Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A vasárnap főzött csirkepöri+nokedli jó lesz még holnap délután? fórum

A vasárnap főzött csirkepöri+nokedli jó lesz még holnap délután? (tudásbázis kérdés)


2010. febr. 9. 10:13
Semmi baja nincs, ha hűtőben volt.
19. Marott (válaszként erre: 12. - Elfelejtett jelszó)
2010. febr. 9. 10:00
Elgondolkodtam, amit írtál és valóban igazad van, tényleg max. gyomorrontást lehet bepuszilni a nokedlitől :-)
2010. febr. 9. 09:53
A pörkölt még elmegy, ha azóta hűtőben volt és nem lett újramelegítve. Viszont a nokkedlit már nem szabad megenni.
17. Marott (válaszként erre: 12. - Elfelejtett jelszó)
2010. febr. 9. 09:50
Ezt sajna meg kell cáfolnom, három hét a fertőzőn, salmonella miatt. Egy egész család került be a fertőzőre, mert pár óra hűtés nélkül, ezután fogyasztották el a tésztát a halhoz, madártejtől, lángostól, én pl. egy jó nevű étterem kajájától lettem beteg. Igen valóban tudom, hogy mitől lehet kapni, higiéniás,valamint rossz főzési technológia miatt. de ha végig nézed az elmúlt évek nagy salmonella fertőzéseit, elég nagy a skála amitől lehet kapni.
2010. febr. 9. 09:47
A szalmonellának tök mindegy, hogy hány napos a kaja. Ha szalmonellás, akkor már frissen is az.
15. c95c921ae7 (válaszként erre: 12. - Elfelejtett jelszó)
2010. febr. 9. 09:31
Meg csirkehústól, meg minden tojásos ételtől, de lehet tejtermékben is..De persze ez nem most fenyeget. És a friss ételben is lehet, ha nincs rendesen hőkezelve.
14. era06
2010. febr. 9. 09:29
Az ördög elvitte azt a hűtőt, amibe egy 3 napos kaja büdös lesz.
2010. febr. 9. 09:19
Mi simán megesszük a 4 napos kaját, még akkor is, ha éppen tészta.
12. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 5. - Marott)
2010. febr. 9. 09:12
Nagy tévedés! Szalmonellát nyers tojástól lehet kapni. Főtt nokedlitől max. gyomorrontást( de azt sem szerdán hanem mondjuk pénteken) és annak semmi köze a szalmonellához
2010. febr. 9. 09:11
A pörkölt, ha jó az illata, szerintem oké. Nem 4, csak 3 napos lesz. Mindenesetre forrald jó pár percig, akkor nem lehet gond. A nokedli már nem lesz finom, mert kiszárad szerintem.
2010. febr. 9. 09:10
nem lehet mindennap főzni.. mi baja lenne ha hűtőben van?
2010. febr. 9. 09:10
persze hogy jó, mi szerdáig a vasárnapi kaját esszük. volt hogy még csütörtökön is!
2010. febr. 9. 09:07
necces..
2010. febr. 9. 08:59

nem nem enném meg, elég sok idő a 4nap, de egyszerű amúgy, a pörit felmelegíted és ha szagos akkor nem jó:D

nokedlit nem kockáztatnám...

jah ha a pöris tejfölösen csináltad akkor az is felejtős inkább...

sok sikert

2010. febr. 9. 08:55
A nokedli helyett én frisset készítenék, vagy mint Marott tanácsolja, tésztát ha nincs idő a nokira...
2010. febr. 9. 08:50
Háta pörkölt igen,a nokedlit azért nem merném megkockáztatni szerdán. Pocsék dolog a szalmonella, nekem elhiheted. Inkább főzzél hozzá gyors ki egy kis tésztát frissen.
2010. febr. 9. 08:50
igen jó! Csak fogyasztás előtt jól át kell majd forrósitani, v. egy picike víz és átforralni!
2010. febr. 9. 08:50
nem hinném,mivek a nokedliben tojás van, meg a hús is, szerintem nem.
2010. febr. 9. 08:48
a főzésen kívül nem volt még melegítve és hűtőben volt.
2010. febr. 9. 08:48
A vasárnap főzött csirkepöri+nokedli jó lesz még holnap délután?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook