Mitől lesz igazán jó a nokedli? (beszélgetés)
17. encsike2000
2021. márc. 20. 10:47
Mindig teszek bele 3 evőkanál olajat.Nem lehet elrontani.Pár tojás,olaj,tej,liszt,a végén kis szóda.Sót is adok hozzá.
16. Lávli* (válaszként erre: 13. - 184481d874)
2021. márc. 20. 10:47
Az nem a csipetke? Víz nélkül?
15. ae4e2771d0 (válaszként erre: 14. - 184481d874)
2021. márc. 20. 10:47
Másoktól is hallottam már h a főzővízbe tesznek.
14. 184481d874
2021. márc. 20. 10:44
Én a nokedli tésztájába mindig teszek egy pici olajat és a főzővízbe is.A titka? Azonnal szaggatni és ne legyen nagyon sűrű a tésztája.
13. 184481d874 (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 20. 10:43
A z.borsólevesbe,karfiolba,bablevesbe mindig szaggatok noekdlit.egyszerű.1 tojáshoz teszek emgfelelő mennyiségű lisztet.Ált.Aprókra szaggatom.Feldobja a leves ízét és állagát ,mert nálunk mindenki sűrűn szereti a levest.
12. 8d00a82c06 (válaszként erre: 6. - Secret8)
2021. márc. 20. 10:09
Én petrezselyem zöldet szoktam bele tenni.
11. NomNom (válaszként erre: 7. - Ae4e2771d0)
2021. márc. 20. 09:53
Úgy úgy! 😄
10. NomNom (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 20. 09:53
Nokedlibe nem kell vaj, csak a csipetkébe szoktam tenni.
9. ae4e2771d0 (válaszként erre: 8. - 346cfad937)
2021. márc. 20. 09:45
Vannak akik akkor tesznek rá amikor kifőzték, hogy ne tapadjon össze, főleg a maradék.
8. 346cfad937
2021. márc. 20. 09:43
Szerintem az arányokon múlik.
Valamint fontos, hogy a tésztát ne kavard simára, majd ne főzd túl.
Vajat a galuskába szoktak tenni, ami levesbe készül.
7. ae4e2771d0 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 20. 09:27
Attól lesz igazán nagyon finom, hogy nagyon finom pörkölttel van összemaszatolva.
6. secret8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 20. 09:26
Szerintem nem kell túlbonyolítani, pont ez a lényeg. Tojás, liszt, só (néga szoktam bele egy pici borsot is tenni), és ha kell, egy kis víz. Nyúlós legyen, túl erősen kikavarni sem kell.
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Bless the child)
2021. márc. 20. 09:18
A löttyedt az tényleg nem jó.
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Auróra2010)
2021. márc. 20. 09:18
Pont ma néztem levesrecepteket youtoubeon és a borsólevesnél is pl a nokedlihez tettek 1evőkanállal.Emiatt kérdem.Még nem láttam így készíteni.
3. Bless the child (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. márc. 20. 09:10
Mi a keményet szeretjük, a löttyedt nokedlit nem esszük meg. És apró legyen
2. Auróra2010
2021. márc. 20. 09:09
Szerinteem nem kell bele vaj.
2021. márc. 20. 08:43
Van mindenféle recept.Van amibe kell pici vaj is.Kinek milyen recept jön be leginkább,ugye hogy kemény se legyen stb.
Köszönöm előre is a tippeket.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek, ha azt érzem, hogy soha nem leszek igazán szerelmes, az valóban így is lesz?
- Tényleg úgy lesz igazán finom a halászlé, ha lófejet is főzünk bele?
- Mitől lesz igazán finom a pizzatészta ha otthon készítem?
- A vasárnap főzött csirkepöri+nokedli jó lesz még holnap délután?
- ötleteket várok! suli bál lesz, a "bolond tombola" egy élő malac egy dobozban. Ennek keresek valami igazán frappáns és vicces nevet!
- Bőrös sertéskaraj teteje hogyan lesz igazán ropogós?