Mit teszel azert, hogy elerd a celjaidat? (beszélgetés)
Március 8-9.-én megyek egy refomfőző tanfolyamra! Egy nagyon jó barátnőm tartja, aki évekig élelmezésvezetőként dolgozott, és csak ilyen kajákat eszik! Szuper csaj, pedig 57! éves! A méregtelenítést követően már csak így fogok étkezni! Neki is remekül működik! Annyi energiája van, és olyan jól tartja magát, hogy bárki megirigyelheti!
Megtanulok sütőben kenyeret sütni, meg egy csomó hasznos dolgot! :)Már nagyon várom! :)
Egy kicsit elengedtem magam az utóbbi időkben! Míg kint dolgoztam nem igazán néztem mikor mit eszek, bár napi egyszer volt időm enni, így talán sok kárt nem okoztam! :)
A lényeg: megint elkezdem átalakítani a testem, vagyis visszaalakítani, hogy nyárra régi/ s új "pompájában" ragyoghasson! :)
Mit is teszek mindezért?
1.) Kezdem egy kis tavaszi nagytakarítással, kb. 5 nap amikor no fűszer, no cukor kajákat eszek, főleg zöldséglé és almaecet fogyasztása, rizzsel, krumplival. Olvastam Lugosi Dóra - személyi edző, és életmódtanácsadó - könyvét melyben leirja, hogy nagyon jó ez a kettő méregtelenítésre (a közhiedelemmel ellentétben)
2.) Mozgás! Súlyzók, DVD-k napi egyet reggelire elfogyasztok! :)
3.) Tanulás! Nagyon jó, mert eltereli a gondolatokat a tudás pedig a mozgással együtt a legjobb önbizalomépítő tevékenység!
Mindenki maskepp eli meg. A lenyeg ugyanaz. :)))
Puszi!
A cel tehat nem egy rajtunk kivul allo, globalis mumus, hanem egy csendes kis gondolat, egy dedelgetett kep a lelkunk melyen. Nem egy harsogo plakat!
:)Azt hiszem,ha ezzel indítottad volna a fórumot,és nem egy száraz definicióval,akkor valószínűleg sokkal ,sokkal többen írnák le a "csendes kis gondolataikat".És talán nem kellett volna ragaszkodnod sem az eredeti ,hivatalos verzióhoz,hanem megérteni,hogy másoknak miért épp az volt a fontos amit leírtak.
Van velemenyem Myly. :)
Abban igazat adok Neked, hogy igen, divatosnak mondhato celt kiuzni, hisz a mai rohano vilagban az embereket egyre inkabb a megfelelni-akaras mozgatja! Megfelelni a munkaban, a csaladban, nokent, anyakent, vagy ferfikent, apakent persze. Van egy masik kulcsszo: kotelesseg. Mikor kislany voltam "kotelessegem" volt szot fogadni, "jonak" lenni, tanulni... most kotelessegem - a szuleim szerint - tamogatni oket. Azonban en semmit sem csinalok kotelessegbol, mert utalom, nem is UTALOM! ezt a szot, pont azert mert megfelelni-akaras ize van. Irtam a naplomban, hogy a celok a bensonkbol tornek fel. Igy erzem mai napig. Az en celjaimat nem diktalja nekem senki. Nem "adjak a szamba", az en celjaim, es altalaban a celok nem "publikusak" csak RAD tartoznak, csak TE kell, hogy felelosseget vallalj ertuk, mar ha akarsz. :) Ugy hiszem sokan csak dobaloznak ezzel a szoval "cel". Ami a legfontosabb Myly: celja mindenkinek van, bar lehet nem ilyen "elcsepelt" szoval illeti! Van celja a napjaidnak, minden mosolyodnak, jokedvednek, szeretetteljes pillantasodnak szoljon az barkinek. A cel tehat nem egy rajtunk kivul allo, globalis mumus, hanem egy csendes kis gondolat, egy dedelgetett kep a lelkunk melyen. Nem egy harsogo plakat! Nehez ezt megfogalmazni, es sokan nem is erzik a kulonbseget. De a lenyeg a lenyeg: A celt elerni sem lehet gorcsosen! Csak gondolni kell ra, csak megerezni... mint ahogy Te erezted milyen elmeny lesz szamodra ujra csinosan, vekonyan egy kertipartin reszt venni... Ez egy cel volt! Es profin elerted!
Ettől függetlenül,elgondolkodtam ezen a kérdésen is.És arra jutottam,hogy ez a "tűzzünk ki egy célt,és érjük el,foggal körömmel" dolog nekem egyáltalában nem tetszik.Olyan divatos íze van a dolognak.Mintha nem gyötörnénk magunkat eléggé a kötelességek hálójában vergődve!
Ez a cél,és elérése kérdés is arra való ,hogy megmérettessünk.ha elérjük az klassz,ha nem akkor
besoroljuk magunkat az általunk is és mások által is elítélendő kategóriába.Jó példa erre H.MAYA hozzászólásai.Alig írtam pár mondaot,de ő egyből ítéletet mondott felettem.
Érdekes és tanúlságos volt.A tanúlság pedig az,hogy az életnek nem egy háborúnak kellene lenni,amit meg kell nyerni,ha törik ha szakad,hanem élvezni,szeretni,másokkal megosztani kellene.Ráadásul a mai célok,nem is igazak,külső behatások eredményei,a megfelelésért az elismerésért,való küzdelem mérföldkövei.Közben pedig fel em tűnik ,hogy elvesztünk,nincs már ÉN,csak mi vagyunk,benn a tömegben!Egy nagy massza az univerzumban.
Most ,hogy kitűztem egy célt,és végre is hajtottam,már tudok válaszolni a kérdésedre.
Azt hiszem,mindent megtettem,a legapróbb részletekig.Nem odáztam el,pedig közbe jöttek bizonyos bukatók(gyerekek itthol betegen).
A válasz pedig ...mindent!
Cél letudva!Most kereshetek egy másikat!
Hallelúja!
Akkor nagyon határozatlan ember vagy ,nincs benned kitartás.
Tudod az életben nagyon sok olyan almát meg kell enni amit nem szeretsz.
További ajánlott fórumok:
- Te mit teszel, ha a fodrászod nagyon elrontja a hajad?
- Mit teszel, ha egyedül érzed magad?
- Te mit teszel azért, hogy télen egészséges maradj?
- Miket teszel azért, hogy ez egy jobb és szebb világ legyen?
- Mit teszel azért, hogy megelőzd a daganatos betegségeket?
- Te mi mindent teszel meg azért, hogy egészséges légy?