Főoldal » Klubok » Mit eszünk ma? klub

Mit eszünk ma? (nyílt klub)

Ezt a klubot mindenki olvashatja, de csak a klubtagok írhatnak bele.

Szeretnék csatlakozni ehhez a klubhoz!

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
2013. jún. 1. 18:47

Sziasztok!


Szilvaleves+pizza volt a mai ebéd. A gyerekek nagy örömére! :)

364. Molyka (válaszként erre: 363. - Hmv.)
2013. máj. 31. 23:10
Köszönöm. :) Lehet hogy kipróbálom, bár ez kicsit távol áll a családtól. Ha Nagyikám élne... szerintem vevő lenne erre is!
363. Hmv. (válaszként erre: 362. - Molyka)
2013. máj. 31. 22:51

Szívesen mesélek, hátha jössz ma éjszaka is, jó lesz altatónak...

szóval:


dinsztelek hagymát olajon, beledobok egy felkockázott paradicsomot, egy paprikát, kevés vízzel megfőzöm a zöldségeket, közben megszórom őröltpaprikával, amit nem sajnálok tőle.

Sóval és kevéske morzsolt majorannával ízesítem.

Kevéske vizet még adok hozzá, de azért legyen szaftos.

Közben megfőzök 4 db tojást, azokat kettévágva a pörkölt szaftba teszem és már kész is.

Külön főzök mellé sós vízben hosszára vágott krumplit, mi így szeretjük.


Én kellően elálmosodtam, jó éjt!

362. Molyka (válaszként erre: 361. - Hmv.)
2013. máj. 31. 00:14
Erről a tojáspörköltről mesélj egy kicsit, kérlek!
361. Hmv.
2013. máj. 30. 20:54

Nálam tojáspörkölt volt köménymagos vízben főtt krumplival, fejessalátával.


Tegnap lencseleves és szilvásgombóc.


Tegnapelőtt halászlé krumplis-zölpaprikás-hagymás rántotta friss vegyes salátával.

2013. máj. 30. 07:55

Jó reggelt!


Kaptam egy doboz shiitake gombát, amit imádok és kerestem hozzá egy receptet a neten. Ezt találtam:


[link]


Majdnem mindenem volt hozzá, ami nem, azt helyettesítettem. Fenyőmagom és dióolajom nem volt, így pirított diót raktam bele és nem rizstésztával, hanem kockázott sült burgonyával tálaltam. (a szezámmagolajat teljesen kihagytam, de nyilván jobb lett volna vele, csak hát azom sincs itthon)


Nagyon-nagyon finom volt!!!

Ez volt tegnap az ebédünk, vacsira tarját, saslikot és sok zöldséget grilleztünk a kertben. Végre volt egy kis jó idő! :)


Ma csak sima kelkáposztafőzeléket készítek kínai kelből. Burgonyával, pici köménnyel és jó sok majorannával! (a férjem nagy örömére :D)


Jó étvágyat mindenkinek! :)))

359. Molyka
2013. máj. 29. 22:43

Vacsira megcsináltam a thai tésztát és a szezámmagos csirkét. Imádjuk! :)


Igaz, én agavé sziruppal készítettem méz helyett, de szuper lett így is.


Holnap Hmv. szalalkális sós sütijét próbálom ki.

358. Manna74
2013. máj. 29. 09:32

Én két hete vettem életemben másodszorra spárgát. :)


Most zöldet vettem, amit alig kell meghámozni,csak az alját kell levágni és a "pikkelyeit" leszedni.

Kevés ételízesítős vízben félig megpároltam, aztán kettesével baconba tekertem és sütőben megsütöttem.

Isteni lett!!!

Tegnap újra vettem! ;)

2013. máj. 29. 07:06
Nálunk ma majorannás hús lesz. Megpirítom a hagymát zsíron, beledobom a disznó combot, amit kockára vágtam, beízesítem, felengedem egy kis vízzel, és sok-sok majorannát szórok bele. Ha kész, tejföllel behabarom.
356. Molyka
2013. máj. 28. 23:42

Azt mondja hogy. Ma fokhagymás tejfölös húst főztem.


Egyszerű, semmi extra. Megpirítok egy kevés olajon csirkemellet vagy sertéscombot borssal, majd rázúzok 3-4 nagyobb gerezd fokhagymát. Icipicit még forgatok rajta, de vigyázok, nehogy megkeseredjen, majd lisztet szórok rá, összeforgatom és vízzel felengedem. Sózom, majd puhára főzöm. Amikor készen van, tejföllel behabarom. Kukoricás rizzsel szoktuk, de most csak rizs volt itthon.


Holnap májgombóc leves lesz. Magam készítem a májgombócot, Anyukámtól tanultam, eddig nem volt rá panasz. (ugye Anna? :) )


Eddig nem volt terv holnaputánra, de hála Annának, már van. Kínait fogok főzni, magamnak diétásan! :)

355. Hmv. (válaszként erre: 352. - Scurry)
2013. máj. 28. 19:47

scurry,

jót mosolyogtam a bejegyzésen!

Pontosan így vagyok az articsókával...még soha semmit nem csináltam belőle, igaz, nem is én szoktam megvenni minden évben, hanem a férjem. Menetrendszerűen 1 db-ot!

354. vov (válaszként erre: 349. - Molyka)
2013. máj. 28. 09:15
Köszi a tippet!
353. vov (válaszként erre: 352. - Scurry)
2013. máj. 28. 09:15

Ismerős:)


Simán megpárolom, van hogy tepsibe teszem így párolva, és leöntöm tejföl-tojás-sajttal.


Nem a kedvencem, de egészséges és diétás, így nálam nyerő:)

352. scurry
2013. máj. 28. 08:50

Sziasztok, kicsit kimaradtam, mert nem nagyon foglalkoztam a konyhával :-)


Tegnap paprikás csirke volt, ma pedig borsófőzelék lesz, már új borsóból, amit imádok!


Orsi, a spárgát csak simán vízben megpárolod? Minden évben veszek egy zacskóval, és amikor megrohadt, kidobom :-)

351. Molyka (válaszként erre: 350. - Hmv.)
2013. máj. 27. 23:23
Nem tudom, tömör lesz az alja. Gázsütőnk van, a pizza is, a sajtos is, minden jól sül benne. Lehet hogy a tészta vacak.
350. Hmv. (válaszként erre: 348. - Vov)
2013. máj. 27. 22:54

Az is lehet, hogy nem kel meg eléggé a tészta?

Vagy lágyabbra kellene hagyni a tésztát.

349. Molyka (válaszként erre: 347. - Vov)
2013. máj. 27. 22:28
Dinkaanyu naplóját nézd meg, állandóan hajdinát esznek.
348. vov (válaszként erre: 342. - Molyka)
2013. máj. 27. 21:41

Nekem is mindig kemény lesz, és a pizza is- már nem is próbálkozom.

Tesóm szerint túl alacsony lángon sütöm.

347. vov
2013. máj. 27. 21:40

Tárkonyos zöldségleves,

krumplipüré, rántott hagymakarika, cs.mell.


Hajdinára nincs vmi bevált receptje vkinek?

Sehogy sem sikerül ehetőre varázsolnom, és már nagyon unom a krumpli, tészta, rizs, köles köretet.

346. Molyka (válaszként erre: 343. - Solycsi bébi)
2013. máj. 27. 21:02
Ki fogom próbálni!!!
345. Hmv. (válaszként erre: 342. - Molyka)
2013. máj. 27. 13:49

Molyka,

ha Te sütöd, akkor kemény lesz az alja?


Én még nem sütöttem kenyérlángost, de nem lehet, hogy a sütés technológiájával van baj?

Vagy magasabbra kellene tenni a tepsit a sütőben, vagy korábban takarékra venni a gázt...


Nekem teljesen hagyományos gázsütőm van, csak egész és takarékláng van rajta, sem fokozatok, sem hőfok, sem idő, .....

A szaglásomra és a hallásomra bízom, s ahhoz mérten állítom melegebbre vagy mérséklem a hőfokot. Ha már érzem a süti illatát, akkor mindig alacsonyabbra veszem, kivéve a leveles-vajas tésztákat.

S hogy mennyire csökkentettem a lángot, azt pedig hallom... nem susog úgy a gáz...


Ám ezzel nem sokat segítettem neked. Én biztos így sütném a kenyérlángost. Egyébként is van sütőm aljában 4 db járólap, rajta alufólia, mert volt ahol jobban sütött az alja mint máshol... most szép egyenletes. 24 éves a gáztűzhelyem, még csupa fiatal.

344. Hmv. (válaszként erre: 343. - Solycsi bébi)
2013. máj. 27. 13:20

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, a receptet ill. a módszert köszönöm.

Ki is fogom próbálni, mert sajnos a hús sütés nem erősségem. Vagy főtthús jellege lesz, vagy kiszárítom.

343. Solycsi bébi (válaszként erre: 339. - Georgina319)
2013. máj. 27. 08:32

Jó reggelt!


22 db szendvicset vittünk ötünknek (ebből 3 gyerek), de egy sem maradt! :DDD


1 p joghurtba tettem medvehagymát, sót, borsot, összekevertem és bele a hússzeletek. Szeleteléssel együtt sincs 5 perc. :)

Éjszakára hűtő, de elég neki kevesebb idő is, csak én aludtam közben. :)

Reggel serpenyőben pici olaj(olíva), és 2 perc alatt megsül vajpuhára. A sok zöldséggel és a majonézzel a zsömlében... ááááááááááá, fantasztikus! :D


Persze más zöldfűszer is lehet, a titka, hogy a joghurtttól annyira föllazulnak a rostok, hogy nagyon hamar nagyon puhára sül.


Azt nem tudom, hogy ettől-e vagy ettől függetlenül, de ilyen jól sikerült kirándulásunk nem is igen volt még. A gyerekek este azzal az édes fáradtsággal dőltek be az ágyba, az egész esti készülődés ruhakikészítéssel, zuhanyzással, fogmosás, fésülködés... 3 gyereknek is összesen 20 perc volt. (még a mese is elmaradt, de valahogy egyik sem hiányolta! :D)

342. Molyka
2013. máj. 26. 23:29

Valaki tud olyan kenyérlángos receptet, aminek ha megsül, nem cipőtalp keménységű az alja?

Ettem valahol, a tésztája pehely könnyű volt...

341. Manna74 (válaszként erre: 332. - Molyka)
2013. máj. 26. 20:43
Dinszteltem hagymát, arra tettem a kölest és egy kis vegetát... nagyon finom! :)
340. Hmv.
2013. máj. 26. 13:44

Meg volt az ebéd, mind a két naplómban írtam róla, vannak fotók is. Nézzetek be hozzám.


No, és ki mit főzött?


Solycsi bébi,

ez a joghurtos- pácos csirkemell engem is érdekel!

339. Georgina319 (válaszként erre: 334. - Solycsi bébi)
2013. máj. 26. 09:54
Sütőben sütöd ezt a csirkemellet? Biztosan finom lehet.
338. Molyka (válaszként erre: 336. - Hmv.)
2013. máj. 26. 09:46
Lesz ebéd, biztos vagyok benne! :)
337. Solycsi bébi (válaszként erre: 335. - Hmv.)
2013. máj. 26. 07:59
Köszönjük szépen! Sok sikert az ebédhez! :)
336. Hmv.
2013. máj. 26. 07:54

Most nagyon parázok, olyat teszek, mint még soha!


Vettem egy hatalmas szürkeharcsát, azt próbálom kifilézni és harcsapaprikást szeretnék belőle készíteni.


Hát....szóval.....nem tudom, hogy lesz-e ebédünk....

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook