Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Mosható pelenkák fórum

Mosható pelenkák (beszélgetés)

❮❮ ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... ❯❯
2778. abarta
2012. jan. 10. 12:34

Az a gondom hogy nekem már most megmondták hogy a 3 kgot nem léphetem túl, indítani fognak vagy császár. Így nem tudom hogy a (mostmár okosan befektetett) newborn+tetra kombó után megfelelő lesz-e az Econobum+valamelyik popolini Mes.

Mostmár az is jó kérdés hogy melyik popolini :-D

a szélesebb, de rövidebb normál vagy a hosszabb, de kicsit keskenyebb beye... Fiúknak lehet hogy a hosszabb a nyerő?

Azért van Ses Bummis külsőm is, azt lehet jobban tudom majd állítani mint az Econobumot, de most abba is jónak kell lennie a prefinek.

2777. wanita77 (válaszként erre: 2776. - Abarta)
2012. jan. 10. 12:29
Igen, és az olcsóbb is.
2776. abarta
2012. jan. 10. 12:28
Hoppá igazad van, a normál popolinire én azt látom hogy M 40x45ös. Míg a popolini beye Mes az 34x47es.
2775. wanita77 (válaszként erre: 2774. - Abarta)
2012. jan. 10. 12:22

Én nem vettem Popolini S-t, szerintem az túl kicsi. Én a simából vettem M-es méretet, abból nincs is több méret, csak a birds-eye-ból.

Na, majd én is lemérem, ha megérkezik a csomag.

Szerintem lehet, hogy úgy van a méretezés. A Bummis prefi is úgy van, hogy 2-4 kg, 3-6 kg, és 7-18 kg-ig.

Én még vettem BM prefit is 7 kg-ig, meglátjuk, melyik milyen lesz.

2774. abarta
2012. jan. 10. 12:12

Igen néztem hogy drágább, de gondoltam hogy méretben talán valahol a popolini M és L között, ha már egyméretes.

Erre, most mit találok: valaki lemérte és 33x43as ami valahol a popolini S és M között inkább. Hát így nemcsak az ára miatt nem éri meg.

Szerintetek érdemes egyáltalán popolini Sbe fektetni? Nem látom jól. 3-5kg? valahol írják h 7kgig nehezen hihető, ha a következő méret 5kgtól kezdődik.

Én a tetrákat is 1x mostam csak és nagyon sokat javult a nedvszívásuk. Szerintem ahogy használom majd úgyis javul már az első körökben, felesleges 2x3x.

2773. wanita77 (válaszként erre: 2772. - Abarta)
2012. jan. 10. 11:59

Azt írja, hogy születéstől szobatisztaságig jó, tehát már újszülött kortól lehet használni, szerintem 3,5 kg-tól biztos jó. Én rendeltem egy próbacsomagot és még pár popolini M-es prefoldot is, és majd kipróbálom, jó-e bele az is. Mert az Econobum prefold jóval drágább.

Amúgy ti kimossátok a pelenkákat, prefiket 2-3-szor első használat előtt? Én eddig csak egyszer mostam ki mindent, nem tudom, elég-e.

2772. abarta
2012. jan. 10. 11:45

Én is gondolkozom az Econobum-on, hogy majd azzal folytatom de csak annyit írnak róla hogy egyméretes, azt nem hogy kb hány kilótól :-). Szóval ismét valami támpont nélkül.

Az tudom hogy a saját prefoldja egyméretes, de itt sem adnak meg méreteket. Tudja esetleg valaki hogy mekkora? Érdemes beleruházni a kezdetekkortól vagy inkább méretes prefoldokat venni? (pl Popolini birds eye az 3 méretes)

2771. Bonti74 (válaszként erre: 2769. - Wanita77)
2012. jan. 9. 09:21
Igen ezzel én is így voltam... Több helyről rendeltem.
2770. kzsu80 (válaszként erre: 2769. - Wanita77)
2012. jan. 8. 22:05

Meg tudlak nyugtatni azzal, hogy EGÉSZ Nyíregyháza területén ezekből semmit se lehet kapni?

Erre most szombaton döbbentem rá, mert egy külsőt akartam venni...és csak néztek rám.

2769. wanita77
2012. jan. 8. 21:48
Olyan rossz, hogy egy helyen nincs minden, ami kéne nekem. Egyik helyen van olcsón Popolini külső, de nincs hozzá prefi, a másik helyen van prefi, de nincs hozzá külső, a 3. helyen van a Naughty Baby AIO, ott egyik Popolini sincs. Kipróbálnám az Econobumot is, de ott szintén nincs Popolini külső. Lehet, hogy csak az Econobumot próbálom ki, mert az egyméretes, a Popoliniből viszont 4 méret van, sokkal drágábbra jönne ki. Most már döntenem kéne...
2768. wanita77 (válaszként erre: 2767. - Bonti74)
2012. jan. 8. 15:34
Köszi a tippeket. Rendeltem már én is többfélét mindenféléből, de már így is jó sokat költöttem. És most nagyon jó áron van a Naughty Baby, azért gondoltam, hogy abból kéne többet beszerezni, hátha később nem lesz. És a postaköltség sem mindegy, ha mindenhonnan csak 1-1 darabot rendelek. Mert a Naughty Baby pl. csak egy helyen van és ott meg másfajta nincs. Ahol a Kushiest vettem olcsón, ott sem volt másfajta, csak az. Na mindegy, még gondolkodom, vegyek-e mást, mert ezer féle van, mindegyiket úgysem tudom kipróbálni.
2767. Bonti74 (válaszként erre: 2766. - Wanita77)
2012. jan. 8. 14:44

Én úgy használtam, hogy a betétet csak simán beleraktam, nem dugdostam be a zsebbe és rá a papírt.

Elég gyorsan szárad, ami a vázat illeti, mert a betétről ezt nem mondanám el. Bár én télen a törököző szárítós radiátorra teregettem és ott minden hamar megszárad.

Szerintem simán lehet bele prefit tenni, kicsi prefit vagy tetrát, mert a nagyobbak már nem hiszem hogy beleférnek. Ezek nincsenek olyan buggyosra szabva mint a külsők.

Figyusz ha nincs már Kushies külső én nagyon ajánlom a Popolini Wrap külsőt, nagy tuti és nem drága. Nekem az volt a kedvencem! Nagyon jó volt perfivel is és bármilyen pelenkabelsővel, Kushies-zal vagy más márkával is. Ajánlom még a Fidini belsőket, ha rákeresel a neten biztosan megtalálod a honlapját. Elég jó minőségű és nedszívású belsői vannak.

Árul pl. gyapjú külsőket is, valaki pl. arra esküszik és csak azt használ. Érdemes mindent kipróbálni és semmiből sem sokat berendelni, mert nem tudhatod neked mi fog majd igazán tetszeni.

2766. wanita77 (válaszként erre: 2765. - Bonti74)
2012. jan. 7. 20:33

Naughty Baby-t én is vettem 2 darabot, nagyon tetszik nekem is így külsőre. És a betétet nem jobb, ha kívülre teszem és rá a papírbetétet? Vagy a papírbetétet simán bele lehet rakni a belsejébe és a zsebébe a betétet? Ha csak ilyet használok, akkor mennyit érdemes venni, milyen gyorsan szárad? Nincs olyan zsebes külső, ami még jó prefivel? Mert abból kevesebb kéne, mint a Naughty baby-ből, ami AIO.

Az a baj, hogy Kushies külsőt már nem lehet kapni, én a belsőkhöz Monapel külsőket vettem, éjszakára azt tervezem használni.

2765. Bonti74 (válaszként erre: 2764. - Wanita77)
2012. jan. 7. 15:56

Először Coolababyt. Nem voltak rosszak, de patentosak és nem tudtam a Lucára állítani őket. Totál jók lettek volna, ha derékban tépőzárasak lettek volna. Aztán vettem Naughty Baby-t, ami nekem totál bejött. Kis csomagok, néha előfordult velük baleset, de napközben ha 3-4 órán belül lecseréltem szinte soha. Éjjelre nem voltak elegek, akkor mindig Kushies belsőt használtam Popolini külsővel, vagy prefivel.Illetve volt még Kushies külsőm is, az is nagyon jó volt.

Nekem ez volt a legbiztosabb, viszont egy kicsit nagyobb csomag mint a zsebes...

2764. wanita77 (válaszként erre: 2762. - Bonti74)
2012. jan. 7. 15:35
Milyen zsebeseket használtál?
2763. wanita77 (válaszként erre: 2761. - D0b7178f40)
2012. jan. 7. 15:31
Mármint melyikre gondolsz? Van Monapel külsőm, csak nagyon nagynak tűnik prefivel, nem tölti úgy ki, mint a bummis vagy a BM. Vagy az nem baj?
2762. Bonti74
2012. jan. 7. 14:22

Én ugyan nem használtam Econobum külsőt, de sokszor olvastam, hogy jó!

Nem tudom mennyire használható újszülött kortól, de amíg nem esik le a köldökcsonk, addig nem ajánlják a mosható pelusozást.

Nekem volt Kushies külsőm, Bummis külsőm is, Popolini is, de egyik sem volt jó újszülött kortól csak a BambioMIo. Az nagyon kicsi.

De a babák hamar nőnek és hipp-hopp belenőnek a többi márkába is... Nekem csak Popolini prefoldom volt. Az elég jó minőség és nem drága.

Bár újszülötteknek a sima tetra is u.olyan jó.

Én csak azt használtam külsővel illetve zsebeseket, mert azok állíthatóak még kicsire.

2761. d0b7178f40 (válaszként erre: 2758. - Wanita77)
2012. jan. 7. 14:19

prefihez én próbálltam és jó.

odaadhatom kölcsibe ha ki szedetnéd próbállni. szólj

2760. wanita77
2012. jan. 7. 10:05

Aki használ econobum pelenkát, leírná a tapasztalatait? Azon vacilálok, hogy BM, bummis külsőket vegyek kis méretben egyelőre, vagy inkább econobumot, ami végig jó lenne, mert állítható méretű. Mekkora a külső, jól illeszkedik, nem ázik át, használható már újszülött korban is? És a prefold is jó minőségű, vagy esetleg jobb hozzá a Popolini?

Köszi!

2759. wanita77
2012. jan. 7. 08:12
Meg az is baj, hogy a Kushies-hoz nincs saját külső, pedig arra azt írja, hogy újszülött kortól használható. Ehhez vettem a Monapel külsőt, de most már nem tudom, jó lesz-e. A prefit nem tudom elképzelni, hogy újszülött kortól lehetne használni. Lehet, hogy a tetrát fogom háromszögbe hajtani és úgy bele a külsőbe. Meglátjuk. Végső esetben használok eldobhatót egy darabig.
2758. wanita77 (válaszként erre: 2757. - Smuci76)
2012. jan. 7. 08:08
Hát igen, a Monapel nagyobb, az biztos. Csak azt írja, hogy prefihez is jó, ezért gondoltam, hogy kipróbálom. És a Bummis is prefihez való, mégis sokkal kisebb. Most már nem igazán tudom, hogy az elején mit használjak.
2757. Smuci76 (válaszként erre: 2756. - Wanita77)
2012. jan. 6. 22:39
Minden külső a saját belsőjéhez van méretezve. Kisebb belsőhöz kisebb külső is jár. A Monapel a nagyobb csomagok közé tartozik, de én pl. a Monapelt a 3,5-6 kg-s külsejével csak kb 6 kg-san tudtam kezdeni használni és bizti jó lett volna egy darabig, de nem tetszett és eladtam.
2756. wanita77
2012. jan. 6. 14:39
Én azt nem értem, hogy vannak méretezve a külsők. Van Bummis és Monapel külsőm, mindkettő 3,5-6 kg, de a bummis feleakkora. És van BM-s 5-7 kg, az meg majdnem akkora, mint a kis bummis. Kiváncsi vagyok, melyik fog beválni, így külsőre a BM tetszik a legjobban, utána a Bummis, végül a Monapel. De a gyakorlatban kiderül, melyik nem fog átázni, remélem egyik sem.
2755. 0bc15d9cef (válaszként erre: 2748. - Zsizsmizs)
2012. jan. 6. 14:03
Háztartási boltokban lehet kapni párszázért, 10 l-es volt. AZtán az ikejából kaptam kocka alakú 15 l-es-t
2754. 0bc15d9cef (válaszként erre: 2739. - Zsizsmizs)
2012. jan. 6. 14:02
Nálunk az volt. Folyékony cucc, elég jó kezdő lökettel:D De a külső mindig megfogta, az eldobható nem annyira. Csa az eldobhatót könnyebb kivenni alóla.
2753. 0bc15d9cef (válaszként erre: 2738. - Wanita77)
2012. jan. 6. 14:00
wanita, ha kakis lesz, leöblítem és utána megy a vödörbe és várja a mosást. A pisit nem öblítettem, van aki szokta.
2752. 0bc15d9cef (válaszként erre: 2737. - Kzsu80)
2012. jan. 6. 13:57

Az egybepelenka kényelmesebb, ennyi az egész. De pl. nehezebben szárad. Meg sokkal drágább.

És mitől tudnád egyik pillanatra a másikra?

Én ugyna a fiam egy hetes korában kezdtem, de nem ment azonnal. Akkor azt döntöttem el, hogy inden nap legalább egyszer mgpróbálom. És ha jól ment (nem folyt ki, nem ázott, nem lett minden kaki), akkor megit moshatót adtam rá. Két hét múlva csak abban volt, azaz kb. ennyi idő kellett míg belejöttem. Csak egy újszülött hagyja magát, egy 17 hónapos nem indig, ez is nehezítő tényező....

2012. jan. 6. 13:09

sk-t

én akkor jártam így a gyárival, amikor kezdett tönkremenni. és a varrásnál a vízzáró teljesen elszakadt.

2750. kzsu80
2012. jan. 6. 12:44
Akinek külön van a pelenka külső-belső, ti milyen külsőt használtok? Lehet csak én vagyok béna (ami nem elképzelhetetlen), mert állandóan átázik itt-ott...
2749. d0b7178f40 (válaszként erre: 2748. - Zsizsmizs)
2012. jan. 6. 12:38
én boltban vettem a tartalma finom nápo volt. csak sajna elfogyott.vastag jól záró vödör.
❮❮ ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook