Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Mézes fügés, szárított sonkás crostata recept

Mézes fügés, szárított sonkás crostata recept

A Mézes fügés, szárított sonkás crostata hozzávalói:
Hozzávalók 4 főre:

A tésztához: 250 g liszt, 125g vaj, 1 tk cukor, 1 tojás, 1/2 tk só, 40 ml víz
A töltelékhez:
8-10 füge, 2-3 ek méz, 6 szelet szárított füstölt fekete erdei sonka, 100g kékpenészes sajt (Márvány), friss kakukkfű


A Mézes fügés, szárított sonkás crostata elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit a víz kivételével összedolgozzuk morzsás állagúra, majd kanalanként a jéghideg vízzel összegyúrjuk. Félretesszük fél órára a hűtőbe. Kivesszük a pihentetett tésztát, és kerekre nyújtjuk, majd a közepére morzsoljuk a sajtot úgy, hogy maradjon kb. 2 cm a tészta szélétől körben üresen. A fügéket negyedeljük, és a sajtra rakjuk, a sonkákat kisebb darabokra tépjük, és a fügék közé csinosan begyömöszöljük. A tészta szélét megkenjük tojással, és körbe felhajtogatjuk, a legvégén pedig rálocsoljuk a mézet, és a kakukkfűágat rárakjuk. Kívül is körbekenjük tojással a kis csomagunkat. 190C-ra előmelegített sütőbe szép pirosra sütjük, ez kb 35-40 perc.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A mézes fügés, szárított sonkás crostata elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook