Mit tegyek a hisztis fiammal? (beszélgetés)
mondd meg a gyereknek ha olyan leszel mint apád csak olyan jut neki mint te:DDDDDDD lehet hogy ettől jobb utra tér:DDDDDD
na a lényeg hogy nem irigyellek és sok erőt meg kitartást és mégtöbb türelmet
Igen megpróbálok ezentúl.Sajnos mamák nálunk vidéken, apa meg hogy is mondjam, finoman, sz..rik a gyereknevelésre.Néha puszi 5 perc játék egyébként semmi:(
ÉN meg próbálok minden erőmmel egy egészséges, és jó szellemű gyereket nevelni, aki nem fog drogozni vagy még rosszabb.Az a baj, hogy az apjától örökölte a makacsságot :(De nem adom fel!Egyébként ő a mindenem és olyan jó dolog, hogy én is neki :)
Nem, nem a boltban nem vagyok más, mert ott nem nagyon érdekel, hogy ismeretlenek ha meg is szólnak és olvasd vissza, ezt sikerült megoldani, de ha nálunk vannak vendégek, valóban más vagyok, mármint vele, érzi, hogy nem büntetem, nem azért mert ciki lesz, de csinált már olyat, hogy tényleg azért rászól a felnőttre, hogy csendbe legyen, az milyen már?
Ez nem volt mindig így, de egy-két éve járnak nálunk a főnökék, velük kezdődött.De azóta mintha én sem tudnám, más előtt hogyan neveljem, mert a főnökék, akármit is csináltam belekötöttek.Kezdettől fogva megszólták a nevelésem, pedig akkor még tudott más előtt viselkedni. Először abba kötöttek bele, hogy csúnyán beszél a gyerek, azt hála az égnek sikerült kinevelni belőle, de mit is vártunk amikor a gyerek még nem érti hogy neki ezt nem szabad és apuka meg a haverok bizony nem nézték hogy ott van, csúnyán beszéltek.. Szóval ezt megoldottuk, aztán másba kötöttek, sőt a főnök, ahányszor átjött kötekedett a gyerekkel, aztán már mindenki előtt produkálta magát a gyerek, én meg nem is tudtam hogy kezeljem, hogy ne szóljanak meg ők sem, bár igazából a fönökék mindenben meg szóltak.De nemrég gondolkodtam el, hogy a főnöknek már van egy előző kapcsolatból egy gyerek, akivel akkor sem foglalkozott amikor vele lakott, most meg nincs nekik még közös és a csaja is megszól, hogy ő majd így meg úgy neveli az övéket.Szóval a lényeg, hogy mostanában gondolkodtam el, milyen hülye vagyok hogy ilyenekkel foglalkoztam oké hogy nem szólok vissza a főnökömnek, de ezentúl máshogy lesz, nem fognak érdekelni.És hátha javul a helyzet :(
Az alkalmi süketség nálunk is előfordul, elég gyakran!Nem tudom, hogy csinálják ezt, de tényleg rááll a hallásuk, hogy ha azt mondod, pakolj el nem hallja, ha azt, hogy kérsz csokit azt ha leghalkabban mondod is felfigyel!
Azért nálunk is van gond, ha idejön valaki nem bírni vele, ő is tudja, hogy olyankor azért nem úgy szól rá az ember, nem viszi be büntibe, és produkálja magát.És a bútorokra mászik meg ilyenek, volt, hogy ránk szólt, hogy ne beszélgessünk mert nem hallja a tévét.Persze után meg lett neki magyarázva, hogy ilyet nem teszünk, de a vendégek előtt mégis ciki.Előttük is rászól az ember, de mint aki süket, komolyan.Meg sem hallja!Pedig nekem egy van!Néha nagyon nehéz...
Nekem a gyerek egyszer verte földhöz magát vásárlás után kb. 3 évesen,hogy ő még nézelődni akar, lefeküdt a földre, és sírt, hogy ő nem jön haza.Mondtam neki szép nyugodtan mosolyogva, hogy a szép nadrágodat nem mosom ki, és otthagytam.Na nem úgy hogy hazamentem, csak elindultam, persze a fél szemem, hátul.kb. 2 m-re járhattam, mikor elhallgatott és szólt, hogy anya várj meg!Visszafordultam, még nem állt fel, mondtam neki, hogy gyere mert sietek.És jött.
A t..ban a játékokat mindig megnézzük nem hisztizik, hogy kell, mert megérti, hogy nem telik mindig, egyszer viszont ott is, hogy neki ez kell és belerakta a kosárba, én kiraktam, ő bele, ez így ment 5 percig, aztán mondtam neki, hogy vagy visszateszi, vagy az édesség is megy vissza és úgysem veszem meg a játékot.Bevált.
Én már fel voltam készülve, hogy mikor jönnek, legjobb az elsőnél odafigyelni.A hisztire meg azt javaslom, hogy otthon kell megfogni.Ha hisztizik, ott kell hagyni, ha megy utánad, nem kell vele foglalkozni, nem könnyű de beválik, tényleg csak figyelemfelkeltés...:)
Köszi a tippet! :)
Amúgy cuki, és nem sokáig lehet rá haragudni.
hát az ellenkező irányba indulj el mint amerre menned kell:D
cukik lehetnek, sok türelmet hozzájuk:D
Igen:))
Ebből látszik, hogy a hiszti valóban csak figyelem felhívás:) Nagyon vicces:)
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, hogy a fiammal rendeződjön a kapcsolatunk?
- 1 éves babám rendkívül hisztis, nincs el 2 percet. Mit tegyek?
- Hisztis a 8 éves lányom....már nem hatok rá semmivel, mit tegyek?
- 3 éves fiammal rengeteg a konfliktusunk.Nem fogad szót, provokál, egyik fülén be, a másikon ki, amit mondok.Nem árt a sok szidás?Mit tegyek?
- Tanácsot kérek, mit tehetek a nagyon szófogadatlan, hisztis 8 éves fiammal?
- Szerintetek mit tegyek a kilencedikes fiammal aki abba az iskolába ment tovább tanulni ahová szeretett volna, most mégis elszeretne jönni?