Mit kezdhetne? (beszélgetés)
Írod, hogy vannak testvérek is. Ők fiatalabbak, idősebbek?
Úgy kellene a helyzetet megoldani, hogy lehetőleg ők se szenvedjenek tovább.
jövedelem? egy 17 évesnek miféle jövedelme lehetne? remélem, nem a sarokra akarod kiállíani :D (csak viccelek, nyugi)
Igen, tudom hogy nekem ebből ki kell "maradni". Hétközben kolis lehetne, és aztán meg a többit megoldanánk valahogy. A jövedelem a lényeg, mert még 17, januárban lesz 18. Addig hogy tudna eljönni?
Nem tudom, hány hónap múlva lesz a lány 18, de
1. nem hiszem, hogy te fogod ezt a valószínűleg évek óta spirálban lefele csúszó családi problémát kirobbantani a helyéről
2. ha mégis, akkor tuti leszel a feketes..ű és a hibás mindenki szemében, a főgonosz
3. szerintem a helyes út az, hogy a lány elköltözik otthonról, ideális esetben koleszos lesz, és hétvégén esetleg mehet hozzád, vagy úgy, hogy dolgozik, és közös albérletet vállal másokkal (esetleg veled).
Szerintem ez, hogy te feljelented az apját a rendőrségen családi erőszak miatt, meg ilyenek, az nem járható út. Vagy a lánynak kéne... de leginkább az anyjának!
Persze, hogy akar. Ez már nem bírható, kérlek adjatok tanácsot, mit lehetne? Nagykorusíthatja magát, vagy fogja a gyámügy és elviszi valahova? Jövedelme lehetne a gyermekvédelmin kívül?
Láttam már ilyen megfáradt anyát, sajnos. :(
A nagyszüleivel nincs jóban?
Igen én is mondtam, hogy a védőnőhöz el kell menni. A rokonai meg nem alkalmasak, az apja érte menne és kész. Amit meg elmondana nekik azt visszamondanák az apjának, és abból még nagyobb baj lenne.
Jól látod, én csak ürügy vagyok. Nagyon földhöz ragadt szülei vannak, én szerintem ő arra van otthon hogy legyen aki ugrál. Az anyja meg bele van törődve a helyzetbe, mert már nem érdekli hogy a gyerekeivel mi van. Szerintem neki már nem jó a gondolkodása sem.
Nem tud elköltözni pl. nagyszülőkhöz? A tágabb család tud ezekről a dolgokról?
Mondjuk egy anyát nem olyan könnyű a gyereke ellen fordítani, valamit tenni kellett érte.
A családsegítő központhoz esetleg védőnőhöz lehetne fordulni, nem?
Akkor nem te vagy itt a fő ellenség a szülők szemében, te csak ürügy vagy arra, hogy bántsák a lányt. (Ha én udvarolnék neki, ugyanez lenne.)
A barátnőd az iskolában az osztályfőnökével nincs jóban?
Ez viszont törvénybe ütköző. Az anyukája nem próbálja meg megvédeni, amikor az apja begőzöl? Ez azért nagyon furcsa :O
Egyszerűen meg sem akarnak ismerni. Az apja iszik, és már az anyját is a lány ellen fordította. Az, hogy velem jár, az már csak "hab" a tortán. Semmi rossz hírem nincs, egyetemre járok, és dolgozgatok mellette. A családja nem nézi semmibe, és az apja szokta bántani részegen, fizikailag és lelkileg is. Megoldást szeretnék erre találni.
De miért nem válaszol? Kár...
szegény srác már egy csomószor feltette a kérdését, csak nemigen kapott választ.
Egy ilyen fórum már volt valamelyik nap ha jól emlékszem.
Konkrétan mi veled a bajuk?
Manapság a 17 éves lányoknak azért szokott lenni barátjuk. Miért pont veled nem járhat?
Miért tiltják tőled a szülei, ha nem ismernek? Tán rossz híred van?
Hát nekem is volt 17 évesen 21 éves barátom, és bár a szüleim némi kínos mosoly kíséretében igyekeztek az addigi liberális koncepciójukhoz igazodóan mindent engedni, az apámon láttam, hogy legszívesebben megtépte volna a kishuszárt, mint a fene. :o)
Sztem mutatkozz be a családnak,és ha úgy veszed észre,hogy féltik tőled,eleinte míg nem bíznak bennetek,csak náluk találkozzatok,hátha jobban megismernek,és bizalmat szavaznak.
5 év múlva azok lesznek...
Keress magadnak egy önálló, nagykorú lányt.
A 17 éves lányomat én is félteném...
Vékony jégre tévedtél. A gyermeket abuzív módon verbálisan vagy fizikailag bántalmazó, esetleg éheztető szülő nem azonos a szigorú, a gyereket (különösen érettségi és az egész jövőjét meghatározó továbbtanulás környékén) a saját könnyelmű döntéseitől óvó, aggódó szülővel. Mégha neadj'isten tegnap nem is ehetett vacsorát (ki tudja, mi történt ott?). Miben merül ki ez a büntetés, bántás? És te valamilyen szervezethez szeretnél fordulni?
Egy év, és nagykorú lesz, azt csinál amit akar.
Sziazstok!
21 éves srác vagyok, a barátnőm 17 éves. A szülei tiltanak engem tőle, pedig még nem is ismernek. Bűntani szokták, mert tudják, hogy velem van. Alig tudunk találkozni, és mind a két szülője mostohán bánik vele, bántják, volt, hogy vacsora nélkül küldték a szobájába. Kérlek titeket, adjatok tanácsokat, lehetőségeket, mit lehet ilyenkor tenni, kihez lehet fordulni?? Köszönöm előre is.
További ajánlott fórumok: