Mit lehet ilyen esetben tenni? (beszélgetés)
Állandóan kutyagumiba léptünk,póráz nélkül szaladgáltak,támadtak gyerekre,szintén játszótér volt velünk szemben,és odajöttek a kutyások...stb.Én meg az ablakból szoktam fotózgatni őket,és közösen bementünk feljelentést tenni a lakókkal.
Szerencsére nálunk megoldódott,már családi házban lakunk.Volt rá példa(elsőn laktunk),hogy a férjem leszaladt zacsival,és a kezébe nyomta a tulajdonosnak amit a kutyája hátrahagyott:D
De amit Te írsz,hogy még félni is kell tőle és nem érdekli,ez még felháborítóbb.
"Kutyát póráz és szájkosár nélkül közterületen nem lehet sétáltatni. Játszótérre be sem viheti, tilos. Ez már eleve szabálysértés tehát a rendőrnek van joga intézkedni"
igen, intézkedni van, eljárni nincs, ezért egyszerűbb a jegyzőnél név szerint feljelentést tenni. ez a szabálysértés nem a rendőrség hatásköre.
a kiskorú veszélyeztetése viszont nagyon nem ez.
Elnézést hogy beleszólok.
De:
Kutyát póráz és szájkosár nélkül közterületen nem lehet sétáltatni. Játszótérre be sem viheti, tilos. Ez már eleve szabálysértés tehát a rendőrnek van joga intézkedni.(az egy dolog, hogy először csak szóban fogja felszólítani a tulajdonost.)
Ha kisgyerekre ugrik, az már kiskorú veszélyeztetése, bűncselekmény.
A kutya nem tudja, hogy hogy kire szabad
ráugrania.A játékossága könnyen átmehet tragédiába.
Ha a kislány ráadásul fél tőle, azt minden állat megérzi, és feltámadhat a támadó ösztöne, hogy a gyengét le kell győznie.
Mindenképpen intézkedjetek, nehogy tragédia legyen!!
Ha anyukádat dönti fel, abból is lehet komolyabb sérülés, ütés.
Tudom, hogy ilyet nehéz bizonyítani, de ha ahol laktok és többeknek van problémája, együtt kell feljelentést tenni a rendőrségen ÉS az önkormányzatnál is egyszerre. Minél hamarabb.
Egyébként szeretem a kutyákat, de a tartásuk a gazdája felelőssége.
Olyan nincs, hogy egy kutya "csak játékos", mert őt is az ösztöne vezérli.Bármikor támadhat is.
Remélem nem lesz bajotok, és tudtok intézkedni.
Egy biztos. Nem a kutya a hibás. Játékból cselekszik így. Viszont nagyobb baj is lehet ebből, ha ráugrik egy kisgyermekre, az meg Isten ments,elesik, beüti a fejét.
A másik meg az, hogy jó érzésű ember nem viszi a kutyáját játszótérre, ahol a kutya piszkíthat....merthogy ott kisgyerekek vannak......
Szerintem önkormányzatnál érdeklődhetnél, hogy jogilag milyen lépéseket tehetsz, hogy ez az áldatlan állapot megszűnjön.
FEL KELL JELENTENI!
Lehetőleg akkor és ott, persze úgy hogy ne lássa, hívjátok a rendőrséget, hogy lakott területen, JÁTSZÓTÉREN póráz és szájkosár nélkül sétáltatnak egy nagytestű kutyát!!!
(Ki fognak menni a Rendőrök!!!)
Fel kell jelenteni hisz tudtommal lakó közösségbe csak a többi lakó bele egyezésével lehet tartani állatot
Valamilyen szervnél kell lépni, hogy veszélyezteti a nő a többi lakó testi biztonságát
További ajánlott fórumok:
- Ilyen esetben lehetne bejelentést tenni a fürdő igazgatójának?
- Mit lehet tenni ilyen esetben?Valaki csinált 1oldalt az én nevemmel, adataimmal a facebook-on, és olyan képeket rakott fel ami törvénybe ütk
- Ilyen esetben mit lehet tenni?
- Nem akar jönni hozzánk az élettársam fia, ilyen esetben mit lehet tenni?
- Elveheti a bank a házat ilyen esetben? Mit lehetne tenni?
- Idős nagyszülővel mit lehet tenni ilyen esetben?