Mit tegyek ha az egyéves kislányom fején koszmófoltok jelentek meg? Minden nap hajat mosunk csecsemő kora óta, mitől alakult ki mégis? (tudásbázis)
Off.
Én nem mosnám a baba haját naponta samponnal. Túl vegyszeresnek találom. Fodrászom szerint kell így. Csak hetente mosom.
Úgy tudom, a szájpenésszel együtt rokonságban vannak a candidával.
Egyébként a mi lányunk, aki sajnos egyetlen percig nem szophatott, un. kolhoztejet (begyűjtött anyatej, amit a védőnőktől kellett hozni) kapott, amitől nagy kiterjedésű koszmója lett, illetve a tejre a mai napig így reagál. Amikor rájöttem az összefüggésre, elhagytam a kolhoztejet, leáztattam a fejecskéjét és innentől rendben vagyunk. Ha az oviban a kérésem ellenére kap tejet, két napon belül rájövök, mert jelez a fejbőre.
"A koszmó sárgásbarna színű, vastag felrakódás a hajas fejbőrön, amely a rossz vérkeringés miatt alakul ki elhalt hámsejtekből és a bőrmirigyek faggyújából. Nem jelent veszélyt, de a kezelése jó ideig eltarthat, ezért jobb megelőzni a kialakulását."
Libero.hu
Szia!
Ez tök jó, mert én elmentem a gyógyszertárba és kértem koszmó elleni sampont, azt mondták, olyan nem létezik....:(
Szia!
Az én kisfiam 1 éves, neki is lett megint kicsi koszmo a fején, az orvosunk a Pimafucort kenőcsöt javasolta, ami gomba ellen "is" jó, én bekentem este másnap este hajatmostunk, nem látok most rajta, vagyis gyorsan "hat". Ezt a kenőcsöt még a kukijára kaptuk amin korán hátracsúszott a bőr és begyulladt.
Üdv.: Tünde
ezt találtam:
Ha a koszmó első jeleit tapasztalod, minden nap mosd meg és szárítsd meg a baba haját. Sűrű fésűvel fésüld át a kicsi haját, egyszer az egyik, majd a másik irányba. Ha a gyermek fején mégis kialakul a koszmó, elmulasztásához babaolajjal dörzsöld be a kicsi haját és hajas fejbőrét. Egész éjjel hagyd a fején az olajat. A következő reggel mosd meg a baba haját, és ekkor egy sűrű fésűvel könnyen eltávolíthatod a koszmót. Ezután általában eltűnik a barnás felrakódás.
Ha a csecsemőnek kiterjedt koszmója van, amely egészen a homlokáig és a szemöldökéig is lehúzódik, kérj a gyógyszerésztől erre a célra készített sampont, vagy használj 2%-os vazelint, amelyet csak pár óráig kell a baba fején hagyni, majd a felrakódás eltávolításához fésüld át a kicsi haját sűrű fogú fésűvel. Ha a koszmó még így sem múlik el, fordulj a gyermekorvoshoz.
Szia!
Sima olajjal is bekenheted majd egy vékony pamutsapkát adjál rá.Másnap ne fésüvel hanem kefével simogasd át a fejecskéjét.Kb.egy hétig(akár tovább is).Sok sikert!
Köszi!!!
Én azt hittem, hogy ez csak pár hónapos korukig veszélyezteti a babákat. Neki nem is volt. Most vettem észre. Nagyon dús a haja, és alig látszi a fejbőre....
Szia Judye!
Lehet kapni koszmó elleni sampont.Mi használjuk, hetente egyszer azzal mossuk meg a kis hajacskáját, mert megelőzésre is jó. Patikában lehet kapni biztosan Babé a neve. Isteni finom illata van...hmmmmmmmm. :)
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 21 hónapos kislányom testén ma délután csaláncsípésszerű kiütések jelentek meg, majd elmúltak és este más helyeken jöttek ki. Mi lehet ez?
- SOS! Kislányom 2 héten belül már másodszor tart "anyatejes diétát". Tudtok vmi természetes étvágyjavítót 10 hónapos csecsemőnek?
- A kislányom arcán kicsi pattanáshoz hasonló pontok jelentek meg, mindkét oldalon. Mi lehet ez?