Könyvajánló: ezt olvastam és ajánlom, mert... (beszélgetés)
3136. **sue**
2013. nov. 25. 15:07
Paulo Coelho: Az alkimista
3135. EgylányÍrországból
2013. nov. 25. 14:45
Csernustól A Nő c. könyvet.
3134. 7a3a05277b
2013. nov. 25. 14:42
Andrew Nicoll: Ha ezt olvasod, én már nem leszek
3133. Érdekes73
2013. nov. 25. 10:02
Nicholas Sparks : Üzenet a palackba
----
filmet látta vki ?
3132. Érdekes73 (válaszként erre: 3126. - 8bff41629d)
2013. nov. 20. 21:18
Erzsébet királyné · Brigitte Hamann
3131. Érdekes73
2013. nov. 20. 21:15
Sidney Sheldon : A sötétség angyala
3130. 8bff41629d
2013. nov. 20. 08:10
Egy nagyon remek, és alapos ismeretterjesztő könyvet szoktam tanulmányozni többek között mostanában, esti lefekvés előtt...Egész pontosan Ernle Bradford:"A megtalált Odüsszeusz" címü tényfeltáró munkáját...Szóval ez az említett könyv nem regény, hanem egy sajátos "tényfeltárási kísérlet" aminek során a szerző megpróbálja kideríteni, hogy Homérosz "Odüsszeia" címü eposza milyen esetlegesen valós dolgokra épült, illetve mi lehetett, és mennyi a valóban megtörtént esemény a híres eposz kapcsán...Lebilincselő, és nagyon érdekes élmény a szerző gondolatait-kutatásait-fejtegetéseit olvasni, és nyomon követni a téma kapcsán...És tanulságos is módfelett, ugyanis rengeteg olyan dologrol írt a szerző, amiröl én pl. ebben a könyvben olvastam először,pedig azért már rengeteget utánaolvastam a Homéroszi eposzok mögött meghúzódó valóság témájának...És én a magam részéröl külön értékelem azt is, hogy a szerző jól láthatóan NEM ilyen ma divatos "megélhetési könyvszerző", akinek a művei ugye a minnél jobb eladhatóság érdekében csakúgy hemzsegnek a hatásvadász fordulatoktol,és a széleskörü,manapság már megszokott, primitív olvasótábornak tett "minőségi engedményektöl"...Nem...Nem...Ennek a könyvnek a szerzőjét jól láthatóan KIZÁRÓLAG a tudásvágy motiválta,és a kíváncsiság, hogy "megfejtse" Odüsszeusz kalandjainak a rejtélyét, és a történet mélyén meghúzódó valós történet lényegét...Hát...A magam részéröl úgy érzem, hogy sikerült neki a dolog jórészt...Csodás ez a könyv nagyon...És remek, késő őszi estékre való olvasmány...
3129. 7a3a05277b
2013. nov. 17. 11:51
Kun Árpád: Boldog észak
3128. 8bff41629d (válaszként erre: 3126. - 8bff41629d)
2013. nov. 17. 11:50
Nade néhány gondolat azon téma kapcsán is,hogy miért tartom Andrássy ténykedéseit csodálatra méltónak, és "hazafias tettnek"...Azért mert a gróf BEBIZONYÍTOTTA a gyakorlatban is azt, amiröl Széchenyi beszélt mindig is,hogy ha Magyarország elégedetlen a habsburg uralommal,és a birodalomban elfoglalt helyzetével-szerepével, akkor ilyen Kossuth, meg Petőfi féle ostoba "forradalmasdik", meg idióta háborúskodások, harci cselekmények helyett BELÜLRÖL KELL MANIPULÁLNI, békés eszközökkel a császári udvart,aztán el lehet érni sok-sok olyan eredményt KÖNNYEDÉN,ami eredményért olyan sokan adták feleslegesen az életüket a 48-as szabadságharc csataterein,meg az akasztófákon...Nos...Ami eredményt NEM TUDOTT ELÉRNI KOSSUTH,(Csak háborút- akasztófákat hozott az országra valójában, értelmetlenül és feleslegesen...)azt Andrássy elérte jóformán maradéktalanul, mégpedig BÉKÉSEN, a császári udvart Sisin keresztül manipulálva, ráadásul Ferenc Józsefet is felszarvazva, és férfiúi minőségében megalázva sokszorosan...És akkor ugye mi magyarok, kihagyunk mindig a "nemzeti büszkeség panteonjábol" egy ilyen ANDRÁSSY GRÓFOT! Jellemző a hazai közgondolkodásra ez is, mint oly sok más dolog is...Hiába na...A "magyar" az valójában világéletében egy ostoba,élhetetlen nép volt,éshát ma is az, akinek-aminek örök jellemzője, hogy AZOKAT ISTENÍTI örökösen, akik katasztrófába vezették az országot, és elfelejti azokat, akik VALÓBAN TETTEK IS AZ ORSZÁGÉRT...
3127. ca8f748537
2013. nov. 17. 11:35
Gerald Durrell: Istenek kertje
szomorú vagyok, s ő mindig felvidít
3126. 8bff41629d
2013. nov. 17. 11:32
Nemrég a kezembe akadt egy érdekes könyv...Egy szép képeskönyv...Egész pontosan Falvai Róbert:"Erzsébet királyné(Sisi)"címü munkája...Nagyon gondosan olvastam át ezt az érdekes életrajzi könyvet, sok résznél megálltam, elgondolkoztam, és újra és újra átolvastam sorokat-fejezeteket, amik különösen érdekesnek tüntek a számomra...Na persze nem a "romantika" okán, meg nem azért hogy zsepiket pityeregjek tele a meghatottságtol, és áhítattol ezen egykori császárné-királynénk élettörténete okán, hanem azért vettem kézbe ezt a könyvet,hogy megtudjak álltalam eddig még nem ismert részleteket Sisi, és Andrássy gróf intim kapcsolatárol...Hát...Várakozásaim maradéktalanul teljesültek, ugyanis a szerző módszeres alapossággal járta körbe ezt a MAGYAROK, és MAGYARORSZÁG SZÁMÁRA oly fontos kérdést...Mármint hogy vajon MEDDIG terjedt Sisi és Andrássy gróf bizalmas ismerettsége? A könyvet végigolvasva számomra immár egyértelmű, és ahogy elnéztem, a szerző számára is az,hogy bizony a derék Sisi, Andrássy grófnak a szeretője volt, és minden jel szerint(!!) tőle volt Mária Valéria nevü lánya is...Hát...És akkor ugye nálunk Magyarországon NINCS "Andrássy kultusz", jóformán nemis ismeri senki ennek a nagy, és igaz hazafinak a hazája érdekében tett "szolgálatait", ami ténykedés pedig DŐNTŐEN BELEJÁTSZOTT ABBA, hogy sikerült pl. az 1867-es kiegyezést ENNYIRE magyar szempontbol sikeresen megköttetni...Azért én kicsit szomrúnak találom mindig,hogy a mai napig is KOSSUTH-ot, meg ostoba követőit "sztárolják" sokan úgymond, miközben ILYEN VALÓDI HAZAFIAK TETTEIT,mint pl. Andrássy gróf ténykedéseit,avagy mondjuk Széchenyiét, jóformán nem is ismeri senki...
3125. hottie
2013. nov. 15. 08:38
Erlend Loe: Kurt kurer
3124. 7a3a05277b
2013. nov. 15. 08:30
Rottaro: Tiéd az életem
Picoult: Vezeklés
3123. Érdekes73
2013. nov. 13. 22:24
Olvasta már vki ?
Kánya Kata: Darabokra tört szívek
--
az ajánlója elég ígéretes
3122. 8bff41629d
2013. nov. 11. 07:57
Tegnap, az esti olvasási időszakban kezembe akadt Boronkay Iván remek kis könyve, aminek a címe "Római regék és mondák"...Régóta megvan már nekem ez a könyv, több mint 30 év óta, de az őszi-téli estéken gyakran előveszem a mai napig is...Mondjuk van még nekem egy-két ilyesmi, különböző népek-kultúrák mondavilágát bemutató könyv, de valahogy ez áll hozzám a legközelebb, mind közül...Mivel nemcsak érdekes-szórakoztató történetek vannak benne, hanem minden egyes kis történet elején van egy-egy művészi érzékkel megrajzolt kis illusztráció is, ami jelentősen fokozza a könyv hangulatát, tartalmi értékét...Nagyon igényes,érdekes kis könyv ez...
3121. 8bff41629d (válaszként erre: 3120. - Living Dead)
2013. nov. 9. 14:29
A filmmel az volt legfőképpen a baj, hogy beleestek az alkotók abba a hibába, amibe szinte minden megfilmesítése egy könyvnek, bele szokott esni...Abba a hibába hogy megpróbálták a könyv cselekményét belesűríteni egy adott hosszúságu filmbe, de az ilyesmi szerintem egyetlen könyvadaptáció esetén sem tud működni...És itt se működött...Emiatt olyan szétszórt-összedobált jelenetek jöttek ki csak az egészböl...Egyáltalán nem tudta szerintem mindez visszaadni a könyv hangulatát-cselekményét, még megközelítően se...
3120. Living Dead (válaszként erre: 3117. - 8bff41629d)
2013. nov. 9. 14:02
A film eleve tetszett, tehát én is úgy okoskodtam ki, hogy a könyv akkor annál sokkal jobb lehet. Száz alkalomból ha egyszer van fordítva,- mármint hogy a film köt le inkább.
3119. 04e98de912
2013. nov. 9. 13:58
Stephen King - Carrie
3118. ca8f748537
2013. nov. 9. 13:47
Robert Merle: Védett férfiak
3117. 8bff41629d (válaszként erre: 3115. - Living Dead)
2013. nov. 9. 13:46
Igen...Ez a téma eredetileg könyv formájában jelent meg először...A filmváltozatot szintén láttam,de szerintem harmatgyenge volt...Meg sem közelítette a könyvformátum szinvonalát, és értékét...Legalábbis szerintem...
3116. Living Dead
2013. nov. 9. 12:50
Most fejeztem be: Alma Katsu: Halhatatlanság
3115. Living Dead (válaszként erre: 3114. - 8bff41629d)
2013. nov. 9. 12:50
Hú, ezt filmben láttam és nagyon tetszett. De ha tudtam volna, hogy könyv alapján készül, már rég lecsaptam volna rá. Ennek most utána kell néznem :)
3114. 8bff41629d
2013. nov. 9. 12:30
Többek között mostanában sok egyébb könyv mellett Michael Crichton remek sci-fi regényét, az "Idővonalat"...Bár olvastam már többször, de időnként mint minden remek könyvet, úgy ezt is újraolvasom...Lebilincselő a könyv cselekménye az "időutazásrol" az 1300-as évek Franciaországába...És olyan remek tárgyismerete, gazdag, és lebilincselő fantáziája van a szerzőnek,hogy az ember a regény olvasása közben könnyedén vissza tud "repülni" az íróval,és a könyv szereplőivel együtt a hajdani időkbe,és egyben a szerző álltal elképzelt akkori világba...Nagyon jó esti olvasmány ez a könyv mindig, ahányszor csak kézbeveszem...
3113. Lady Blakeney
2013. nov. 9. 12:09
Lisieux-i Szent Teréz önéletrajza
3112. gomboc7
2013. nov. 9. 07:51
Heltai Jenő: Jaguár
3111. gabilive (válaszként erre: 3110. - Noarashi)
2013. nov. 8. 23:13
Igen,azért választottam most én is éppen ezt a könyvet,mert a héten buszoznom kellett,és olyan kis táskában elférős:) Meg azt gondoltam,hogy egyszerű,könnyű kis olvasmány lesz.
Mekkorát tévedtem!
3110. Noarashi (válaszként erre: 3107. - Gabilive)
2013. nov. 8. 16:54
Ez régebben én is olvastam, nekem is nagyon tetszett.
Lehet újra előveszem a polcról...nem is vaskos :)
3109. Érdekes73
2013. nov. 8. 16:50
még mindig Nora Roberts :D
Merész vállalkozás
3108. gabilive (válaszként erre: 3106. - 17073e7c10)
2013. nov. 8. 08:36
Most én is Dan Brown-t kezdek:)
3107. gabilive
2013. nov. 8. 08:35
Anthony Burgess: Egy tenyér ha csattan
A legjobb könyv,amit az utóbbi időben olvastam!Nagyon elgondolkodtató!
Biztos vagyok benne,hogy valamikor majd újra fogom olvasni.
További ajánlott fórumok:
- Most olvastam + véleményem
- Ti mikor hagytátok abba a légzésfigyelő használatát? A gyártó 12 hónapos kor után javasolja, de olvastam később esetekről...
- A legjobb könyv(ek), ami(ke)t olvastam
- Most olvastam, hogy az ellenkező nemű emberek szeméből kiolvasható, hogy bejövünk-e neki. Állítólag a szem mindig elárulja. Igaz lenne?
- Felháborodtam, mikor olvastam egy kutyás csoportban, hogy a...
- Kippkopp meséket lehet a neten olvasni? Sajnos nem találtam, csak könyvajánlót.