Mivel lehet az ezüstöt tisztítani? (tudásbázis)
Mosogatószeres vízben főzni rövid ideig,majd szárazra törülni! Vigyázat köves. nem lehet,mert kiesik! Nekem bevált
szidol és fogkrémmel vattával
a mosogatószer fém dörzsölő szivaccsal csodákra képes (legalábbis nálam)
egyébként van akinek a bőrével érintkezve az ezüst ékszer mindenféleképpen be fog sötétedni újra és újra, bármit tesz is (pl a férjemnél)
Én fogkrémmel és egy régi fogkefével szoktam és nagyon szép lesz utána.
Nemesfém tisztító folyadékot érdemes venni. Nagyon kevés kell belőlle. Vattával áttörölöd , és már ragyog is.
Szodabikarbonában tartani egy napot ,utánna jol átsurolni ,szépen megtisztul.
fogkrémés szódabikarbóna és kefe,tökéletes.
Én kifőzöm szódabikarbonával
Régen volt sidol nemtudom még létezik e? Az jó volt. Én is fogkrémmel szoktam tisztítani.
Én mindig mosószódával tisztitom.A mosószodát feloldom vízben és beleteszem az ezüstöt.
En is ezustkedvelo vagyok, ezert azt is hordok.
Habar az ezust szinet, hogy mennyiben feketedik vagy nem az egyenenkent valtozik, mivel a borunk tipusa is befolyasolja,sajnos nekem feketedik,a masik pedig az idojaras, ha nedves levego kozeledik akkor megjobban feketedik- ezt tapasztaltam en.
Ez ellen nekem a bevalt modszerem a szodabikarbona.Egy tampont megvizezek es szodabikarbonaba martom ezzel dorzsolom at az ekszereket.szep feher lesz es fenyes.
A cserépkályhámból kivett fahamu,ami a rostélyon át hullik le,annyira por,mintha púder lenne....
Én évelő virághagyma beleforgatásához teszek belőle félre.Így szoktam át-vagy elültetéskor meghempergetem őket.(vírus-és gombaölő)De használható ezüst és alpaka tisztításához is.Rian
Ha nem akarsz vegyszert használni, egy csomag sütöport pici vízzel keverj össze dobd bele az ezüstöt (vigyázz habzik), utánna fogkefével dörzsöld át. Vagy a háztartási sósavval és vízzel kb 1-1 arányba.
Én mindig fogkrémmel tisztitom!
nem, nedves vattát mártogatok bele a hamuba. kesztyűben kell dolgozni, mert különben rémesen fog kinézni a kezed.
a fahamu nagyon durva szemcséjű, így karcolhat is. ezért ajánlottam a cigarettahamut, amivel kíméletesebb a tisztítás.
Lehet kapni nemesfém-tisztító folyadékot is.(dm)
De hallottam még fahamuval is,fogkrémmel...
Állásában az ezüst tényleg megsötétül,de hordásban kivilágosodik,vszínű a bőrön át történő
kipárologtatásunk miatt.Ha nagyon nem bírok vele és kevés az időm,bizony a cif-et is igénybe veszem
Üdv.Rian
Én azt olvastam, hogy ultraport kell vízzel felforralni és beledobni az ezüstöt. Visszanyeri a fényét.
én sem cigizem, veszek vagy kérek pár szál cigit és hagyom, hogy magában leégjen (a férjemet szoktam megkérni, hogy gyújtsa meg, utána már megy magától)
ezt a módszert kipróbálnám ,de nálunk senki sem cigizik ,de biztos jó ötlet
én cigaretta hamuval tisztítom az ezüsttálcákat, szerintem ékszerekre is jó ez a módszer.
Sziasztok tényleg van az ékszerüzletekben ilyen ezüsttisztyzóü folyadák 3800 ft.nekem azt mondta az ékszerész ha elviszem a láncot akkor ott helyben megcsinálja .A fiamnak van egy szép lánca de a klór befogta se a fogkrém se a szódabikarbóna nem volt elég hatásos.Egyébként az aranyat rúzzsal szoktam tisztítani
ékszerüzletekben láttam kifejezetten ezüstökre való tisztítószert.Még nem próbáltam.Én fogkrémmel,vagy szódabikarbónával próbálkoztam eddig,de nem volt túl sikeres.
Köszönöm a választ cicumaci! Akkor nyugodt szívvel kipróbálom a Komfortot a réz karkötőmön.
az ezüst tárgyakat,szódabikarbonával surlom át kis vizzel.és nagyon szépen tisztitja.
ezüstöt nem probáltam,de a réz tárgyaknak kitünöen bevált a konfort tisztitó.
További ajánlott fórumok: