Mit szóltok Stohl András balesetéhez? (beszélgetés)
Biztos vagyok abban, hogy nem kap letöltendő börtönbüntetést. Pedig megérdemelné.
Nem kárörvendésből, hanem azért mert ugyanaz a törvény kell hogy vonatkozzon Stohlra is, mint bárki másra.
Nem először hibázott, és csak a szerencsének köszönhető hogy nem egy kis suzukiba robbant bele szemből, ahol akár egy egész családot megölt volna
Szerintem mindenkinek felelősen kellene kimennie a közutakra,józanul,nem ittasan drogosan.Sajnos még így is történhetnek balesetek.De aki még növeli az esélyét azzal,hogy olyan állapotban ül autóba ahogy nem kellene,az igenis büntetendő,mert nem csak saját magát,de másokat is veszélyeztet.Csak sokakat csak akkor háborít ez fel,ha közvetlenül is érintettek lesznek.Ha másokkal történik,akkor már más megítélés alá esik,az már nem annyira fontos.Én meg úgy gondolom mindenki épsége egészsége egyformán fontos.És akit kiszűrnek,hogy nem megfelelő állapotban vezet,azt igenis büntetni kellene,talán kicsit szigorúbban,és több ellenőrzéssel.
"rá meg a fajtájára"
Ez meg milyen kijelentés? :P
Ha már itt tartunk: szerinted mindenkit elkapnak, aki ittasan vezet minden alkalommal? Minden ittas vezetőt a konkrét bebizonyított cselekménye miatt ítélnek el, nem azért mert "ittasan szokott" vezetni és ez helyes is így. /képzelj el egy világot, ahol bárkit elítélnének, mert a szomszéd szerint "mindig részegen vezet"/
Szerintem az ittas vezetők kis hányada kerül eljárás alá. Viszont nem lehet minden sofőr mellé rendőrt állítani egy szondával.
És ez neked miért fáj?Ez a véleményem,ez van:D
Nekem sem tetszik sem te,sem más véleménye sok témában.És?Nem túlzottan érdekel.
Azért neked elég szélsőségesek a nézeteid, és nem csak ebben a témában.....
Pedig nyugodtan ki lehet jelenteni,hogy rendszeresen ült ilyen állapotban autóba.Csak rá meg a fajtájára sajnos nem úgy vonatkozik a törvény mint más tisztességes állampolgárra.Azoknak kellene a szenvedő alanyának lenni aki ennyire védik.
Ezzel egyáltalán nem értek egyet. Konkrét ügyben kell konkrét ítéletet hozni. "Sima ittas" vezetők nem szoktak letöltendőt kapni csak sokadik után. Azt, hogy rendszeresen vezet ittasan pedig akkor lehet kijelenteni, ha ez be is bizonyosodik, anélkül rágalmazás.
Az alól,hogy milyen állapotban ült Stohl volán mögé az sem menti fel,pláne,hogy rendszeresen.Ha nem okozott volna balesetet,pláne cserbenhagyásost,akkor is börtönben lenne a helye,ha csak simán igazoltatják.Talán nem futja neki taxira ha részeg meg bedrogozik?!
Lehet, hogy nincs maradandó fogyatékosság. (?) Kezd érdekessé válni az egész.
Igaza is van azoknak a sértetteknek akik kártérítést követelnek egy ilyen ügyben.Ez nem sorolható a sima közúti baleset kategóriába.Aki akkora böszme,hogy ilyen állapotban volán mögé ül,az vállaljon mindent ha következménye van a felelőtlenségének.Én egy életen át fizettetnék vele,az egyszeri nagy összegen felül ha maradandó egészségkárosodást okozott.Gusztustalan ahogy hatni próbál a bíróságra,az emberekre,ahogy még a gyerekeit is felhasználja arra,hogy megússza.
Szerintem sajnos megússza max felfüggesztettel.
Undorító az a"színház"amit azóta művel maga körül,és ahogy próbál kibújni a megérdemelt büntetés alól.Egy sima állampolgár már rég börtönben lenne.Felháborító!
Pfff, akkor hol beszélünk egyenlő bánásmódról? :P
Szerintem sem lesz még ítélet.
Egyébként vannak nagyon élelmes sértettek, akik bárkiről bármennyit szívesen legombolnának:) Általában a biztosítók fizetnek, viszont ha ittas az okozó, akkor természetesen nem fizetnek - erre nem terjed ki a biztosítás. Sok ügyvéd szakosodik a sértetti képviseletre a kártérítés bizonyos hányadáért. Igazuk is van, itt tuti a "nyeremény", míg egy gyanúsítotti védőnek sokkal több külső tényezővel kell megküzdeni:)
Egyébként szerintem ma sem lesz jogerős ítélet.
Gondolom az "átlagpolgárról" is tizenmilliókat akarnának legombolni kártérítés gyanánt. :P
dehogy tippelek, majd utólag okoskodok és fikázom a döntést:))))
Ma ugrik a majom a vízbe!-kiderül az igazságos független Magyar Bíróság ítélete..../2,5-év felfüggesztett és örökös eltiltás a járművezetéstől/+ a perköltségek és szakértői vizsgálatok megfizetése, a sérültek kártalanításáért pedig indítsanak polgári pereket, az összeg reális megítélésére!! Én így gondolom...tippeljetek Ti is.....
Szerintem felfüggesztettet kap, minden jel arra utal.
Arra lennék kíváncsi, hogy ha egy "átlagpolgárról" lenne szó, meddig gondolkodna a bíró a letöltendő kiszabásán???
Végülis egy alkoholista, drogos, visszaesőről van szó, aki nem olyan régi, saját súlyos baleseti sérüléseiből sem tanult, és most ráadásul cserbenhagyásos balesetben vétkes!!!
Nem vagyok rosszindulatú, de szeretném, ha a törvény mindenkiről szólna!!!
Kíváncsi leszek,hogy fogják az idős bácsi "betegségét" kiforgatni?
Mit gondolsz, milyen ítélet születik a Sthol-féle ügyben?
Remélem megkapja a büntetést ami jogosan jár neki!
Mit gondolsz, milyen ítélet születik a Sthol-féle ügyben?
Szerintem pedig:IGEN!!!!
Felmentik!
További ajánlott fórumok: