Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

6836. Gabrie.1227 (válaszként erre: 6835. - Illangóra)
2016. ápr. 1. 21:55
Igen, nekem. Felrakás után 2 napig volt vérzés utána maradt a barna maszatolás 2 hétig volt kb aztán abba maradt, majd jött az első vérzésem aztán azóta semmi, még a barna maszat is megszünt.
2016. ápr. 1. 21:08
Kinek meddig tartott a feltevés után a vérzés, barnázás? Volt valakinek olyan, hogy kb 2-3 hét után semmi nem volt?
6834. A.Vackor (válaszként erre: 6832. - Illangóra)
2016. ápr. 1. 13:43
A 24 órát szerintem csak azért írja, hogy megnyugodjon a méh. Úgy emlékszem nekem azt mondták, hogy ha fönn van, hat.
6833. A.Vackor (válaszként erre: 6830. - Dmarcsi76)
2016. ápr. 1. 13:41

Ez jó hír! Örülök! :-))

Majdcsak elvékonyítja és akkor jön a hawaii!

6832. Illangóra (válaszként erre: 6831. - Dmarcsi76)
2016. ápr. 1. 11:18

Köszi szépen. :)

Remélem véd már egy hét után. Mi a feltétel után egy héttel voltunk együtt és még olyan soká megyek a dokihoz, a barnázgatásom is abbamaradt, remélem ez nem amiatt hogy besikerült. Mert a papírja szerint 24 órát kell csak várni.

6831. dmarcsi76 (válaszként erre: 6829. - Illangóra)
2016. márc. 31. 22:11

Szia!

Nekem egy hetet mondott a doki, de kettő lett belőle, mert nem volt itthon az ember :)

6830. dmarcsi76
2016. márc. 31. 22:10

Helló!

Voltam dokinál, megvan a spirál :D Szépen fent van a helyén. És igen, brutál vastag volt a nyálkahártya, és most kezdte el "lebontani". Szóval nyugodjak meg. Megnyugodtam :D

El is kezdett ám csökkenni a mennyiség, gondolom a tea is hat. Kaptam vérzéscsillapító bogyót is, úgyhogy jó lesz.

2016. márc. 31. 21:57

Sziasztok!

Nem sokan válaszoltatok a múltkor, így újból kérdeznék.

Ki mennyi időt várt a Mirena feltétel után? :) (az együttlétre gondolok)

6828. 8782affaa3 (válaszként erre: 6826. - Dmarcsi76)
2016. márc. 30. 21:43

Akkor lehet ezért. Írja is több leírásba is a mirénával kapcsolatban, hogy mivel kicsi a hormon tartalom idő kell hogy fokozatosan elvékonyítsa a nyálkahártyát, ami aztán hetek vagy hónapok alatt történik meg.

Hát ez a valamit valamiért, ha lórúgásnyi lenne az igen hamar hatna... :D De inkább türelmi idő, habár félév is elmehet a türelem játékkal, vagy ahogy én is vissza olvastam vannak akiknek 6 hónapnál tovább is tartott az "összeszokás".

Egyébként az E vitamin is jó hatással van, szoktam olykor szedni ha eszembe jut.

6827. A.Vackor (válaszként erre: 6826. - Dmarcsi76)
2016. márc. 30. 20:14

Akkor ez lehet a magyarázat. :-)

Írd majd meg hogy mi van veled.

6826. dmarcsi76 (válaszként erre: 6824. - A.Vackor)
2016. márc. 30. 20:07
Tényleg baromi vastag volt. Amúgy én is ezzel nyugtatom magam :)
6825. A.Vackor (válaszként erre: 6823. - Dmarcsi76)
2016. márc. 30. 20:05

Nekem viszonylag hamar hatott. :-)

Nincs mit. Tudom milyen ez ...

6824. A.Vackor (válaszként erre: 6822. - A.Vackor)
2016. márc. 30. 20:04

Egyébként Marcsi, még az jutott eszembe, hogy lehet hogy vastag volt a nyálkahártya amikor föltették a Mirenát. Ennyi idő alatt még nem szokta kifejteni a hatását, és annak a vastag dolognak le kell valahogy jönnie.

Ha mész a dokihoz, biztos megnèzi uh-n a spirált, akkor már a méhnyálkahártyát is megméri és többet tudsz majd.

6823. dmarcsi76 (válaszként erre: 6822. - A.Vackor)
2016. márc. 30. 20:02

Igen van benne az is. Megittam az egy litert, amit ajánl simán :)

Kb. mennyi idő után hat? Napokban mérhető, vagy órákban?

Köszi a biztatást :)

6822. A.Vackor (válaszként erre: 6821. - Dmarcsi76)
2016. márc. 30. 19:59

Biztos van a teában pásztortáska is. Én azt szoktam inni a rosszabb napokon. És hatásos.

Ne idegeskedj mert csak rosszabb lesz. Persze most könnyen mondom :-(

de már tapasztaltam a saját bőrömön. Úgyis mész dokihoz nemsoká, addig akár még sokkal jobb is lehet a helyzet.

6821. dmarcsi76
2016. márc. 30. 19:25
Vettem a Herbáriában Lady Vital teát, kíváncsi leszek. Vérzéscsillapító gyógynövények vannak benne, a nőgyógyásznő, aki "kitalálta" azt írja az oldalán, hogy kifejezetten ajánlja Mirena-t használó nőknek. Meglátjuk. Ízre nem rossz, pedig nem vagyok nagy gyógyteás.
6820. dmarcsi76 (válaszként erre: 6818. - A.Vackor)
2016. márc. 30. 14:33

Az a baj, hogy nem változott. Sőt. Most megint kezd erősödni... :'(

Kezdek kiborulni.

6819. picurka13 (válaszként erre: 6808. - Szedorka)
2016. márc. 30. 13:38

Szia!

Én is friss Jaydess-es vagyok, február 11-én tette fel a dokim, mert semmilyen gyógyszert nem tudtam szedni, van már egy gyerekem, de magától szinte alig akart megjönni. A felrakás is úgy történt, hogy nem volt meg. Akkor volt egy kis pecsételés, majd vagy 2 hétig szintén, de tisztasági betét elég volt. Na most múlt héten megjött szerda délután és azóta is tart. Nem olyan erős, mint régebben (belőlem is jöttek darabok régen, meg Niagara volt), de folyamatosan van. Normális dolog ez? Dokim külföldön van jövőhét csütörtökig. Ne aggódjak, ugye?

6818. A.Vackor (válaszként erre: 6817. - Dmarcsi76)
2016. márc. 30. 12:49

Mi a helyzet azóta? Csökkent valamelyest?

Átérzem a problémád, bár nekem már nincs mirenám.

Nálam folyamatos vérzès volt az elején, előfordult bőségesebb is. Engem türelemre intett az orvos.

Kívancsi vagyok neked mit mond, írd majd meg légyszi!

6817. dmarcsi76 (válaszként erre: 6816. - 8782affaa3)
2016. márc. 30. 11:25

Engem az zavar, hogy tegnap belendült a mennyiség. Miért? Tudom könnyebbet kérdezzek :D

Na mindegy. Meglátom holnap délig, aztán kiderül.

Köszi mindenkinek.

6816. 8782affaa3 (válaszként erre: 6812. - Dmarcsi76)
2016. márc. 30. 11:18
Nekem is az első 10 napig tartott, de olyan kevés, hogy csak nappal volt egy kis maszat. De már nem kellett fájdalomcsillapitót és görcsoldót használjak napokig meg a super tampont meg a hatalmas betétet is elfelejthettem, szóval ... :D
6815. dmarcsi76
2016. márc. 30. 09:24

Köszi a válaszokat. Nincsenek egyéb tünetek, "csak" a vérzés. Az előbb beszéltem a dokimmal, szerinte normális lehet, de amikor rákérdeztem, hogy esetleg "elhagyhattam-e" a cuccot, akkor mondta, hogy menjek be a kh-ba, csinál egy ultrahangot, ha kétségeim vannak.

Nesze semmi, fogd meg jól. Még holnap délig meglátom mi van, annál előbb nem tudok bemenni hozzá...

6814. Flóra76 (válaszként erre: 6812. - Dmarcsi76)
2016. márc. 29. 21:29

Szerintem nyugodj meg,normális tünetek ezek nálad.Főleg, ha nincsenek mellé fájdalmak, görcsök.

Én 2 nappal utánad kezdtem a 2. ötéves projektet és teljesen meg vagyok vele elégedve.:)

6813. niebo (válaszként erre: 6812. - Dmarcsi76)
2016. márc. 29. 21:21
szia! nekem is előtte erős vérzésem volt több mint egy hónapja van fent a mirena megjött 9 napig tartott de kevés mennyiséggel..szerintem ez normális ahogy olvasom
6812. dmarcsi76
2016. márc. 29. 20:59

Sziasztok!

Március 8-án tette fel a dokim a Mirenát. Már egy jóideje kapacitált, mert nagyon brutál vérzéseim voltak, sokszor elájultam, vas már szinte nulla volt a szervezetemben. Olyan mértékben véreztem, hogy két napig óránként cseréltem a super plus tampont, és mellette a a betétet.

Nekem a felhelyezés nem fájt, utána picit a hasam igen, de semmi extra. Vérezgettem egy-két napig, majd semmi, maximum amikor pisilni mentem, akkor láttam némi rózsaszín csíkot a papíron. Plusz a férjem sem érezte, ettől tartottam nagyon.

Egészen múlt hét hétfőig tök boldog voltam, amikor is megjött. Ez egy héttel előbb történt, mint ahogy normál módon meg kellett volna jönnie. Elég rosszul érintett, mivel aznap indultunk wellnesezni egy hétre Zalakarosra, és a dokim határozottan megtiltotta, hogy tampont használjak az első pár hónapban. Oké, nem használtam, néztem a férjem és a két gyereket, ahogy pancsolnak. Az nagyon tetszett, hogy nincs meg annyira, mint eddig, sőt kb. az eddigi mensi 10%-ra esett vissza a mennyiség. Viszont most már 9. napja van meg, és ma úgy éreztem, hogy csökken végre. Napközben. Most estére háromszor jött ki belőlem akkora (bocs a naturalitásért) darabokban a vér, hogy megijedtem. Normális ez? Reggelig megőrülök, mire hívhatom a dokim. Én a spirált sosem éreztem, hiába próbáltam elérni, most sem sikerült. Ilyen előélettel (nagyon-nagyon erős vérzés) vajon ez normális?

Köszi előre is a reakciókat.

6811. Katy07 (válaszként erre: 6808. - Szedorka)
2016. márc. 29. 18:54
Szia! A Mirena nem vált be, ezért 2015 őszén én is Yaydesst kaptam. Nagyon örülök, hogy leírtad a tüneteidet, mert pontosan ezek vannak nálam is. Főleg a görcs és az a vízszerű furi szagú folyás zavar. Azóta legalább egy tisztasági betét folyton kell :(
6810. 8782affaa3 (válaszként erre: 6808. - Szedorka)
2016. márc. 29. 13:30

Nekem sincs ilyen, első 1 hónapba volt össze vissza vérzés-barnázás, maszatolás, volt 1 normális menses ami annyira kevés volt hogy először azt hittem nem is az.

De most a 2. hónapban nekem nincs semmilyen panaszom. Jó néha picit érzem a méhem, kisebb görcs van, ami enyhe de érezhető.

Nálam pont megszüntette már az 1. hónapba a görcsös bő mensest, nekem bevált eddig.

Szerintem a furcsa szagú vizszerű folyás miatt meg az erős görcsök okán mindenképp menj el a dokihoz nézzék meg mi a helyzet veled.

6809. erszebet4 (válaszként erre: 6808. - Szedorka)
2016. márc. 29. 13:06
Nekem nincs..első pár hónapban volt ilyen.
6808. szedorka
2016. márc. 29. 10:26

Sziasztok!

Nagy kétségeim vannak. 2015 augusztusában helyeztek föl nekem egy Jaydess spirált. Nagyon okáig szenvedtem a vérzésektől és az iszonyatos görcsöktől. Egy-két hónapja ezek csillapodtak, de együttlétek, ill. intenzívebb sportolások után iszonyatosan görcsöl a hasam egy fél napig, plusz halványpiros vérzésem van, majd 1 nap múlva nagy mennyiségű vízszerű folyásom, aminek öhm nem normális a szaga sem... Semmilyen tabit nem bírtam előtte, ezért választottuk a jaydesst, de nagyon félek, hogy nem csökkenti-e ez a sok probléma a jövőbeli teherbeesésem esélyét stb. Ezek a panaszok Nálatok is vannak?

6807. erszebet4 (válaszként erre: 6805. - Niebo)
2016. márc. 24. 15:50

Szia!

Igen,normális, függ a hártya vastagságától is.

Nálam is a 2.hónapban 8 napig volt meg(3napig szokott lenni),de az első hónapban alig alig volt.

Befog állni,lehet hogy lesz olyan is egy hónapban kétszer is megjön, nálam is volt ilyen.4.hónaptól beállt.

Kívánom neked is minélelőbb beálljon!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook