Főoldal » Klubok » Mit eszünk ma? klub

Mit eszünk ma? (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
245. Molyka
2013. ápr. 22. 23:42
Ma káposztás tészta volt. Viktornak főztem gulyás levest, (csirkemellből) vacsira pedig szilvás gombóc.
244. Molyka (válaszként erre: 243. - Rozali.w)
2013. ápr. 22. 23:41
Ha egyszer megtudod... :)
243. Rozali.w (válaszként erre: 240. - Molyka)
2013. ápr. 22. 06:25
Ó, anyuék nem ilyet készítettek! :) Abban leveszöldségek főttek krémmé, sok répával, ha jól emlékszem.. Egy óriási levesestálban kezdték és a végén egy szószos tálkányi lett belőle! :) De annak minden cseppje aranyat ért! :D
242. vov
2013. ápr. 21. 20:48
Színes tészta, barna rizs, ezekre tejfölös, hagymás brokkoli mártás. Mellé rántott cs.mell.
2013. ápr. 21. 07:05
ma nem főzök, a barátnőmhöz megyek ebédelni.
240. Molyka
2013. ápr. 20. 22:15

9. Svéd húsgolyó barnamártással 2011-04-18 11:58

A húsgolyókhoz:

50 dkg finomra darált hús (vegyesen sertés és marha)

10 dkg vaj

1 nagy fej vöröshagyma (nagyon apró kockákra vágva, én robotgéppel lereszelem)

1 tojás

10 dkg zsemlemorzsa

1 dl tejszín

2 mokkáskanál só

csipetnyi őrölt fehér bors

Kis csipetnyi őrölt szegfűbors


A tejszínes barnamártáshoz:

2 dl tejszín

2 evőkanál liszt

2 evőkanál szójaszósz

Csipetnyi őrölt fehérbors

Fél kiskanál pirospaprika,

Húsleves vagy víz kb. 3 deci


Az apróra vágott hagymát fonnyasszuk meg egy evőkanál vajon, de ne hagyjuk megbarnulni. A tojást villával kicsit verjük fel. Keverjük össze a tejszínnel, aztán adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és hagyjuk kb. 10 percig állni.

A darált húst gyúrjuk össze alaposan a vajas hagymával, a tejes tojásba áztatott zsemlemorzsával és a fűszerekkel.


A masszából készítsünk diónyi gombócokat.


A maradék vajat melegítsük meg (de nehogy megégessük!), és állandóan rázogatva a serpenyőt, minden oldalukon süssük barnára a golyókat.


Krumplipürével, sült krumplival vagy főtt krumplival, tejszínes barnamártással és vörösáfonya lekvárral kínáljuk.


A tejszínes barnamártás elkészítése:


A vajba, amiben a húsgolyókat sütöttük, belekeverünk 2 evőkanál lisztet és egy fél kiskanál pirospaprikával, kicsit megpirítjuk, felöntjük húslevessel (vagy vízzel) kb. tejföl sűrűségűre. Ízesítjük szójaszósszal, kis fehérborssal. Végül belekeverjük a tejszínt. Együtt felforraljuk. Megkóstoljuk hogy megfelelő-e a fűszerezése, esetleg még utánaízesítjük.

239. Molyka (válaszként erre: 238. - Rozali.w)
2013. ápr. 20. 22:13
A receptes naplómban benne van. Szerintem az volt a baj, hogy túl sok pirospaprikát tettem bele, és nem húslevessel öntöttem fel.
238. Rozali.w (válaszként erre: 236. - Molyka)
2013. ápr. 20. 21:02
pedig kérni akartam a receptjét, mert egyszer ettem ilyet, anyuék hajnaltól estig főzték (komolyan! Vacsira kellett és hajnalban kezdték) és hihetetlenül-mennyeien finom volt.. de mivel egész napos elfoglaltságot adott (svéd vendégeink voltak), azóta sem készült...
2013. ápr. 20. 07:32
Húsleves, sült csirke mellette sült krumplival, vagy rizi-bizi-vel. Majd még eldöntöm.
236. Molyka
2013. ápr. 19. 23:57
Svéd húsgolyó barnamártással, krumplipürével. A szósz nem lett az igazi.
235. vov (válaszként erre: 234. - Manna74)
2013. ápr. 17. 05:45

Találomra:)

Ha túl sok, akkor leszűröm, de ált. beszívja magába. Sztem mint a rizst, 2x-esbe.

HA még nem evett a család kölest, javaslom az erős fűszerezést:)

234. Manna74 (válaszként erre: 233. - Vov)
2013. ápr. 16. 22:47
Mennyi vízben? :)
233. vov (válaszként erre: 230. - Molyka)
2013. ápr. 16. 09:10

Megfőzöm vízben vegetával- persze előtte átmosom.

Bárhogy lehet cifrázni a dolgot -ez a jó benne.

232. Molyka (válaszként erre: 231. - Manna74)
2013. ápr. 15. 23:34

:D Nekem se kép se hang nem volt mostanában...


Ma brokkoli krémleves, sült csirkecomb és vegyes zöldséges rizs.

231. Manna74
2013. ápr. 15. 23:23
Azt hittem meghalt a klub, pedig nem is. :D
230. Molyka (válaszként erre: 228. - Vov)
2013. ápr. 15. 22:44
Köles... hogyan ?
229. Molyka (válaszként erre: 227. - Georgina319)
2013. ápr. 15. 22:44
Ez egy nyerőkaja! :)
228. vov
2013. ápr. 15. 19:24
Karfiolleves, köles, cs.mell pörkölt, tojásos nokedli salátával.
2013. ápr. 15. 06:46
resztelt májat csinálok ma, főtt krumplival, és savanyú almapaprikával esszük.
226. scurry (válaszként erre: 225. - Molyka)
2013. ápr. 14. 10:18
Ez nagyon finomnak tűnik :-)
225. Molyka (válaszként erre: 224. - Scurry)
2013. ápr. 13. 23:38

A húst megpirítom, pici sóval, fűszerekkel. Ha van gyros fűszer azzal, (keveset szórok rá) ha nincs, akkor oldalas, bors, fokhagyma, só fűszerekkel. Összedarabolom a zöldségeket, esetleg görög salátának össze is keverem, plusz vékony csíkozott lilakáposzta, reszelt sárgarépa.

Készítek csípős szószt, zazziki szószt, pitát.

A csípős az egy nagy natúr joghurt, bele egy kisebb evőkanál vagy gyerekkanál erős pista, a zazziki pedig negyed uborka lereszelve, só, bors, zúzott fokhagyma, és ez bele egy nagy natúr joghurtba. A pita: 60 dkg finom liszt, 4 evőkanál olaj, 3 dl tej, élesztő ebben felfuttatva. Kelesztem, kinyújtom, megsütöm.


A tányér aljára sült krumplit teszek, rá a húst, rá egy kevés szószt, (mi szaftosan szeretjük) majd a zöldségek, és megint szószok. Hozzá pita.

224. scurry
2013. ápr. 13. 06:46
Edit, a gyros tálat hogy készíted?
223. vov
2013. ápr. 12. 07:25

Tökfőzelék, fasírt.

Előtte: karalábéleves, köles sült hallal és zöldborsó pörkölttel.

222. Molyka
2013. ápr. 12. 00:19
Összevisszaság van. Ma maradék gulyás leves volt, vacsira fasirt kenyérrel. Tegnap gyros tál, előttenem tudom. :)
221. vov
2013. ápr. 8. 20:49

Lemaradtam :)

Sárgaborsófőzelék, kínai kel főzelék, sült virslikarikák.

Hétvégén: karfiolleves, rizs, rántott cs. mell, lecsó.

220. Manna74 (válaszként erre: 219. - Molyka)
2013. ápr. 6. 22:09
Akkor nem is érdemes neked főzni...! :D
219. Molyka (válaszként erre: 217. - Manna74)
2013. ápr. 4. 23:27
Sajnos nem emlékszem! ;)
218. Manna74
2013. ápr. 4. 21:25
Tegnap pizza, ma cukkinis és sajtos-tejfölös spagetti volt.
217. Manna74
2013. ápr. 3. 11:19
Az enyémet tudod. És imádod! :D
216. Molyka
2013. ápr. 3. 00:45
Ki hogyan kèszíti a milánói makarónit?
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook