Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit tegyünk az olajjal, hogy ne fusson ki vagy habozzon sütés közben? fórum

Mit tegyünk az olajjal, hogy ne fusson ki vagy habozzon sütés közben? (tudásbázis kérdés)


18. Myra
2012. nov. 17. 17:49

Minél magasabb egy olaj füstölési hőmérséklete, annál magasabb hőmérsékleten lehet vele főzni-sütni. A leggyakrabban használt olajak:


Csak szobahőmérsékleten: lenmagolaj

Alacsony-közepes hőmérsékleten: kókusz-, kukorica-, olíva-, szezám-, dióolaj

Közepes hőmérsékleten: makadámdió-, mogyoró-, sáfrányos szeklice-, repceolaj

Magas hőmérsékleten: avokádó-, szőlőmag-, napraforgó-, szójaolaj

17. 298b15dfdd (válaszként erre: 16. - Gevi1931)
2012. nov. 17. 16:57
Tudod Lívi néni a a"mai" olajakat megette a fene.Jó lenne tudni,hogy mivel dúsítják...
2012. nov. 17. 16:54
Sózd meg az olajat!
2011. júl. 3. 18:09
Attól függ, milyen márkájú olajat használsz. Nekem soha nem futott még ki.
14. globus (válaszként erre: 13. - 9cf0020815)
2011. júl. 3. 17:33
Nálam ebből is kihabzott. Akkor került a fritőz jól megérdemelt helyére, a padlásra... :p
2011. júl. 3. 17:28
Vedd elő a spájzból,vagy a kamrából a fritőzt!:-)
12. szomorú069 (válaszként erre: 6. - Csodapók)
2010. aug. 24. 07:53
Oké, sütés közben elég macerás lenne cserélgetni... :D :D
2010. aug. 21. 22:14

Egy csipet sót tegyél az olajba, s akkor nem fog kifutni és habozni.

Na meg friss olaj mindig.

Bár a 10-12. szelet után, már a friss is habzik néha.

2010. aug. 21. 22:14
sőt, van amikor száraz edénybe, teljesen új olajat öntök, és serceg, tuti vizezik valamennyire...
2010. aug. 21. 22:12

Én le szoktam sütés közben szedegetni, általában a "sűrű" tésztaszedővel sikerül, de kanállal is lehet.

Sajnos elég sokféle olajat kipróbáltam már, de mindegyik fut rántott hús esetében a 2-3. adagnál. Vackok már sajnos a legdrágább olajak... Már nem tudom mivel kéne sütni... sült krumpli esetében többször fel lehet használni, de minden prézlis dolognál max 3-4 sütés. Állítólag pálma olajjal nincs ilyen gond, ha valaki hallott erről, vagy használja, írhatna róla.

2010. aug. 21. 22:08
cseréld le szar az olaj
2010. aug. 21. 20:29

a víztől is habzik és kifut.

A bolti húsokat néhot teleinekciózzák vízel, hogy nagyobb legyen a tömege. Talán ettől.

6. csodapók (válaszként erre: 5. - Szomorú069)
2010. aug. 21. 19:35
Szerintem csak sok zsemlemorzsa hullott bele.:) Amiről én beszélek annak már olyankor nem túl jó az illata sem és nem csak habzik, hanem ki is fut.
5. szomorú069 (válaszként erre: 4. - Csodapók)
2010. aug. 21. 19:02

Az durva!

Ma sütöttem rántott húst tiszta olajban, a 2. adagnál elkezdett erősen habzani...

4. csodapók (válaszként erre: 1. - Mestimi)
2010. aug. 21. 14:51
Szia!Én úgy tudom, hogyha már habzik, kifut, akkor már nem szabad tovább sütni benne semmit, mert egészségre káros, rákkeltő anyagokat tartalmaz.
2010. aug. 21. 14:30
Süss benne mindig egy-két szelet burgonyát is.
2010. aug. 21. 14:28

Vedd lejjebb a gázt :)

Kivéve a sajtnál,mert az lassú tűzön,kifolyik! :)

2010. aug. 21. 14:24
Mit tegyünk az olajjal, hogy ne fusson ki vagy habozzon sütés közben?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook