Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Tudnátok segíteni nekem tapasztalattal.
Múlt hétfőn helyezte fel az orvosom a Mirenát.
Kb. 5 napig pecsetelő vérzésem volt, aztán elmúlt.
Néha enyhe hasfájás, szurkálás volt.
Szerda, csütörtökön már folyamatos hasfájás volt, de enyhe,viszont tegnap délutántól erősebb menstruációs görcs szerű fájdalom van, bővebb véres folyás is.Puffadás, kicsit mintha a végbél felé is nyomódna valami.
Ez belefér még így az elején, vagy elmozdulhatott a helyéről ?
Arra is gondoltam, hogy esetleg már meg fog jönni, de az még korai lenne a 21. napon.
A jelzőszálat nem érzem, de eddig sem éreztem.
Volt valakinek ilyen jellegű problémája az első napokban, hetekben?
Köszönöm
Szia Szilvi!
Csillapodott a vérzés. Lekopogom.
Szedem a vérzéscsillapítót, C-vitamint, vasat. Vérzéscsillapítót így már csökkenteni fogom a doki javaslatára.
Hasamnál van diszkomfortérzés, elviselhető, de csak fekve jó. :/
Szia
Én is 7 hónapig folyamatosan véreztem..most is van össze visszaság..nyugi van akinek 2 év után is van zavar a ciklusban..
Szia
Hogy vagy most?
Szia
A mirenában több a hormon..
Sziasztok!
Próbáltam utána járni a neten, de nem kaptam választ, mindegy, hogy Mirenát vagy Levosertet tesznek fel? Az orvosom szerint igen, de ez a használók tapasztalata is? Elvileg csak a gyártó és az ár különbözik, a hatóanyag nem.
A munkahelyen a figyelmem elterelte a munka, de már ott elkezdődött a rosszullét, az valószínű a vérveszteség miatt lehetett, szerintem a szédelgés is. Estére már meg is ijedtem persze.
A többi meg...
De hát az orvos meg megmondta, hogy nem normális a mennyiség, még úgy sem, hogy a hyperplasia miatt kaptam. Nem tudok mit tenni, várok. Szedem a gyógyszert, a vitamint, és bízok. Meglátjuk.
Szia.
Vérzéscsillapítóra én még mindig azt vallom, hogy a napi 1000-2000 mg C vitamin a legmegfelelőbb. Reggel kell bevenni és egész nap inni rá sok folyadékot, mert a C vitamin vízben oldódó.
Megnyugtatlak: én 11 hónapig véreztem folyamatosan. Na jó, voltak néha-néha tiszta napjaim, de a tiszta nap a barnázós napok voltak. Olyan, hogy fehér maradt a tisztasági betét vagy a betét, sohasem volt ez idő alatt.
Miért helyeztetted fel a Mirénát?
Nem vagyok ugyan orvos, de véleményem szerint nem a túlsúly miatt áll be nehezen, hanem a hormon miatt, felborult ugye a szervezeted a hormontól, más állapotba került, amivel küzd... Nem egyformán reagál a szervezetünk erre sem.
Szia.
Ne légy elkeseredve!
Sajnálom, amit írsz... Az egyre jobban véreztél mit takar?
A szédülés pedig gondolom egyrészt a vérveszteség miatt volt, másrészt pedig mert bepánikoltál.
Ne pánikolj be, próbálj megnyugodni. A méheltávolítást jobb lenne elkerülni, nézz utána még más alternatíváknak is szerintem.
A nagyon vérzést és nagy mennyiségű vérzést tudom, hogy mit jelent, csak azt nem, hogy Te mennyire véreztél, mármint egyre jobban mennyire véreztél.
Szóval csak nyugodj meg és bizakodunk, hogy rendben lesz mielőbb minden és helyre fog állni a rend 10 napon belül, már ami az erős vérzést illeti.
Fel a fejjel! :-)
És milyen gyógyszereket szedet veled?
Nekem is van túlsúlyom amúgy, de én még friss Mirenás vagyok, úgyhogy az én véleményem nem releváns, pláne, hogy vérzek, mint az állat...
Szia!
Nem tudom, hogy milyen alkat vagy, de nekem is túlsúlyom van….szeptemberben rakattam fel, és (lekopogom) nekem azóta semmi bajom nem volt. Elmulasztotta a menszeszemet és nincsenek fájásaim.
Nem gondolom, hogy a túlsúly lenne a probléma.
Lehet még kell neki idő, mire rendesen be áll minden.
Sziasztok! Nyugtassatok meg...
Áprilisba helyzték fel nekem is Mirena spirált.. Spirál elhelyezés előt nekem teljesn normális ciklusaim voltak.. Amióta fent van minden hónapba 2 hétig mestruáltam..Most pedig 4 hete tart.. 😞Nődokim írt fel ilyen ciklus rendező gyógyszert meg vérzés csillapítót de nem akar elmullani... Ő szerinte a túlsúlyom szerint áll be nehezen.. (halkan megjegyzem ő ajánlotta pont ezért a spirált🤷) járt már így valaki? Azt mondta nem kell vizsgálat fölösleges..
Sziasztok!
Nálam nincs jó hír. Az este mentőt kellett hívni. Annyira szédültem, és egyre jobban véreztem, vérzek, hogy újra SOTE. Persze a mentő azért, mert nem mertem egyedül beindulni, es itt senki ismerős nincs, aki betudott volna vinni.
A dokinő szerint sem normális amennyire vérzek. Volt labor, ami viszonylag rendben van. Az epi miatt az Exacyl helyett kaptam Dicynone tablettát 10 napra. Ha ez sem csillapítja, akkor vissza kell mennem, és akkor valszeg azok közé tartozom, akiknek nem bírja a szervezete ezt, még úgy sem, hogy időt kell hagyni neki.
És akkor vagy Norcolut kúra minden hónapban, vagy méheltávolítás.
El vagyok keseredve.
Igen,az Exacyl az,ami tényleg jó ilyenkor. Bár amellett is láttam már csudát.
Természetes dolgok közül pedig a pásztortáska tea.
Always ZZZ bugyi,amit tudok ajánlani,ami biztonságos.
Szia
Nagyon jó hír... 🙂
Megnyugodtál te is kicsit legalább minden rendben van. 🙂
Örülök neki nagyon, hogy minden rendben van! :-)
És annak is, hogy így legalább, hogy megnézetted a biztonság kedvéért, Te is nyugodtabb vagy.
Főleg nagyon jó hír, hogy elmúlt a fájdalom is és a vérzés is :-)
:-)
Kénytelen voltam annak lenni, nekem is járnom kellett valahogy dolgozni és túlélni a napot :-( Igaz pici a tampon, de azért számít valamit :-)
Nekem ellenkezőjét mondta a doki a Miréna felhelyezés után az együttlétről, nyugodtan, akár már este, a kádban történő fürdést sem mondta, hogy ne... Így könnyen voltam bátor :-)
A kicsivel már én is kibékülnék. De nekem folyik nagyon. Persze még csodát nem várok.
Sajnálom, hogy neked még pluszban fejfájást is okoz. :/
Voltam orvosnál, és minden rendben.
Én a miomáim növekedésének gátlására kaptam a spirált, ami szerencsére nem mozdult el, a nyálkahártyám is szep vékony, szóval azt mondta a doki, hogy simán benne van, hogy a miomám okozta a fájdalmat és az erősebb végzést.
Azóta amúgy elmúlt a menstruációm és a fájdalom is. :)
Egyébként hidd el eltudsz róla feledkezni..nekem azért 7 hónap folyamat vérzés közben volt olyan nem fájt semmi csak véreztem ...amikor wc-re mentem akkor jutott eszembe hoppa Egyébként van itt más is..
Ma reggel nekem is megjött kegyetlen fejfájás kíséretében. Épp,hogy kicsi van ...ha így marad sem bánom ...akkor azt mondom már megérte .. de azért én bízom abban végleg elmarad..
Igen Szilvike, én használtam mindent is :-)
Tampont is, betétet is, szexeltem is, fürödtem is jó nagy és meleg fürdővízben és kádban, meg minden :)))
Szép napot! :-)
Hm... Nekem azt mondta a dokim, hogy használhatok tampont. Mivel eléggé erősen véreztem, ömlött, kénytelen voltam a betét mellett azt is használni, szóval én végig használtam.
Igazából azért "nem javasolják" a tampont, mert hozzátapadhat a Miréna jelzőszálához és lehúzhatja. De ha oda van rakva az a Miréna rendesen, nem lehet azt csak úgy egy tamponnal kihúzni. Szóval én nem foglalkoztam vele, nem óvatoskodtam, nem figyelgettem, tampont betettem, naponta akár többször is, meg le is vettem.
Szia.
Nem baj, ha várat magára jövő hétig, a biztos a biztos és pár napon nem múlik semmi, ha szedheted mégis és később kezded el szedni.
A C vitamin is nagyon hatásos megfelelő mennyiségben.
Nah, akkor minden nap egy kis adag savanyú káposzta és orvosra nincs gondja :)))
10 dkg-ban 20 mg van, tehát elég sokat kellene megenned, hogy legalább napi 1000 mg meg legyen a C vitaminból... De mindenképp előnyös, ha eszed, ez őszi-téli vitamindús egyébként is :-) mármint eledel :-)
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?