is gondolkozom az Econobum-on, hogy majd azzal folytatom de csak annyit írnak róla hogy egyméretes, azt nem hogy kb hány kilótól :-). Szóval ismét valami támpont nélkül.
Az tudom hogy a saját prefoldja egyméretes, de itt sem adnak meg méreteket. Tudja esetleg valaki hogy mekkora? Érdemes beleruházni a kezdetekkortól vagy inkább méretes prefoldokat venni? (pl Popolini birds eye az 3 méretes)
Meg tudlak nyugtatni azzal, hogy EGÉSZ Nyíregyháza területén ezekből semmit se lehet kapni?
Erre most szombaton döbbentem rá, mert egy külsőt akartam venni...és csak néztek rám.
Én úgy használtam, hogy a betétet csak simán beleraktam, nem dugdostam be a zsebbe és rá a papírt.
Elég gyorsan szárad, ami a vázat illeti, mert a betétről ezt nem mondanám el. Bár én télen a törököző szárítós radiátorra teregettem és ott minden hamar megszárad.
Szerintem simán lehet bele prefit tenni, kicsi prefit vagy tetrát, mert a nagyobbak már nem hiszem hogy beleférnek. Ezek nincsenek olyan buggyosra szabva mint a külsők.
Figyusz ha nincs már Kushies külső én nagyon ajánlom a Popolini Wrap külsőt, nagy tuti és nem drága. Nekem az volt a kedvencem! Nagyon jó volt perfivel is és bármilyen pelenkabelsővel, Kushies-zal vagy más márkával is. Ajánlom még a Fidini belsőket, ha rákeresel a neten biztosan megtalálod a honlapját. Elég jó minőségű és nedszívású belsői vannak.
Árul pl. gyapjú külsőket is, valaki pl. arra esküszik és csak azt használ. Érdemes mindent kipróbálni és semmiből sem sokat berendelni, mert nem tudhatod neked mi fog majd igazán tetszeni.
Naughty Baby-t én is vettem 2 darabot, nagyon tetszik nekem is így külsőre. És a betétet nem jobb, ha kívülre teszem és rá a papírbetétet? Vagy a papírbetétet simán bele lehet rakni a belsejébe és a zsebébe a betétet? Ha csak ilyet használok, akkor mennyit érdemes venni, milyen gyorsan szárad? Nincs olyan zsebes külső, ami még jó prefivel? Mert abból kevesebb kéne, mint a Naughty baby-ből, ami AIO.
Az a baj, hogy Kushies külsőt már nem lehet kapni, én a belsőkhöz Monapel külsőket vettem, éjszakára azt tervezem használni.
Először Coolababyt. Nem voltak rosszak, de patentosak és nem tudtam a Lucára állítani őket. Totál jók lettek volna, ha derékban tépőzárasak lettek volna. Aztán vettem Naughty Baby-t, ami nekem totál bejött. Kis csomagok, néha előfordult velük baleset, de napközben ha 3-4 órán belül lecseréltem szinte soha. Éjjelre nem voltak elegek, akkor mindig Kushies belsőt használtam Popolini külsővel, vagy prefivel.Illetve volt még Kushies külsőm is, az is nagyon jó volt.
Nekem ez volt a legbiztosabb, viszont egy kicsit nagyobb csomag mint a zsebes...
Én ugyan nem használtam Econobum külsőt, de sokszor olvastam, hogy jó!
Nem tudom mennyire használható újszülött kortól, de amíg nem esik le a köldökcsonk, addig nem ajánlják a mosható pelusozást.
Nekem volt Kushies külsőm, Bummis külsőm is, Popolini is, de egyik sem volt jó újszülött kortól csak a BambioMIo. Az nagyon kicsi.
De a babák hamar nőnek és hipp-hopp belenőnek a többi márkába is... Nekem csak Popolini prefoldom volt. Az elég jó minőség és nem drága.
Bár újszülötteknek a sima tetra is u.olyan jó.
Én csak azt használtam külsővel illetve zsebeseket, mert azok állíthatóak még kicsire.
prefihez én próbálltam és jó.
odaadhatom kölcsibe ha ki szedetnéd próbállni. szólj
Aki használ econobum pelenkát, leírná a tapasztalatait? Azon vacilálok, hogy BM, bummis külsőket vegyek kis méretben egyelőre, vagy inkább econobumot, ami végig jó lenne, mert állítható méretű. Mekkora a külső, jól illeszkedik, nem ázik át, használható már újszülött korban is? És a prefold is jó minőségű, vagy esetleg jobb hozzá a Popolini?
Köszi!
Az egybepelenka kényelmesebb, ennyi az egész. De pl. nehezebben szárad. Meg sokkal drágább.
És mitől tudnád egyik pillanatra a másikra?
Én ugyna a fiam egy hetes korában kezdtem, de nem ment azonnal. Akkor azt döntöttem el, hogy inden nap legalább egyszer mgpróbálom. És ha jól ment (nem folyt ki, nem ázott, nem lett minden kaki), akkor megit moshatót adtam rá. Két hét múlva csak abban volt, azaz kb. ennyi idő kellett míg belejöttem. Csak egy újszülött hagyja magát, egy 17 hónapos nem indig, ez is nehezítő tényező....
sk-t
én akkor jártam így a gyárival, amikor kezdett tönkremenni. és a varrásnál a vízzáró teljesen elszakadt.