Könyvajánló: ezt olvastam és ajánlom, mert... (beszélgetés)
Gál György Sándor: Verdi életregénye
Egy Vágó Csaba nevü szerző érdekes és hasznos kis kézikönyvét szoktam tanulmányozni mostanában többek között, aminek címe:"Szórokoztató Kártyajátékok kézikönyve"...Mondjuk nem túl nagy terjedelmü a könyv, viszont ennek ellenére sok érdekes kártyajátékforma leírását lehet benne olvasni és tanulmányozni...Még a nyáron szereztem be a könyvet, éshát most, a téli időszakban a hosszú estéken, hasznos dolog nagyon...Ugyanis ilyenkor rengeteget kártyázunk minden éven a gyerekekkel, éshát idén akkor kipróbáltunk néhány új játékformát is, amiket a könyvböl olvastunk ki...Egyszerűen-érthetően vannak leírva a legtöbbször a játékszabályok, úgyhogy viszonylag könnyen át tudunk állni egyik játékrol a másikra...(Ez alól egyedül a "Bridzs" a kivétel, mivel ezt a fejezetet hiába olvastam át már sokadjára, továbbra sem értek belőle egy mukkot sem sajnos...De lehet hogy ez azért van, mert ez már túl bonyolult játék a számomra...)
Feldmár mondhatni géniusz. Nagyra értékelem.
Simone de Beauvoir - Le Deuxième Sexe (A második nem).
Tegnap kezdtem el, miután végeztem Gerlinde Schilcher Ich bin ich c. müvével.
(Hiába... Ez kell a harciasságomnak!) :)
Milena Agus: Szerelemkő
Molyon kiváló értékeléseket kapott,én nem ájultam el annyira tőle.
Sándor Erzsi: Szegény anyám, ha látnám
A színész-rádiós riporter vakon született fiának története, annyi szeretettel, vidámsággal, és életerővel megírva, hogy le a kalappal!
Sidney Sheldon : A másik énem ( önéletrajzi)
Malala Juszufzai: Én vagyok Malala
Dallos Sándor: A nap szerelmese
Az nekem is kedves olvasmányom szokott lenni...No meg persze az elsős olvasókönyvem is...Megvan még mindkettő a mai napig is, és téli estéken, mint pl. mostanság is, gyakran lapozgatom esténként az ágyban fekve, a meleg kányha mellett heverészve...És énis úgy érzem sokszor, hogy akkoriban volt jó, amikor még nem ismertem-láttam a világ mocskosságát-rohadtságát mindenfelé...74-ben mentem elsőbe, úgyhogy valszeg ugyanaz lehetett az én olvasókönyvem is, mint ami a tied...Hm...Régi szép idők...
Feldmár András:Szabadság,szerelem című könyvét.Mindenkinek csak ajánlani tudom,nagyon jó.
Malala Juszufzai: Én vagyok Malala
Galgóczi Dóra: Felpróbált életek
Az alapötlet,a téma jó lenne,de az írás nagyon szájbarágós.
Végülis egyszeri olvasásnak megfelelt,de nem érzek késztetést,hogy mást is elolvassak az írónőtől.
1965-ös kiadású 2. osztályos olvasókönyvet. (Én 1968-ban voltam másodikos.)
Valami super melegség és megnyugtató érzés.
Hát, igen akkor még éltek a szüleim, és nem tudtam semmit a világ gonoszságáról.
Müller Péter:Titkos tanítások
Wass Albert:Elvész a nyom, és Vámos Mikós:Zenga zének (nos, ez utóbbin olyan sokat nevettem!)
Én két könyvét olvastam , de nem lett a kedvenc íróm. .)
Dan Brown, Ken Follett, Karen Rose....!!! Na őket imádom.
Az elveszett jelképet kihagytam Browntól, mert hasonló rossz kritikákat olvastam ahhoz, amit itt is írtatok.
Gasparovich László: Isten áldja, liebe tante Margaret!
J. Goldenlane: Papírtigris
Gerlinde Schilcher (alias Judith Jannberg) - Ich bin ich
(Társadalomkritika egy feminista szemszögéböl. Imitt-amott eltúlzott, de alapjában véve igen hasznos és élvezetes olvasmány.)
Nora Roberts : A játék szabálya
Mario Vargas, Júlia néni és a tollnok
Majd elolvasom azt is,ha hozzájutok:) Annyira azért nem volt rossz az Elveszett jelkép sem,hogy végleg elmenjen a kedvem Dan Brown-tól:)
Nálunk most az Inferno van porondon, de a férjemtől még nem jutottam hozzá. :) Szerinte nagyon jó, amit el is hiszek, mert tőle szokatlanul gyorsan végzett vele... :D
Dan Brown: Az elveszett jelkép
Nagy csalódás volt!Az első 100 oldalon alig bírtam átvergődni!Aztán beindult a sztori,de később is voltak benne unalmas részek.A Da Vinci-kód,és az Angyalok és démonok szintjét meg sem közelíti.
Kicsit olyan "na húzzunk le mégegy bőrt a szabadkőművességről meg Robert Langdon-ról" .
Dr.Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség
A szereposztás mármint a filmnél ígéretes.Hát igen én se szeretem az ilyen befejezéseket...Ez volt az első könyv amit olvastam tőle és vhogy nem jött meg a kedvem a többi könyvéhez.Pedig tudom hogy már 10 könyvét megfilmesítették...
Én láttam a filmet is és olvastam is. A vége nem tetszett!!!
További ajánlott fórumok: