Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Még új vagyok itt,de támogató szóra lenne szükségem.
Október kötepén tették fel a Mirenát, s azóta...hát...Most a 3 ciklusnál tartok. Eddig minden hónapban volt mensi, igaz jóval kevesebb mint előtte.Ebben a ciklusban, ami már lassan 2 hete tart, volt egy nagyon erős éjszakám,-már mentőt akartam hívni az erős vérzés miatt. Doki stb., mindent rendben talált. Ez van! Türelem!
Az lenne a kérdésem, hogy akinek hasonlóan erős vérzése volt a mirena előtt vagy alatt,mennyi idő után állt be, be állt-e egyáltalán?
Köszönöm,ha válaszoltok!
Sziasztok!
6 hete szültem a 3. babamat.
Tobb babat nem szeretnenk, kedden felrakattam a Mirenat.
Mondta a dokim, hogy a jelzoszalra rahagy 2-3 cm-t, ha panaszt okoz, szoljak es rovidebbre vagja.
Hat allva es olve is kilog mostmar a 2 szal vege...
Felhivtam a dokit, azt mondja, megnezi, mert lehet, hogy mehsullyedesem van es attol allva illetve ulve lejjebb csuszik, de rovidebbre vagja, csak nehezebb lesz levenni picit.
Valaki ek volt hasonlo tapasztalata? Illetve kinek mekkora a jelzoszal es nem zavaro? Eg a gondolattol, hogy ott fityeg bennem, agyverzest kapok:)))
Szia!
Ááá még nem,februárba megyek csak kb. dokihoz.
Jelzek majd ;)
Szia!!
Azt hogy érted hogy vérzel?? Hogy rendesen megvan?
3-4 hónapig ha vastak a hártya ami leválik akkor elhúzódhat a vérzés mert kitisztít a kütyű először.
Te is megkönnyebbültél amikor levették? :-)
Azt hittem csak èn vagyok így vele.:-)
Azóta ( persze ahogy a gyulladás elmúlt) csak még jobb lett;-)
Szia.
Túl vagy már rajta??
Puszi
Szia,köszi neked is :)
Hát a felrakás nekem is furi volt...éreztem ahogy bekerült brrrr ...
Oké,köszönöm
Biztos izgulok majd picit..de majd csak túl leszek rajta :D
Megírom úgy is ;)
Nemrég lettem túl a kivételen. Nem volt benn sokat. :-)
Ne félj tőle egyáltalán!
Nekem nem fájt. A berakás az sz*r volt, a kifelé az semmisèg.
És akkor pont nem véreztem.
Ne izgulj. :-)
Szia!
Én is már fél éve ezen gondolkodok...h ki vele..aztán rá következő hónapokba meg épp h volt vmi,de aztán újra el kezdett rosszalkodni tart kb 8-10 napig,aztán elmúlik rá 1 hetére megint kicsit előjön 3 napig kb...ez a hónap meg csúcs,olyan sok lett mintha nem is lenne Mirena :(
Asszem ez a hónap tett be neki :D
Nem beszélve h híztam is,de ez már lehet h a kortól is függ h meglátszik rajtam a sok csoki :D na meg az állandó haspuffadás kiakasztó,fejem is többet fáj mint előtte stb.
Mindenképp írok...lassan úgy is esedékes a nőgyógyász,és akkor 1 úttal azt is kiveszi :) Múltkor már kérdeztem tőle,3 hónap után lehet is próbálkozni babával :)
Látom te is hasonlóan küzdesz vele.sok-sok kitartást ,jó lenne ha már fél idősen beállna ha az 5 éves dolgot vesszük számításba ;)
Szorítok én is neked :*
Köszi,viszont!
Szia.
Egyidősek vagyunk, és pontosan ugy is küzdünk még ennyi idő után is. 😳 😳 😳
Számtalanszor jön rám, hogy na most itt a vége, aztán kicsit jobban vagyok és meghátrálok. Kicsit csodálkozom magamon mert ez nem én vagyok 😞
Van mikor 12.napon megjön és tart kB 8napig, aztán a 12.nap ismét beakaszt. Majd rá 44.Nap, most pl 33.napon támadt a vörös hadsereg. Még ha havonta igy érkezne, valahol meg is lennék elégedve.
Sírós is lettem, amit szintén ennek a kakinak(bocs) a számlájára irok. Viszont mindég ott motoszkál bennem, hogy még ettől is rosszabb volt előtte. Valószinű saját magamat vigasztalom és persze csapom be 😣😣😣
Te viszont ha a kistesón is gondolkodsz, egy percet sem hezitálj. Vetesd le mielőbb ezt a monstrumot. Én már erről lekéstem sajnos. A levételtől sem félj, biztosan nem fog jobban fájni mint amikor felhelyezték.Kitartást. Bátor csajszi vagy, és menni fog., Szorítok !!
Irj mindenképp ha túl vagy rajta.
Legyen szép hétvégéd 😘
Szia!
Igen...kezd betelni a pohár...2 év 3 hónap
Megvannak számolva a napjai :D
Nem váltotta be azt amit vártam tőle,akkor tök felesleges h ilyen kütyü legyen bennem :))
És a kis tesón is gondolkodtunk utóbbi időben ;)
Kicsit félek kiszedéstől...remélem csak annyira fáj mint berakás.
És te h állsz vele? Még küzdesz?
Szia Sylvi!
Elég volt belőle?? 😳 😳 😳
Nekem megjon mellette...sajna.... :(
De valahogy nem szeretnek ugy elmenni majd mikor kivetetem..
Faj mikor kiveszik?
Sziasztok!
A Mirena kivétele nincs mensihez kötve,azt simán vizsgálat előtt v után megoldja doki ugye? :))
Nekem már 6 éve van fent a mirena, már egy évvel tovább, de a doki azt mondta, hogy maradhat csak már olyan lesz mint a sima spirál.
Hát nekem azóta sem jött meg a mensim, ugyanolyan mint "hatóidejében". Nálam nem okozott pattanásokat, bár ritkán azért még előjön egy főleg az államon, de nagyon ritkán. Én meg vagyok elégedve teljesen vele.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?