Mit lehet tudni az elől fekvő méhlepény kockázatáról a terhesség folyamán? (tudásbázis)
Ilyenkor látni az UH hátrányait is.:( Sokszor fölöslegesen idegesítik anyukát. Az elölfekvő lepény (a korai UH-kon) semmi gondot nem szokott okozni, a méh növekedésével párhuzamosan szépen "feljebb megy" (marad az eredeti helyén, az egész optikai csalódásként is felfogható). Baj csak akkor van, ha a várandósság vége felé is elzárja a méhszájat. Ritka dolog.
Úgyhogy szerintem mindenkinek nyugi!:)
Húha,újabb viharfelhők...
A 12hetes uh-on közölték a lepény helyzetét:fedi a méhszájat.De ,hogy teljesen-e,azt nem közölték.
Az ovit menet autóval oldjuk meg,haza meg 15 perc sétára van (az egri vár tövében).Én nem vérzek,de sokat pihenek,fekszem és igyekszem nem emelni,hajolgatni.Egy 3 éves gyerkőc mellet többet nem tudok tenni.reménykedem,hogy az idő múlásával feljebb csúszik!
Köszi a bíztatást mindenkinek. Nekem elölfekvő lepényt írtak az UH-omra és leválást, amitől vérezgetek és szigorúan feküdmöm kell. De meddig?????? Már mindenem fáj a fekvéstől és egy hét múlva elmegy a segítségem, úgyhogy nem tudom, hogy lesz a bölcsivel...:-(
Ksmoni, neked hány hetesen mondták meg, hogy hol tapad a méhlepény? És tényleg, hol tapad, mert csak azt írtad, hogy rossz helyen. Feküdnöd kell? Viheted azért oviba a gyerkőcöt?
köszi a biztatást,már alig várom a 16 hetes uh-t,hogy változott-e a helyzet.
Agyalni nincs időm,mert óvoda szoktatásban vagyunk...No comment:)
próbálj meg ne izgulni rajta, esetleg mondogasd magadnak, hogy minden rendben van, feljebb kúszik az.
nálam is közölte a doki az elején, hogy nagyon lenn van, aztán az utolsó két alkalommal direkt rákérdeztem, de már minden okés.
mi már a 25. hetet töltjük :D
kitartás, minden jó lesz!!!!
Jaj,lányok,nálam is ez a helyzet és úgy izgulok!!!
12 hetes uh.közölték velem,szurkoljatok,kérlrk,hogy hátrébb csússzon!!!
ja,BUÉK mindenkinek!
Csak akkor gond, ha teljes mértékben fedi a belső méhszájat, de még ilyen esetben sem reménytelen a terhesség kihordása, csak szigorú fekvés javallt, ne nehezedjen nyomás a méhszájra, mert az könnyen megnyílik.
A másik veszély a vérzés, de ágynyugalommal és maximálisan kíméletes életmóddal ezen is lehet segíteni.
Én a legnagyobb fiammal jártam így, de 4,5 kg-mal simán megszületett- csak nagy türelem szükségeltetik hozzá a mama részéről is...
A méhlepény általában a méh hátsó felső részén alakul ki. Öt-hatszáz szülésre azonban egy olyan eset is jut, amikor ez a szerv elöl fekszik. Az esetek egyötödében-egyhatodában csak a széle éri el a belső méhszájat, ám 20–30 százalékában teljesen befedi. A fennmaradó hányadban a méhszájnak csak egy részét takarja lepényszövet. Olykor az is előfordul, hogy e szerv a méhnyakba is benyomul. Az úgynevezett előreesett méhlepényre az jellemző, hogy – rendellenesen – előbb jön világra, mint a gyermek. Az elöl fekvő lepény fő tünete a részleges leválása miatti vérzés, amely rendszerint csak vérszegénységet idéz elő, a méhszájat betakaró méhlepény nagyfokú vérzése azonban már az anya életét is veszélyezteti.
A méhlepény alaki rendellenességei közül a két-, három- vagy többlebenyűségnek nemigen van szülészeti jelentősége, de ha a főlepénytől kisebb-nagyobb távolságra melléklepény helyezkedik el, arra oda kell figyelni, mert szüléskor leszakadhat a főlepényről, s a méhüregben visszamaradva vérzés és fertőzés forrása lehet.
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- A terhesség jelei
- H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt
- Ha már 2-3fokban érett a méhlepény a terhesség 35.hetében menyi idő lehet még a szülésig?
- Volt valakinek kicsit mélyebben tapadó méhlepénye a terhesség elején?
- Létezik olyan, hogy a terhesség alatt végig hátsó fali, fundusi méhlepény a 36. héten oldalsó, mélyen fekvő lesz?