Mit főzzek hétvégére? (beszélgetés)
Marhahús leves cérnametélttel, a főtt húsból és a zöldségekből rizzsl rizottot készítek, rá reszelek sajtot. Lehet úgy is csinálni, hogy belerakom egy tepsibe a kész rizottót, és a sajtot éppencsak ráolvasztom, nem pirítom meg.
Nagyon szeretik.
Joghurtos muffin lesz a süti.
Vasárnapra tervezett ebéd nálunk, levesmentes, ilyenkor valamilyen gyümölcslével indítunk.Meggy, vagy narancs.
A főétel: Rántott csirkemell és csirkecomb filé,diós bundában. Csőben sült karfiollal, spenót, és brokkolis rizs köretekkel.A spenót mellé lehet sütni tükörtojást, aki nem eszi a húst.A desszert almáspalacsinta.
Szombat:tejszines kukorica krém leves,gyros pitében(nem pitában!)kapros,fokhagymás joghurt öntettel.
Vasárnap:gyöngy tyúk leves,illatos omlós csirke mell csikok,sült krunpli,mákos zserbó
Egyszerű és könnyen beszerezhető alapanyagok gratula, látom komolyan veszed a fórumot:-)
Mellesleg nem tudom, hogy adózott jövedelemből mennyire futná erre a kímélő kajára.
szombat: pulykamell kockára vágva, sütve, hozzá tatziki saláta
vasárnap: bableves, fasírt, krumplipüré, rizs
Még valami süteményen töröm a fejem, de annyi mindent kívánok, hogy nem tudok dönteni:D
A Kedvencem a: Tokaji Aszúba áztatott Trombita gombával,és Libamájjal töltött Fácánmell,Tejszines Kelkáposzta ágyon,Sült álmával.
Probáld ki nagyon finom.
Szombat:húsleves (több fajta húsból) juhtúróval töltött csirkemell, baconba tekerve, sajtszosszal leöntve és igy megsótve, hozzá padlizsános bulgur (receptek az Étkek c. naplómba)
Vasárnap: maradék húsleves és fettuchini, ahogy én csinálom.
Sokan felteszik ezt a kérdést maguknak, és a családtagoknak is.
A válasz a családtól általában az, hogy mindegy, amit akarsz, valami egyszerűt amitől nem leszel kifáradva.
Kiváncsi vagyok,hogy mit is főzünk?
Nálunk a következő ételek lesznek:
Szombatra;
Erdélyi rakottkáposzta,
Túrósrétes.
Vasárnapra;
Húsleves,
Rakottkrumpli,uborkasalátával.
További ajánlott fórumok:
- Ti elmennétek egyedül egy 3 napos hétvégére?
- Wellness hétvégére - hova?
- Szükségem lenne ötletekre. Pénteken főzök a fiamnak és a 7 éves unokáimnak a hétvégére. De egyenlőre fogalmam sincs, hogy mit. :(
- Hova mennél belföldön egy hétvégére?
- Átadnám kifizetett hotel foglalásomat hétvégére 2 főre, érdekel valakit?
- Hol tudok még szállást foglalni a hosszú hétvégére?