Mit lehet tenni a körömgomba ellen? (tudásbázis)
Én is teafaolajjal fertőtlenítettem a cipőimet.
Ma reszeltem a körmömet, meg kenegetem szépen, és remélem, bízok benne, akarom, hogy legyen hatása :)
Jóéjt nektek :)
Én nem reckíroztam ezt meg, mert hallottam hogy nagyon erős.
Ezért "csak" teafaolajjal itattam át egy vattacsomót, és azt tettem a cipőmbe a problémás helyre.
ti csináltátok már a formalinos fertőtlenítést cipőre?
ha nem és tervezitek nagyon figyeljetek oda!!!! mindenképp nyitott ablaknál (de legjobb ha kinn) és spec maszkban! én tegnap beraktam a vattát a cipőbe, akkor még csak-csak, de ma kibontottam a zacsit, beszívtam a levegőt és totál végigmarta az orrjárataim és a torkom ez szar...erősebb mint a hipó, a szememet is csípte rendesen, úgy kellett kirohannom a helységből....
Én is biztosan tudom, s ez az erős hit is segít!
Bízni, és hinni kell, de tenni is!
Nem is gondoltam volna hogy ilyen gyors lesz a javulás!
Ha így haladunk akár már tavaszra rendben leszünk!
(május)
Nekem is nagyon szépen javul a körmöm állapota.
Én is a stiftet használom, rendszeresen reszelem a köröm felületét, már egészen el van vékonyodva és nagyon szép a körmöm. Nem is emlékszem mikor láttam ilyen szépnek, még a párom is megjegyezte, bár ő mindíg azt mondta, nincs annak semmi baja.
Biztosan tudom, hogy ez a készítmény segíteni fog és ettől rendbe jön a körmöm.
Szia Fannas, nem vagy egyedül: én is próbáltam már többféle gyógyszert és külsőleg mindenféle kezelést, de nem használtak. Van, hogy úgy tűnik, mintha kissé javulna, aztán visszaromlik (a kezelés folytatása közben). De elhatároztam, hogy nem hagyom abba.
Skóciában a NovaBiotics kifejlesztett egy olyan természetes alapú külső ecsetelőt, ami állítólag 28 nap alatt képes megtisztítani a körmöt a gombától. Szeptembertől várható a forgalmazás beindítása. Régebben volt fenn az oldalukon egy képsorozat a köröm gyógyulásáról, nagyon látványos volt. Honlapjuk:
Igen, a Nailner tuti biztos!
Én is úgy állok hozzá!
Szerintem valamit elrontottál!
Mindig csak kicsit szabad reszelni (nehogy vérezzen)
De a lényeg hogy el kell tüntetni a régi körmöt!
Nekem is van a régiből még egy negyednyi, lassan majd azt is lereszelem!
De nem szabad neki esni mint....!
Óvatosan, de el kell tüntetni a régi körmöt!!!!
Ez fontos!!!
Csak kettő ujjad? Furcsa..
Itt valóban valami másban kell gondolkodni..
Mi az, amit nem akarsz meghallani a környezetedben? A füled rendben van?
Persze, nyilvános fórum, gyere nyugodtan, de szerintem a tied nem gomba, bár ha fényképen látnánk, akkor be tudnánk azonosítani, olyan-e.
Próbáld meg a krémet, hátha...
Jó az egészségügy...szuper! És ez igazából kis betegség, amit nem tudtak diagnosztizálni, mi van a nagyokkal...???
Ne haragudj már, hogy zavartam, azt hittem, ez egy nyilvános fórum.
Azt gondoltam, valakinek talán voltak hasonló tünetei, és talált rá megoldást, ezért merészeltem segítséget kérni.
De azért gondolom Veletek is előfordult már, hogy a bőrgyógyász mellényúlt, fogalma sem volt a problémáról.
Mellesleg imádják mindenre azt mondani, ez biztosan gomba...
Talán a körömvirág kenőcsöt ki lehetne próbálni.
Lehet hogy megszüntetné a kiszáradást, és a viszketést!
Ha 5 bőrgyógyász sem tudta mi a gond, akkor mi hogyan tudnánk segíteni!
Mi egyértelműen tudjuk hogy gombás a körmünk.
De a tied nem az.
Olyan mintha ekcéma lenne!
De azt csak felismernék a bőrgyógyászok!
Hát ha még a bőrgyógyászok sem tudják mi a baj?!
Ez érdekes!
Nekem nem voltak ilyen tüneteim!
Sziasztok!
Nekem is problémás a körmöm, bőröm. A gombatenyésztés negatív lett, voltam már 5 bőrgyógyásznál, de egyik sem tudta, mi a gondom.
A körmöm alatt lemezes lett a bőr, teljesen kiszáradt, így a köröm elkezdett leválni. Ez a kisujjamon kezdődött, júniusban, most már a gyűrűsujjamra is átterjedt.
Jelenleg írtó száraz és repedezett a bőr mindkét ujjam felső felén, és viszket is.
Volt valakinek hasonló tünete?
Következőket próbáltam: Bactroban, Canesten, ezüstkolloid, aloe first, teafaolaj, ecetes-fokhagymás áztatás, terbisil kenőcs, propoliszos krém.
Borzalmasan néz ki a két ujjam, segítsetek!!!
Köszi
Ha kezd kifogyni a Nailner akkor vegyél másikat!
Az megint elég lesz 2-3 hónapig!
Szerintem fölösleges midkettő!
A Nailner úgyis kipusztítja - a kórokozó nem tud hozzászokni, mert esélye sincs!
Mert nem elég kenegetni, reszelni is kell kb. két naponta, mindig egy kicsit, hogy a "rossz" köröm eltűnjön!
Levenni nem szabad, apránként kell eltüntetni- reszeléssel!
Én is a Rossmannban vettem 700 Ft körül, a márkája: AROMAX- de ez kiváló!
Ennél nem kell drágább, és jobb!
Ez tuti jó!
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Mit lehet a szem alatti sötét karikák ellen tenni?
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Milyen óvintézkedéseket lehet tenni a körömgombásodás ellen?