Mit tegyek a 2 éves kisfiunkkal, hogy ha ráütök a fenekére, ne nevessen ki? (beszélgetés)
Na ezt a bünti fotelt kipróbálom.Majd írok róla, hogy jött be.
Nem képzeltem azt, hogy nagyot csapnál. De egy kisgyereknek az ütés az ütés. Tök mindegy, hogy mekkora. Biztos rosszul esik neki. És ebből nem fog tanulni semmit sem.
Köszönöm azoknak akik mellém állnak.
Még valamit. Van egy 20 éves keresztgyerekünk. Annak idején minden meg volt neki engedve, nem fegyelmezték, nem foglalkoztak vele. Meg kell nézni, hogy most mi lett belőle. Nem érdekli semmi, sz....ik a világra.Az anyjának nem segít,pedig nagy beteg.A nagyanyja megy segíteni nekik füvet vágni, fát behordani stb.
Ezt csak azért írtam le, hogy mi nem szertnénk ilyen gyereket nevelni. Ha néha oda csapok - ami nem fájdalmas - szerintem azzal nem okozok most még akkora kárt.
Nálunk ez a gondolkodós fotel:)))))
És nincs szükség verésre,igaz???? Na ez itt a lényeg.
Engem soha nem vertek meg a szüleim és tiszteltem,tisztelem a mai napig őket. És jé,én is imádom,imádtam a őket,verés nélkül is!!!!
Én figyelmeztetek és ha másodjára harmadjára sem hallgat a szép szóra a 2 és fél éves Lánykám akkor jön a bünti fotel! Elmondom miért űltettemoda és 2 percig bizony ott kell űlnie(az első alkalom vagy 40x visszaűltettem) de azóta ott marad 2 percig,majd ha letetl az idő,akkor bemegyek elmodom újra miért űltettem oda(erős hiszti csapkodás.......)majd bocsánatot kell kérnie és elismételtem vele hogy pl.Anya bocsánat,nem fogom a játékaim az aszalnak dobni...... majd jön a puszi és ölelés,és a legfontosabb hogy SZERETLEK:) nálunk ez midnig bejön és ha pl totál zaklatottan hisztizve megy a fotelbe (amúgy lehet sarok vgy bármi más hely,fontos hogy ne legyen játék a közelébe) akkor 2 perc leteltével lehiggad,meg én is :D:D
100 ezerszer el kell neki mondani dolgokat, és még akkor sem érti meg. A kishúgával kb: 1 hónapot voltam a kórházba mikor megszületet, és lehet, hogy ez a baj,hogy vele nem foglalkozok annyit, mint a hugival. Pedig ez nem igaz. Mikor a kicsi alszik, akkor Viktoron van a hangsúly.Na de mikor apa haza jönn, akkor már én nem "kellek". De elalvásnál csak anya jó.
Ezt az ütést ne úgy képzeld el, hogy jó nagyot csapok oda, csak megsuhintom, de azért érezze egy kicsit, hogy mi a helyzet.
Te írtad,hogy mindent megért. Akkor azt is meg lehet vele beszélni,hogy azért nem megyünk ki a hideg folyosóra,mert megbetegszünk. Vagy nem beszélgetünk,hanem felemeljük a 9 hónapos babát,kimegyünk a kisfiúért és bevisszük kézen fogva a szobába. Közben nyugodtan elmagyarázzuk neki,hogy miért nem szabad egy szál atlétában kint rohangálni. És miután ráütsz többet nem tesz helytelen dolgot? Dehogynem....
Ha megütöd, az a Te gyengeségedet mutatja. Már bocsánat!!!!
Én se értem mi ez a felháborodás. De én is láttam már ilyet is meg olyat is.
Anno egy ismerősöm is olyan patáliát csapott hogy ő nem üti meg a gyerekét. Most meg azt se tudja hogy merre kószál a 16 éves gyerek mert szarik rá.
Inkább kapjon néha ki és tiszteljen, na meg kicsit tartson a szüleitől (nem a pajtása vagyok, annak ellenére hogy természetes rengeteget játszunk, mesélünk, éneklünk stb.). Engem szigorúan neveltek (néha kikaptam ha olyat tettem,szigorú szabályok voltak) és jé mégis imádom a szüleimet.
Megfogtam volna és visszahoztam volna fenékrecsapás nélkül. Ütéssel nem mész semmire.
Nem könnyű egy 2 éves gyerekkel, dackorszak,stb...
De fizikai fölényünket kihasználni....
Elég nagy ahoz,hogy elmagyarázd neki,hogy nem tetszik ahogyan viselkedik, ha kell 55X is. Dacoskodni fog, hisztizni, földhöz csapja magát...
Mert ebben a korban ez természetes.
De megütni.....
Emberek nem értem amúgy a felháborodást! Nem arról van szó hogy félholtra veri a gyereket! Mindenki máshogy fegyelmez. Én is csaptam már rá a gyerek kezére vagy fenekére(inkább pelus volt) ha 40edjére is ugyan azt csinálta egymás után amit nem szabadott volna neki.
Na akkor mit tegyek? Hidd el, én sem szívesen ütöm meg, a szívem majd meg szakad, de azért mindennek van határa. Egy példát leírok: Mit tennél a következő helyzetben: Ma reggel öltöztettem volna fel a gyereket, kiugrot a kezem közül, egyszál atlétában, kinyitotta az ajtót, és fogta magát, és ment ki a nyitott folyosóra, és kereste az apját. Reggel nagyon hideg volt.Szóltam neki, hogy gyere vissza, erre a válasz az volt, hogy de anya papucsot húztam! Így egy kicsit megneveteti az embert ez a dolog. Mondtam neki a doki nénit,de nem igazán hatotta meg. Hozzá kell tennem, hogy a 9 hónapos kishúga meg a szobába üvölt.
Mit követett el a kisfiad, hogy ráütsz a fenekére?
Arra értem, hogy a gyerekkel szemben. Amúgy van dackorszak ilyen korban is. Ha nem fogad szót bünti pl vidd be egy szobába egyedül és hagyd bent 2-3 percig. Nyomatékosítsd benne a helyedet, hogy szót kell fogadni.
Egy időben nálunk is menő volt hogyha fenekére ütöttem vagy a kezére akkor kiröhögött. Sőt még tartotta is a kezét hogy "még" (persze kicsit ütöttem csak jelzés szinten), azóta ez elmúlt. Mióta okosodik szerencsére már elég a legtöbb esetben rászólni.
Miért kell ráütni? Mit csinál olyankor?
Apa dolgozik, a gyerek ezt akkor csinálja, mikor hármasban vagyunk itthon. Apa teljes mértékben kiáll mellettem.
egyet ertek mindket elottem szoloval.
ne üss rá a fenekére!! meg máshovase
Szerintem nem kellene ütni a 2 éves gyereket. Még a nagyobbat sem,nemhogy a 2 évest!!!!!!!!!!!
Ha mindent megért,akkor meg pláne,minek ütöd?????
Ezek szerint apa a falkavezér. Erélyesen szólj rá és nézz rá. Nálam bevált. De igazából apának melléd kéne ilyenkor állnia , hogy a gyerek lássa apa is egyetért anyával, hogy ez bünti.
Szeretnék segítséget, vagy tanácsot kérni, hogy mit tegyek akkor ha a 2 éves kisfunknak ráütök a fenekére, és kinevet? Igazából nem hallgat rám, csak az apjára, és ő rá is már csak akkor mikor fenhangon mondja neki a dolgokat. Mindent megért, és már tisztán beszél, sőt mondatokat is mond.
További ajánlott fórumok: