Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mit tennétek a helyemben? Nincs senki akitől tanácsot kérhetnék fórum

Mit tennétek a helyemben? Nincs senki akitől tanácsot kérhetnék (beszélgetés)

1 2 3
44. michelle.r (válaszként erre: 38. - Csimber)
2024. máj. 15. 12:31

Azért ez ennél kicsit bonyolultabb, mit hogy ha te meg tudod csinálni, akkor ő is. Egyébként meg neked se, mert ha túl lennél a gyerekkori traumáidon, eszed ágában se lenne egy ilyen kapcsolatot elviselni.

Ő az, aki 10 évvel idősebb nálad, és nem is akart se gyereket, se házasságot? Mert ha igen, eléggé vesztésre áll az ügy. Ha ő az, ő nem éli ezt a házasságot és a családi életet, csak elviseli. Sajnálom.

Próbáld meg a párterápiát, de addig is készülj az egyedülálló anyuka szerepre.

43. L’Engel (válaszként erre: 40. - Csimber)
2024. máj. 15. 12:30

Ez sajnos úgy hangzik, mintha egy nagy gyerek lenne, nem a társad.

Én közelről is megtapasztalhattam egy hasonló házas viszonyt, ott 35 év után sem történt változás.

42. csimber (válaszként erre: 41. - Libikóka)
2024. máj. 15. 12:24
Oké, persze nem minden konfliktusban, és ha én hibázok, akkor bocsánatot kérek, és mondani is szoktam, de az esetek 80%-ában miatta van veszekedés.
41. libikóka (válaszként erre: 38. - Csimber)
2024. máj. 15. 12:18

Azért,, hogy csak ő a hibás/rossz,,hát nem tudom.

Biztos létezik ilyen is,,,de azért,,,,,

40. csimber (válaszként erre: 39. - L’Engel)
2024. máj. 15. 12:16

Már volt erről szó, azt mondta, oké, hajlandó párterápiára menni.

De még az a bajom vele, hogyha én nem teszek valamit, nem nézek utána, nem kezdek el, ő semmit nem csinál.

Pl hónapok óta azt tervezzük, felújítjuk a teraszt.

De semmit nem csinál ez érdekében, megbeszéltük milyen legyen, de ha én nem megyek el a fatelepre, vagy nem mondom neki hogy na ma menj el a fatelepre, (miután én lemértem, hogy mennyi anyag kell hozzá), akkor semmi nem lesz belőle!

Mindent én intézek, csinálok. A hitel, a ház, a rezsi, a számlák, papírok, hivatalos ügyek, fogalma nincs ezekről.

És akkor még ezt is én?

Ja a füvet alig bírja lenyírni. Kétszer lenyírtam a múltkor. 1-1 óra volt. Egyedül, 50 kg nő létemre, fűnyíróval, utána szegélynyíróval 600 m2-t.

Utána mondtam, most ő jön, hát fél nap volt neki, többször lepihent közben, és célzásokat tett hogy fejezzem be. (viccelődött)

Na, ez most panaszosra sikerült.

De tényleg nem bírom már ezt.

Ja, néha elmosogat, elpakol. Meg kiszedi a szárítót, ha éppen úgy van. Elmegy a gyerekekért, ha tovább kell dolgoznom.

Kukát kiviszi. De ENNYI.

2024. máj. 15. 11:49

Én ultimátumot adnék neki. Kideríteném vagyok-e annyira fontos a gyerekekkel együtt, hogy változtasson értem, és ha kell, terápiára járjon (lentebb említették a párterápiát is). Amennyiben nem hajlandó, megpróbálnám megoldani a függetlenedést tőle.

“Mások helyett sem élni, sem meggyógyulni, sem megjavulni nem lehet.”

38. csimber (válaszként erre: 37. - Michelle.r)
2024. máj. 15. 11:29

Oké, hogy van egy minta, de nem igaz hogy ezt nem lehet leküzdeni. Mint ahogy nekem is megy.

Az a baj hogy nem eléggé próbálja. Kicsit megerőlteti magát, aztán hagyja az egészet a francba.

És a legrosszabb az, hogy állandóan ezzel jön, hogy én csak őt hibáztatom, bármilyen konfliktus van, csak ő a hibás, csak ő a rossz.

Dehát ha így van?

37. michelle.r (válaszként erre: 27. - 1a7810dfaf)
2024. máj. 15. 11:18
Ahogy a pasi is. Ő is hozott egy mintát a családból. Valakinek változtatnia kell, a pasi nem akar, akkor a nőnek kell kilépnie. Nem csak a gyerekekért, magáért is. De a gyerekeknek nincs választásuk, értük az anyjuk a felelős.
2024. máj. 15. 11:11

Erre nem is lehet tanácsot adni.

Mivel nem vagyok a helyedben, és kibicnek semmi sem drága, én azt mondom, válás lesz a vége. Már most is túl sokat voltak a gyerekek ebben a légkörben. És ha ez nem változik, kötelességed kimenteni őket ebből a helyzetből.

35. Kacsahercegno (válaszként erre: 34. - Kacsahercegno)
2024. máj. 15. 09:50
Mondjuk a folyamatos telefonozás is biztos fakad valahonnan, az indulatkezelésre van terápia, de lehet a telefonozást egy erősebb elhatározással is lehetne csökkenteni.
34. Kacsahercegno (válaszként erre: 25. - Lepkepillangó)
2024. máj. 15. 09:45
Az egy dolog, de ha valakinek a gyermekei anyja/apja mondja sorozatosan, hogy nem bírja tovább, akkor szerintem annak elég motivációnak kellene lenni a változtatásra. Itt nem csak arról van szó, hogy van egy rossz szokása, kicsit rendetlen, de alapvetően ártalmatlan, hanem dühkezelési problémákkal küzd, megrángatja a gyerekeket stb. Erre lehet és tudna is megoldást találni, ha komolyan venné a FI-t.
33. Alnisa (válaszként erre: 19. - Csimber)
2024. máj. 15. 09:32

Egyébként bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű, mert hasonló cipőben járok. Viszont én tudom, hogy menne egyedül is és ki tudom gazdálkodni a rezsit. De nehéz elhagyni valakit akivel 25 éve együtt vagy és a közös házat, mibe minden pénzetek beletettétek..... De persze ez is csak kifogás.

De hidd el nem lesz soha jobb, vannak hullám völgyek és hegyek. Nálunk is ha balé van, vagy szóvá teszek ezt azt 1-2 hétig normális kiveszi a részét a dolgokból, de hamar visszaáll a rendes kerékvágásba.

32. f135cdb45f (válaszként erre: 31. - F135cdb45f)
2024. máj. 15. 09:31
vagyis később, amint jobban kiismerte - talán így érthetőbb.
31. f135cdb45f (válaszként erre: 2. - Timycat)
2024. máj. 15. 09:30

Ez nem azt jelenti, hogy amikor megismerte, már akkor rájött, hogy milyen ember, hanem azt, hogy később, amint megismerte...

csak félreérthetően fogalmazott.

30. Alnisa (válaszként erre: 18. - Csimber)
2024. máj. 15. 09:28

Hidd el ahol én lakok legalább olyan drága vagy drágább mint Pest.... Már többször volt szó róla hírekben is. Itt az egekben vannak az ingatlan árak, a fizetések meg az átlag alatt. Amikor Pesten járunk, mindig csodálkozunk, hogy mennyivel olcsóbb árak vannak.

De tény, hogy nem tudom ennyi Pesten az albérlet. Természetesen itt is van jóval drágábban is, meg olcsóbban is. De azért szar környékre gyerekkel nem költöznék, viszont elég egy 1,5 szobás lakás is, ha csak arra elég a pénz.

29. 1a7810dfaf (válaszként erre: 19. - Csimber)
2024. máj. 15. 09:21
Annyira sajnálom, hogy ezt élted át gyerekként és most is ...
28. 1a7810dfaf (válaszként erre: 15. - Csimber)
2024. máj. 15. 09:20

Kezdj el kutakodni a neten és telefonálj: NANE, segítő körök, csoportok, segélyvonalak. Vannak, nem kevés.

A 300 ezres fizetés+adókedvezmény+családi pótlék+tartásdíj sokkal, de sokkal több, mint hinnéd. Van lehetőséged kilépni, nyugodt életet teremteni.

Meg tudod csinálni.

Képes vagy rá.

27. 1a7810dfaf (válaszként erre: 2. - Timycat)
2024. máj. 15. 09:18

Áldozathibáztatás.

Később leírja, hogy ő is traumatizált áldozata családon belüli erőszaknak gyerekkorából, ezért állt bele ugyanabba a mintába.

Ne rombold tovább. Segíts.

26. 1a7810dfaf (válaszként erre: 19. - Csimber)
2024. máj. 15. 09:17

Erről van szó.

Nézd: az ÉRZÉSEID JOGOSAK! NEM TEHETSZ RÓLUK! NEM VAGY HIBÁS AZ Ő VISELKEDÉSE MIATT! NEM A TE DOLGOD ELVISELNI VAGY MEGVÁLTOZTATNI!

Kérlek, kérlek, amíg míg nem teljesen rombolja szét a lelked, addig menekülj. MENEKÜLJ!

Nem kell eltűrnöd: nem normális dolog az agresszió a családban, sem a verbális, sem a lelki, sem a fizikai.

MEGÉRDEMLED A BOLDOG, NYUGODT ÉLETET, AHOL NEM KELL TOJÁSOKON LÉPKEDNED! A GYEREKEK IS MEGÉRDEMLIK.

25. Lepkepillangó (válaszként erre: 13. - Kacsahercegno)
2024. máj. 15. 09:16

Sziasztok!

Elsődlegesen erre reagálnék: "Tudna, ha szeretne, de nyilvánvalóan leszarja, ha ugyanazt csinálja az ezredik alkalommal is." - Szóval nem biztos, hogy csak úgy egyszerűen tudna változni, ha szeretne. Nem tudjuk, milyen mintákat látott gyerekkorától, azokat mennyire fogadta el (Csimber, te tudtál változni, mert nem fogadtad el, ahogy Anyukád viselkedett veled), de ő nem biztos, hogy így élte meg a saját helyzetét. Mindenkiben van egy csomó berögzült szokás, viselkedés és reakció. Nem olyan egyszerű ezeken változtatni.

Szóval, ha még nem engedted el ezt a kapcsolatot (ami két gyerek mellett nem egyszerű döntés), akkor én egy párterápiát tudnék még javasolni. Egy jó szakember sokat tud segíteni, mert lehet, hogy csak apróságokon kell változtatni és annak mégis hatalmas változás lesz a vége. Szóval akár ezt is kipróbálhatjátok.

24. 1a7810dfaf (válaszként erre: 1. - Csimber)
2024. máj. 15. 09:14

"És az oka ennek az egésznek, az hogy ő milyen. Ahogy megismertem, rajottem hogy nem fog változni."

Elkövetted ennek ellenére azt a hibát, hogy 2 gyereknek is az apjává tetted.

Rendben van, mindenki hibázhat.

"Mégis mi a francot csináljak még?"

AZONNAL válj el, azt csináld. Agresszív, fizikailag bántalmazza a gyerekeket (!) és még kérdéseid vannak?

Menekítsd ki ebből a mérgező közegből a gyerekeidet azonnal! Még mielőtt maradandóbb lelki vagy testi sérülést nem szereznek és amíg el nem tanulják, hogy ezt kell csinálnia egy férfinak a családban: semmit és közben bántalmazni a gyengébbeket.

Tudsz kihez fordulni?

23. Flóra76 (válaszként erre: 22. - Csimber)
2024. máj. 15. 09:06
Ahhoz túl rövid az élet, hogy egy ilyen kapcsolatban éljek és neveljem a gyerekeket. Legalábbis én. Merni kell változtatni.....
22. csimber (válaszként erre: 21. - PöttyösPanka)
2024. máj. 15. 09:03
Mit? Teljesen tanácstalan vagyok :(
21. PöttyösPanka (válaszként erre: 19. - Csimber)
2024. máj. 15. 09:01
Akkor eddig próbáltad balhézással és ráhagyással. Egyik sem működött. Most próbálj ki egy új módszert.
20. Halacskaaaa (válaszként erre: 15. - Csimber)
2024. máj. 15. 08:59
Ezek mind kifogások a változtatásra. Ha tényleg nem akarsz már vele maradni, akkor kibírod még egy darabig mellette és közben előkészíted a terepet a különélésre. Pénzt teszel félre, utánanézel más lakhatásnak, plusz pénzkereseti lehetőségnek stb. Amúgy szerintem azért nem léptél még, mert még nem érzed magad elég rosszul a kapcsolatban. Majd ha tényleg elviselhetetlen lesz, minden kifogás nélkül felpakolod a gyerekeket és mész.
19. csimber (válaszként erre: 17. - PöttyösPanka)
2024. máj. 15. 08:54

Nem balhézok már 1 éve. Ráhagyok mindent.

Igyekszem kerülni a konfliktusokat.

Csak akkor ne adja elő nekem, hogy ő mennyire próbálkozik, meg ez nem könnyű neki, mert az ő apja ilyen volt, akkor ő milyen legyen?

Hát tudod? Anyám engem is megvert, üvöltözött velem sokat.

És én milyen vagyok? hát nem ilyen.... Ellenkezője, mert tudom, milyen érzés volt nekem és én nem ezt akarom a gyerekeimnek.

18. csimber (válaszként erre: 16. - Alnisa)
2024. máj. 15. 08:52
hát, nemtudom, Budapesten nem hiszem.... :(
17. PöttyösPanka (válaszként erre: 12. - Csimber)
2024. máj. 15. 08:51

Bárki meg tud változni, aki meg akar. De senkit sem lehet megváltoztatni. Főleg nem balhéval.

Ha bele vagy ragadva ebbe a házasságba, nem sokat tehetsz.

16. Alnisa (válaszként erre: 15. - Csimber)
2024. máj. 15. 08:49

Simán. Azért 300 e ft nem olyan kevés, hogy ne lehetne megoldani.

Ebből futja albérletre, rezsire és ételre is. Pedig felénk igen drága az albérlet 150 alatt semmi nincs.

15. csimber (válaszként erre: 14. - Lolita2112)
2024. máj. 15. 08:34
Nem igazán...Barátaim nem nagyon vannak, anyám külföldön él, apámmal másfél éve nem találkoztam... :( Egyedül meg hogy? 300 ezer forintos fizetésből.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook