Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia
Természetes a mell fájdalom, és minden amit írtál :)
Nekem már 10 hónapja van fent és még mindig van az érzés ami neked :)
Szóval kb 1 évig minden féle furcsaság jöhet.. Türelem jó lesz :)
Sziasztok kedves fórumozók!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek!
Két hete van fent a Miréna. Az első két nap nagyon fájt a hasam, olyan érzés volt, mintha szülési fájásaim lettek volna. Ez mostanra enyhült, de némi feszülést állandóan érzek és ha pl köhögök erősebb ez az érzés, illetve ha pisilnem kell. A melleim pár napja nagyon érzékenyek, ha csak egy picit is hozzáérek a bimbókhoz nagyon kellemetlen. Nekem vérzés azóta nem volt, mióta felrakták. De mintha azóta megváltozott volna a hüvelyem is, nem igazán tudom megmondani hogyan, de olyan más érzés.
Mivel épp felújítunk/ költözünk idegesebb, türelmetlenebb vagyok, de lehet hogy akkor ez is inkább a spirál miatt van?!
Voltak bárkinek hasonló tapasztalatai? A doki azt mondta 2-3 hónap múlva menjek vissza, de lehet visszamegyek előbb.
Köszönöm, ha írtok!:)
Szia
Én úgy tudom a mirenában több a hormon..
Az árak változnak én egy éve lassan 67 ezeket fizettem érte. Előtte több gyogyszertárat felhívtam volt olyan is amelyikben 71 ezer volt.
Érdemes utána érdeklődni
Szia.
Szerintem egy évig a felrakástól semmin sem kell csodálkozni, bármi lehet.
Írnám, hogy nézesd meg UH-n, mert állítólag a görcs és erős vérzés jele lehet annak, hogy elmozdult. De én úgy tudom, hogy ehhez nagyon erős vérzés párosul és nagyon erős görcs, viszont volt itt valaki, akinek nem voltak erős görcsei, nem is tudom mi volt a panasza, hogy elment megnézetni és úgy derült ki, hogy leesett, elmozdult.
De mivel még csak most tették fel - 3 hónapja -, a görcs is bőven belefér. A vérzés meg össze-vissza lesz lehet.
A hormon, még rááll a szervezet, tud nagyon érdekes dolgokat produkálni.
Szia.
Én anno a környékemen, útvonalamon az összes gyógyszertárat felhívtam, hogy hol mennyibe kerül és a legolcsóbb beszerzési helyre mentem megvenni.
Sziasztok! Június elején került felrakásra a Mirena spirálom, június végén meg is jött a mensim, ami nem volt erős, viszont elhúzódott a szokásos 4-5 napról 10 napra. Júliusban és augusztusban nem is volt már menstruációm, illetve nem volt semmi negatív tapasztalatom.
Most viszont 2 napja elkezdtem vérezni (nem csak barnázás, hanem élénkpiros vér) és görcsöl is picit a hasam. Kicsit megijedtem, hogy ez esetleg valami rosszat jelent.
Tapasztalata van esetleg valakinek ezzel kapcsolatban? Vagy mit tanácsoltok, kérjek időpontot a dokihoz?
Sziasztok! Nekem elvileg 2 hét múlva fogják feltenni a Mirena-t. Az elmúlt egy évben hüvely gyűrűt használtam. De utálom a havi macerát vele (a le és feltevést), plussz a párom érzi.
Tudtok olyan gyógyszertárat ahol olcsóbb? Az Almában most 64 ezer.
Amúgy mi a különbség a Levosert és a Mirena között? Van valakinek tapasztalata?
Ilyenkor mindig gondoljatok Sok kérdésre :-)
Aki 11 hónapig folyamatosan vérzett, nyugodtan írhatom ezt :-) Az a pár nap tiszta nap egyenlő volt a barnázással, tehát tiszta napom egyáltalán nem volt. És amikor véreztem, betét-tampon együtt, nagyon erősen véreztem. Hányszor mentem vizsgálatra ez alatt a 11 hónap alatt, mindig minden rendben volt, pedig a doki is időnként a vér mennyiségétől azt gondolta, hogy miómám van. Hányszor feladtam, vagy 3-4-szer azzal mentem a dokihoz, hogy vegye le, elegem van, ez nem hogy jobb, még rosszabb. És mindig igyekezett még egy kis türelemre inteni... Aztán elérkezett a 11 hónap és mintha elvágták volna. Se vérzés, se barnázás és ennek már 8 éve :-) Az első Mirénámmal... Igaz már változó korba léptem.
Szóval a hormon nagyon be tud zavarni, főleg annak, aki addig nem élt vele, mint én sem.
Úgyhogy a legjobbakat Neked is és légy még egy kis türelemmel :-)
Szia.
Örülök neki, hogy rátaláltál erre a fórumra :-)
Ahogy olvasom, akkor most már van valami változás, úgy néz ki, hogy pozitív irányban :-)
Igen, még van másfél hónap az egy évhez képest, bármi lehet addig. Kívánom Neked a legjobbakat! :-)
Sziasztok!
Ez bizony így van jó közösség van itt..ha nem találtam volna rá erre a fórumra már rég lehettem volna..szóval részben a fórumnak,nektek is köszönhető, hogy még fent van és türelemre intettek azzal,hogy megosztottátok a tapszalataitokat,véleményeket velem/velünk!
Egyelőre most az a helyzet, hogy 6 hónapig szinte folyamatosan vereztem, párhónapja 40-45 napra jön meg 6-7 napig lényegesen kevesebb van 1 cs normál betét elég (ami az előtt 28 napra óra pontosságú, és mint az özönvíz mennyiségű vérzés 8-9 napig )
Novemberben 3.-án lesz 1 éves a Mirena gondolom addig meg változhat ebben is bármi! Mellék hatások közül ami maradt addig a mell fájdalom, gyakori fejfájás, nyomó érzés a hasamalján. Ezek mind tűrhető. Szóval várom a még pozitívabb végét 🙂
Szia.
Szívesen :-)
Oké, értem :-)
Igen, így van, ahogy írod! :-)
Köszönöm, legyen Neked is szép a hétvégéd! :-)
Szia,
Nagyon köszönöm Neked is :)
Igazából ez a két dolog volt, ami jobban érdekelt, és a kontroll még messze van, de szerencsére itt egy nagyon jó, segítőkész közösség van! ☺️
Szép hétvégét kívánok!
Akár aznap este :-) amikor felhelyezik.
A hormon már rögtön hat.
Szia.
Igen, rendben van minden.
Ahogy írta Indy, azért készülj fel, bármi lehet... De ha bizonytalan vagy, írj itt, kérdezz, válaszolunk.
Igyekszem én is kicsit sűrűbben itt lenni :-)
A legjobbakat Neked.
Szia
Akkor kitartást kívánok neked, remélem hamarosan vége lesz :)
És nagyon köszönöm a választ ☺️
Szia
Nekem novemberben lesz egy éves..meg mindig van össze vissza vérzés..szóval bőven belefér minden is...én kitartó vagyok ,leszek hiszek abban a vége jó lesz .. látom a végét:)
Nemi életet akar másnap lehet...
Akkor nem ijedek meg, hogy néha van maszatolás 😅
Egyébként nemi életet mennyi idő után lehet elkezdeni? Én még nem mertem bevállalni 🫣🫣
Nekem is ugyanez volt amikor a Mirénát feltették utána nagyon hamar elmúlt a vérzés. Az biztos hogy a mensidet meg fogja bolygatni , lehet tőle hosszú elhúzódó vérzésed amire készülj fel.Nekem annó az első hormonos spirálomnál volt hogy 1 hetet nem véreztem , de 4 hetet igen
Ezl kb 6-7 hónap után rendeződött,utána csak maszatolás volt a mensi idején. Van akinek hónapok kellenek mire lesznek tiszta napjai.
Sziasztok! :)
Múlt héten hétfőn végre feltudtam helyeztetni a Mirenát. Hááát….miz ne mondjak….erre felkészülni 😅 A doki olyan eszközöket vett elő folyamatosan, hogy megkérdeztem tőle, hogy mit fogunk kötögetni 😂😂😂
Na de a lényeg…nekem miutàn felhelyezték a vérzésem kb teljesen elmúlt, inkább halvány pirosas folyásra hasonlított. Erős fájdalmaim nincsenek. Néha kisebb feszülést érzek a méhemnél, valamint nagyon ritkán ha mosdóba vagyok akk a wc papíron látom, hogy halvány piros színű. Van, aki azt mondja, hogy ez rendben van még az elején. Nektek mik a tapasztalatok?
Nekem csak a spirál leesése után fájt néhány napon át a fejem.
Fejfájás rengeteg dologtól lehet.
Szia!
Nekem utána varázsütésre elmúlt ez a fura fejfájás, remélem neked is megszűnik! Én soha nem tudtam fogamzásgátlót szedni, mert nem bírtam… hánytam, fájt a fejem. Elvileg ez helyileg hat dehát hormon…így simán lehet tőle fejfájás!
Szia.
Ahogy a hormonos spirál fent léte, úgy a levétele is elég jól be tud kavarni.
De akkor ezek szerint elég jól megindult :-(
48 kg tényleg nem sok egyáltalán :-)
Be fog állni ez is normálisan, mármint a vérzés, csak ennek is idő kell, függetlenül attól, hogy most nem hormonos spirálod van, de a hormonos meg le lett véve.
Miréna mellett?
Nekem nőtt ezerrel :)))
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?