Mit gondoltok a régi időkről, amikor ...? (beszélgetés)
A mai 50-es 60-as generáció sem jobb semmivel. Buták, le vannak maradva a 80-as években, szt képzelik, hogy mindenkinek seggre kell esnie a koruk előtt. ha még dolgoznak a furkálódásban élik ki magukat, mert érzik, hogy kb. szánalomból van még munkájuk, vagy mert túl sok végkielégítést kellene fizetni. A pasik minden fiatalabb nőre ráhajtanak, nyálasan bájolognak, és nem veszik észre milyen gusztustalanok. A nők vagy azt képzelik, hogy megállt az idő, vagy elhagyják magukat, nekik már úgyis mindegy jelszóval.
Kórházban dolgozom, gyakran szembesülök a tisztálkodási szokásaikkal, vagy inkább a nem tisztálkodásukkal.
Nem csoda, hogy az ő általuk nevelt generáció olyan amilyen.
Én Meggivel egyetértek sok dologban, pl. a fiatalokkal kapcsolatban. Nagyon nehéz a normálisabbnak párt találnia, mégpedig pont azért, ahogy öltöznek, viselkednek.
Mindig ledöbbenek a 160 cm magas:) pasikon, akik térdigérő ülepű, szűkszárú nadrágban, a béna tartásukkal játszák az agyukat. Nagyon menők:D
Vagy a lányok, akik mind egyformák, ugyan az a haj, ugyan az a stílusú szerkó, ugyan az a smink, mellé a beteges viselkedésük. Hát róluk sem a jó nő jut eszembe.
Ráadásul a legtöbb buta is, állandóan sipákolnak.
A kismamák sem épp a férfiak ideáljai, csoda ha elhagyják őket? Ritkán látni olyan kismamát, aki csinos, mert az inkább a jellemző, hogy mind tehénméretűre hízza magát, mert csak zabál, ül a TV és net előtt. Tisztelet a kivételnek, majd este alig várják a párjukat haza a melóból, hogy legyen aki lefoglalja a büdös kölkét, és persze aki elvégezze a házimunkát, mert nekik a gyerekkel kell foglalkozniuk a nap 24 órájában és ez számukra nagyon nehéz, illetve teljes meglepetésként érte őket, hogy a gyerek sír, foglalkozni kellene vele, ráadásul jó lenne, ha a környezet is rendben lenne. Vajon a teherbeesés előtt mit képzeltek az ilyenek?
Aztán itt vannak a mai kisgyerekek, akik nem aranyosak, akikről nem az jut az ember eszébe, hogy de megdögönyözném, hanem az, hogy de felrúgnám a szüleivel együtt. Mind üvölt, lökdös, maszatos, elviselhetetlen. Aztán ha kiszabadul a család, akkor övék a világ, mert mindenkinek kerülgetni kell őket, nehogy már ők lépjenek egy kicsit arrébb hiszen ők gyerekkel vannak. Az már mindegy, hogy elütöttem volna a gyerekét, mert arra nem képesek, hogy figyeljenek rá, hanem nagy pofával ordítanak, hogy figyeljek én, mert ő gyerekkel van. Röhejesek, hogy hova jutottunk....
Ezt a festegetést csak tiniken tapasztaltam, illetve itt a lakhelyemen náluk sem, úgyhogy remélhetőleg nem annyira általános felnőtt férfiak körében.
:)
Az én férjem segít a házimunkában, illetve mióta itthon vagyok GYES-en értelemszerűen kevesebb dolga van. Néha kiporszívózik hétvégén, elpakolja a tiszta edényeket, és leviszi kukát.
Én hiszek abban, hogy ettől nem esik le a nemesebbik része, és nem lesz kevésbé férfias.
(Fát vágni tud, de itt a társasházban nincs rá sok lehetőség.)
Érdekes egyébként, mert én pont attól látom férfiasnak ő, hogy besegít ezekben, és a gyerekkel is, nem pedig attól, hogy hazajön a munkából, felrakja a lábát az asztalra és semmit sem kell csinálnia, maximum egy égőt becsavarnia, mert ő a teremtés koronája.
Én speciel rosszul vagyok az ilyen nagy macsónak kikiáltott nagydarab fickóktól, az utóbbi időben tűn fel, hogy ismeretségi körben is kerülöm az ilyen férfiak társaságát, nemhogy tőlük/általuk érezzem nőiesnek magamat.
Én attól érzem magam nőnek, hogy elfogadják a véleményemet, és szellemileg is egyenrangú félnek tekintenek.
(Jó, az sem baj, ha külsőleg megfelelő a látvány, de ezen folyamatosan dolgozom.)
Summázva:
Nem mindenkinek ugyanattól férfias egy férfi, és nőies egy nő.
Az, hogy az izlések különbözőek, teljes mértékben igaz. Szerintem már maga a kérdés is hlye, hogy ki mitől érzi magát nőnek. Én nő vagyok. Pont. Ugyanúgy annak érzem magam építkezés közben, vagy mikor éppen az Ikea komódot rakom össze a férjemmel, mint mikor habos ruhácskában romantikázom a kedvessel. Valamint az sem vetődött még fel bennem, hogy nem lennék egyenlő a párommal. Egyformák ugyan nem vagyunk, de mindenképpen egyenlőek.
Ennek jegyében felváltva mosogatunk, mosunk, viszont a takarítani főleg ő szokott, míg főzni kizárólag én szoktam. Nem hinném, hogy egyedül kellen cipelnem a terheket, vagy különösebben lusta lennék. Szerintem inkább az férfiatlan, ha valaki lelketlenül mindent a párjára lőcsöl.
Általánosságban habrolóval értek egyet. Régebben is dolgoztak a nők, még ha nem is voltak mind állásban - persze ez is megesett, mert pld a nagyanyám nővérei bankban dolgoztak a 20as években. Vezették a háztartást, mindenféle háztartási gépek nélkül, dolgoztak a családi üzletben vagy a földeken, vagy cselédként. Szerintem semmivel sem volt jobb dolguk, mint a mai nőknek.
Ez komoly?
De most komolyan!
Akkor is dolgoztak,csak nem munkahelyen.Etették az állatokat,fejtek,túrót vajat,sajtot készítettek,amit vittek a piacra eladni. Dolgoztak a földeken stb.. Akkor is elő kellett teremteni a pénzt valahogyan,nem volt családipótlék,Gyes,Gyed,Tgyás nyugdíj stb...
Az úri réteg is dolgozott vezette a gazdaságot,vagy tanítottak.Szabó Magda Régimódi történet c regényében nagyon jól l van írva,hogy az úri osztály nőtagjai is dolgoztak,még ha nem is fizikai munkát,de állandó agymunkát igényelt az,hogy elvezessék családi gazdaságot.
"tudjon tekeregni az ágyban,jól sminkel,nem megy a súlya 50 fölé,szexi ruhái legyenek,"
Egy frászt ettől nő a nő.
A nő attól nő, hogy "nem hagyja lecsúszni a terítőt az asztalról" Ezt öregapám mondta, és igaza volt.
(amúgy én szeretek fát vágni, a férjem fel is volt háborodva, mikor megelőztem:D )
Oké...megmondom,hogy NEKEM mi undorító.Természetesen,az ízlések különbözőek,tudom.
Szóval..kezdve az öltözködésen...Nem tehetek róla,de nekem valahogy az istennek sem hat férfiasnak a rózsaszín alapon piros-narancs rózsamintás bermuda..FÉRFIAKON..A nőkön,csak elvétve van szoknya..(nadrágban járok...)
A pasik festik a körmüket,a szemüket...(most ne menjünk bele ókori kultúrába)
Szóba kerül a "feminizmus".Nekem kizárólag azért hanzik hülyén,mert nekem röhelyes,ha a pasi a konyhában katicáskodik,a nő meg fát vág,zsákot cipel..Szerintem,az egyenlőség hülyeség.Az életben nem leszünk egyenlőek.A gyereket a nő szüli.A nő,jobban teszi,ha nem végez nehéz,fizikai munkát,mert neki nincs töke,ami leszálljon,van viszont méhe,tele van a medencéje szalagokkal,aztán csodálkozik,ha 30 évesen tüsszent egyet,és bepisil..
Szeretek hinni abban,hogy a nő,nőnek "teremtetett" a pasi meg pasinak.De megyek az utcán,látok kigyúrt,tetkós tüsihajú nőket,(karjukat úgy tartva,mintha 1-1 görögdinnyét cipelnének)és látok "férfiakat" satnyán,görbén,ferde gerincel,és nem azt érzem,hogy:Igen!Ő egy alfahím,hanem undort,és félelmet érzek..:(
És most ezt lehetne sorolni,oldalakon keresztül,mert mindben lehet olyasmit találni,amire azt mondja valaki,hogy:Na és?
Mert valóban..aki lusta,mint a tetü,annak mindig az lesz a "trendi"hogy a pasi igenis mosogasson.Persze,ez mélyen sérti az önérzetét,ha a szemébe mondják.
Én itthon vagyok,de soha nem kérem meg a férjem,semmiféle házimunkára.Pedig Isten a tanum,lusta vagyok,mint a tetü!De akkor sem.A konyha az én dolgom,és kész! De pl.nem állok oda fát vágni.Mert az meg az Ő dolga.Maradi vagyok,tudom.De ez van:)
Néztem a napokban valamilyen műsort,amiben megkérdezték több nőtől,mitől érzi magát nőiesnek?
Szánalmas volt! "tudjon tekeregni az ágyban,jól sminkel,nem megy a súlya 50 fölé,szexi ruhái legyenek,"-ilyen válaszok voltak..VALÓBAN csak ennyi lenne a NŐ?ETTŐL lenne nő,a nő? Igen...manapság,többnyire ettől..:(
Bizony...házvezetőnő, szobalány, dada, szakácsnő...
És ezek is mind-mind asszonyok voltak...abban a korban ahol az asszonyok elvileg nem dolgoztak...
Én megígérem, hogy nem kötök bele, ha leírod.
Már nem kötelező idióta sablonoknak megfelelni szerencsére, de akinek az a vágya megteheti.
Örülök, hogy nem 20-40-100 éve élek.
Sajnos,ez valóban így van,de én nem ilyenekre gondoltam.Azért nem írom le hogy mikre,mert annak minden szavába bele lehet kötni,ha valaki bele akar.
Röviden:A nők,elférfiasodtak,a pasik elnőiesedtek.És persze muszáj leírnom:TISZTELET,AZ ELENYÉSZŐEN KEVÉS KIVÉTELNEK!
Szerintem túlzás, hogy felcserélődtek, maximum árnyaltabbak lettek.
Nagy átlagban még mindig a ffiak keresnek többet, a nők mennek el GYED-re stb.
Az régi úri háztartásokba mindenre volt ember:házvezetőnő,inas, szobalány, szakácsnő,konyhai kézilány,kertész,dada,nevelőnő stb...
A szegény asszonyok meg csinálhattak mindent/ a gyerekek is be voltak fogva közbe még szültek is évente egy gyereket...Ha szerencséjük volt túlélték a termékeny éveiket és maradtak életbe gyerekeik is...
Jááájj mán megint maga az?:))
Akkor,más idők jártak..ennyi!
De amúgy,nem tök mindegy?
Ezt,ma is megteheti egy nő!
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- 50esek! Beszélgessünk régi időkről!
- Mit gondoltok a régi szerelemről
- Mit gondoltok a remescar hegkezelő valóban jó régi sebekre is?
- Régi munkahelyre visszamenni. Mit gondoltok erről? Ti megtennétek? Ismertek olyat, aki visszament?
- Mit gondoltok a régi és új mesékről?