Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől lesz igazán jó a nokedli? fórum

Mitől lesz igazán jó a nokedli? (beszélgetős fórum)


1 2
47. tumbo2 (válaszként erre: 46. - Habospite)
2021. márc. 23. 15:33
ha a lányom csinálja
2021. márc. 23. 15:27
attól, ha nem én csinálom ;)
45. Lávli* (válaszként erre: 43. - Bichi)
2021. márc. 22. 17:02
Ugyan így csinálom én is.
44. secret8 (válaszként erre: 12. - 8d00a82c06)
2021. márc. 22. 16:27
Ha van itthon, én is! :)
43. Bichi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 20. 16:35

Épp ma csináltam tojásos nokedlit.

A nokedli recept nekem 40 dkg sima liszt, 2 tojás, só (ém megkóstolom, ha kevés még teszek bele), és annyi víz, hogy nehezen keverhető tészta legyen, de azért ne legyenek lisztes részek. Ezt az adagot én 2 részben főzöm, forrásban lévő vízbe és gyorsan szaggatom, mert mire a vége kész, addigra már percekig fő a nokedli. Megkavarom, ha feljött a víz tetejére 2-3 percig még hagyom, és hideg vízbe szedem , majd pár perc után leszűröm. Én se a tésztába, se a vízbe nem teszek olajat, ha hideg vízbe teszzük, akkor nem ragad...

42. syria
2021. márc. 20. 16:09
Én fél kg finomliszthez teszek 2 tojást, 2 teáskanál sót, Annyi hidegvízzel keverem össze, hogy közepesen lágy tésztát kapjak. Alaposan összekeverem, közben kóstolom, s ha szükséges, utánasózom. Fazékra helyezhető, kereklyukú, húzogatós szaggatóval eresztem bő, lobogó, sós vízbe. Ha feljöttek a víz tetejére, tésztaszűrővel kihalászom, s bő vízzel gyorsan átöblítem. Ez a mennyiség nekem kétszerre fő ki, a másodiknál már nem kell halászgatni, csak tésztaszűrőbe önteni. Vajat, olajat nem használok hozzá. Még egyszer se sikerült elrontanom. :)
41. tuttuka (válaszként erre: 38. - Bless the child)
2021. márc. 20. 15:16
Kipróbálom!
40. tumbo2
2021. márc. 20. 15:06
egy ismerősöm rétesliszttel csinálja.
2021. márc. 20. 14:52

Végigolvastam a témát, de nem találtam a nálunk csak Pernye nokedlinek hívott "csodát"

1 pohár tejföl (kefir, joghurt, savó, sovány tejföl), persze családjda válogatja mekkora pohár) személyenként egy egész tojás, só és annyi liszt amiből nem túl kemény nokedli tészta készül. Forrásba lévő vízbe szaggatom a huzogatós készséggel. Amikor feljön a víz tetejére már kész is. Kiszedem, pár csepp olaj rá. Köretnek, akár magába is jó. Nem ragad össze, fagyasztható is. 40 éve csinálom, bármilyen liszt jó hozzá! Tejföllel lehet kicsit drága, de azért írtam az egyéb tejtermékeket!

2021. márc. 20. 14:37
Egy ek búzadarát szoktam belerakni, mamámtól így tanultam. És éppen csak összekeverem. Mindig tökéletes
37. Epresturmix (válaszként erre: 36. - Epresturmix)
2021. márc. 20. 14:31
A paprikás krumpliba tökèletes szokott lenni. Nem a tèsztàval van bajom. Passz. Egyszerűen rossz.
2021. márc. 20. 14:30
Nemtom. Enyém mindig szar, pedig mamától tanultam! 😳
35. cika58 (válaszként erre: 22. - 184481d874)
2021. márc. 20. 14:15
Én is készítek reszelt tésztát , főleg zöldborsó levesbe teszek, azt mindenki szereti nagyon.
2021. márc. 20. 14:11
Egy ideje,ha pörkölthöz csinálok nokedlit,teszek a tésztába tejfölt,olyan finom lesz,hogy nem lehet abbahagyni.
33. globus (válaszként erre: 28. - Vigyefene)
2021. márc. 20. 13:25
Van olyan, hogy a tészta szalonnás, de az mást jelent :)
32. Ilián (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 20. 12:21
Minél több a tojás benne,annál keményebb lesz.Ha nagyon kevés a tojás, akkor nagyon lágy,ragadós a nokedli.
2021. márc. 20. 11:25
éhségtől
30. vigyefene (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 20. 11:18
Nagyon szívesen, de nem fekete szívesen, hanem piros szívesen.
2021. márc. 20. 11:15
Köszönöm❤
28. vigyefene (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 20. 11:15

Ne beszélj zöldséget, mert ellesik a titkaid.

Pl. én nem árulnám el azt, h a túrós tésztára kicsit több szalonnát teszek, mint minden más együttvéve.

Tehát akkor lesz belőle tésztás szalonna.

Vagy túrós szalonna.

27. Auróra2010 (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 20. 11:14

Jó étvágyat !


mi Szeretjük a fűszeres kajákAt és szoktam beletenni borsot és vegetát is.

26. janszi (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 20. 11:12
Jó étvágyat hozzá :)
2021. márc. 20. 11:11
Most lett kész a levesem,több nokedli van benne mint zöldség😆
24. janszi (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 20. 11:07
Dehogy tudjátok,pedig mekkora király mikor a sebtiben szaggatott löttyedt nokkedli szétkarcolja az arcod,mer olyan éhes vagy...A csak tojással keményre kevert golyóra főzött nokedli meg a vacsoráló Waterlooja,mert azt mégh a kanál se vágja.
2021. márc. 20. 11:03

Nem tudom, de az enyém qrva jó. Tojás+liszt+só+víz, a főzővízbe pedig olaj. Közepes méretű szaggatón szaporán kell húzogatni.


Ha van friss petrezselyem zöldem az is mehet a tésztájába.

22. 184481d874 (válaszként erre: 16. - Lávli*)
2021. márc. 20. 10:59
Csak levesbe szaggatom,nem csipetke,mert hasonló az állaga ,mint a nokedlinek.Valamikor az édesanyám igen olyat készitett: felénk is csipetkének hívták,de az keményebb gyúrt tészta. Anyukám még ugyan abból a tésztából reszelt tésztát is készitett.Emlékszem,én még a húslevesbe is kedveltem.
21. Lávli* (válaszként erre: 19. - Globus)
2021. márc. 20. 10:56

Nálunk is.

Tojás, só, és annyi liszt, amennyit felvesz.

(Mondjuk nálunk a nokedli sem golyószerű, a lágy tészta nyúlik a szaggatóból kissé hosszúkásra, de az vízzel van nem teljesen kikeverve.)

2021. márc. 20. 10:53

Kiderült, hogy ahány ház, annyi szokás.

De a végeredmény az, h jó legyen.

19. globus (válaszként erre: 16. - Lávli*)
2021. márc. 20. 10:50
Nálunk a csipetke egy vékonyra sodort tészta, amiből kézzel kis darabkákat csipkedünk. Nem golyószerű, mint a nokedli, hanem "lapos".
18. globus
2021. márc. 20. 10:47
Pici sült hagymát keverek a tésztába.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook