Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Pataki natúrtálat, mivel lehet ki tisztítani? fórum

Pataki natúrtálat, mivel lehet ki tisztítani? (tudásbázis kérdés)


29. Linnax
2013. szept. 26. 17:56

Pfűűűűhhh!

Foltos, és nem retkes! Mi ezzel a baj? Akinek nem tetszik, annak ott a tepsi!!!

Igazuk van a pasiknak: marha sokat tudunk feleslegesen beszélni.

2013. szept. 26. 07:39

Én augusztus elején kaptam. Háromszor sütöttem benne, de én rosszul vagyok attól ahogy kinéz. Beáztattam előtte és utána is, egyből kiszedtem a kaját, de valami hányinger ahogy kinéz... már nincs is kedvem főzni benne :D

De úgy látom, hogy el kell fogadnom, hogy ez ilyen.

2013. szept. 26. 07:36
Tegnap beáztattam, szívaccsal ledörzsöltem, és ennyi. Szép foltos maradt, de így marad. Köszönöm lányok a tanácsokat!
26. Sylvia81 (válaszként erre: 25. - Bd55e3f068)
2013. szept. 25. 21:06
Akkor sértődj meg! Jó étvágyat neked is - bár lehet, hogy inkább jénaiban csináld. ;)
25. bd55e3f068 (válaszként erre: 24. - Sylvia81)
2013. szept. 25. 20:49
OK, akkor egy kalap szar, amit mondtam, és mehet a kukába, tessék neki esni fém dörzsivel, vagy enni a retkes táltól. Jó át vágyat!
24. Sylvia81 (válaszként erre: 17. - Bd55e3f068)
2013. szept. 25. 20:16

Ööö... Miért is marad foltos?

Ha jól sejtem a fizikát, a hő kintről jön, tehát a meleg gőz jó részének befelé kellene mennie, tehát nem szabadna odaragadnia az ételnek, meg foltosnak maradnia.

Jó, tudom, ezesetben hőbehatás történik. De akkor is... Egy zománcozott, vagy épp króm edényről sem tudod 100%-ban lemosni a mosogatószert, sőt, elárulom, hogy még a mosogatógép sem képes rá. Pedig az egyáltalán nem szívja be...

23. Sylvia81 (válaszként erre: 20. - Zebracsikó)
2013. szept. 25. 20:13
Nah, akkor ez sem megoldás. :D
22. zebracsikó (válaszként erre: 21. - Bd55e3f068)
2013. szept. 25. 17:11
dehogynem, végig sötétebb az a rész,ameddig a kaja ér benne, a felette lévő rész világosabb maradt
21. bd55e3f068 (válaszként erre: 20. - Zebracsikó)
2013. szept. 25. 17:09
A mázas nem maradhat foltos.
20. zebracsikó (válaszként erre: 16. - Sylvia81)
2013. szept. 25. 17:03
a bevonatos is foltos marad , ebbe bele kell nyugodni
19. zebracsikó (válaszként erre: 1. - 5236d12e25)
2013. szept. 25. 17:01

én simán elmosogatom gyorsan és jól elöblítem


ha valami beleragadt, akkor sima vízzel és dörzsivel felkapirgálom és utána gyorsan mosogatószerrel elmosogatom,öblítem

18. 5236d12e25 (válaszként erre: 16. - Sylvia81)
2013. szept. 25. 16:06
Nem nem megelégszem ezzel, páromtól kaptam születésnapomra.
17. bd55e3f068 (válaszként erre: 15. - Sylvia81)
2013. szept. 25. 16:05
Ha csak elméleileg lenne igazam, akkor minden szaftot is beszívna a tál sütés közben. Ezért kell áztatni sütés előtt is.
16. Sylvia81 (válaszként erre: 14. - 5236d12e25)
2013. szept. 25. 16:04

:DDD

Akkor csak egyetlen ötletem van: kérj egy bevonatost is. :)

Létezik olyan cserépedény, amelyikben belül van egy fényes réteg. Viszont az megint máshogy süt, tehát sosem lesz olyan íze...

A döntés a Te kezedben van. ;)

15. Sylvia81 (válaszként erre: 11. - Bd55e3f068)
2013. szept. 25. 16:02

Elméletileg igazad van. :)

Gyakorlatilag inkább nem próbáltam ki. :)

14. 5236d12e25 (válaszként erre: 13. - Sylvia81)
2013. szept. 25. 15:52
Ebben igazad van, csak örülnék ha nem úgy festene a tál mint aki egyáltalán nem mosogat :D
13. Sylvia81 (válaszként erre: 12. - 5236d12e25)
2013. szept. 25. 15:49

Azt azért megsúgom, hogy a mostani sütés foltjait kizárólag Te látod. ;) Legközelebb beáztatod, sütsz benne, és mire az asztalra kerül, hogy más is lássa és egyen belőle, már csak aa frissen készült étel fog látszani benne. ;)


Viszont evés után egyből szedd ki belőle a maradékot, és áztasd be az edényt. ;)

2013. szept. 25. 15:45
Nekem ma 3 órát sült az étel benne, igaz jó megpakoltam :)
2013. szept. 25. 15:45
Ha a pórusok megteltek vízzel, akkor nem tud hipp-hopp beszippantani mindent az amúgy is lassan átjárható kerámia. Semmi baja nem lesz sem a tálnak, se az ételnek utána, ha áztatás után a makacsabb foltok kapnak egy kis mosogatószert, amit utána egyből le is öblítenek.
10. Linnax (válaszként erre: 1. - 5236d12e25)
2013. szept. 25. 15:43
Így van; csak sima víz. És igen, foltos marad. Ez olyan, mint a jó wok; azt sem szokták mosogatni. Legalábbis az igazi kínai vasserpenyőt. Tehát víz, és ha esetleg leragadt, ráégett étel marad benne, akkor valami súrolóeszközzel próbálkozz. Én például volt, hogy fémszivaccsal dörzsöltem le. Persze nem ész nélkül, hogy lyukat vájjak az edénybe, de szerintem a leggyorsabb megoldás. Utána jöhet az alapos öblítés. A zsírfoltokkal pedig tessék megbarátkozni! Nem a szépség, hanem az ízletesség a lényeg. A régi juhászok állítólag még a (akkor még vas)-bográcsot is csak kenyérrel törölték ki, aztán vígan főztek benne újra, és azt mondták, az idő múlásával egyre ízletesebb lett benne az étel...
9. Marott (válaszként erre: 1. - 5236d12e25)
2013. szept. 25. 15:41
Én nagyon makacs szennyeződéseket, pl.tepsi, fém sütőtál forró vízzel töltök fel, 1 csomag sütőport teszek bele, másnap a lerakódás a kezemmel is könnyen kitakarítható, annyira fellazul..
2013. szept. 25. 15:41

Köszönöm lányok :)

Hát én azért örülnék ha nem maradna foltos, de ha úgy marad hát úgy marad.

Az ecetet nem veszi be a kerámia?

2013. szept. 25. 15:36
Úgy tudom, mindent beszív, amivel érintkezik, ezért csak vízzel lehet tisztítani.
2013. szept. 25. 15:35

Én mindig ugyanúgy beáztattam, mint használat előtt, akkor egész jól le lehet kapargatni róla a cuccost. És tényleg az ecet kb. az egyetlen, amivel tisztíthatod. Ráadásul segít a zsíroldásban is, fetőtlenít is. :)

Amúgy minél jobban be van áztatva a natúrtál használat előtt, annál kevésbé ragad bele az étel. A lejobb az, ha egy éjszakát ázik. :)

2013. szept. 25. 15:35

A forrovizen es a kefen tul semmivel.

Egy ido utan aromasan fog kinezni, de az etel annal finomabb lesz benne.

Semmilyen vegyszer nem erheti!

4. Briell14 (válaszként erre: 1. - 5236d12e25)
2013. szept. 25. 15:35

Sima forró vízben kiáztatod, és kefével kisúrolod. Ennyi. Mosogatószert még véletlenül se használj!

Ha foltos marad, az nem baj, úgy mondják, hogy "patinás". :)

3. bd55e3f068 (válaszként erre: 1. - 5236d12e25)
2013. szept. 25. 15:35
Jól be kell áztatni, hogy lejöjjenek a lekozmált foltok. Én szoktam használni mosogatószert, csak az áztatáshoz nem, hogy ne járja át a kerámiát az is.
2. mandella (válaszként erre: 1. - 5236d12e25)
2013. szept. 25. 15:32
ecet?
2013. szept. 25. 15:31

Most kaptam egy sima pataki natúrtálat, amit ma ki is próbáltam.

Azt tudom hogy minden használat előtt be kell áztatni, de mivel lehet ki tisztítani a bele sült étel foltokat, vagy ez minden használatkor foltosabb lesz?

Mivel nem mázas, így tudom mosógatószerrel nem szabad.

Köszönöm a tanácsokat!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook