Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mindennapi macerák fórum

Mindennapi macerák (beszélgetés)

❮❮ ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... ❯❯
1023. Szeklice (válaszként erre: 1018. - Mosoly30)
2011. ápr. 30. 09:35

Húúú..én teljesen el vagyok ájulva milyen gyönyörűséges ruhája volt a menyasszonynak!!!Ő maga is szép lány,de a ruha még jobban kiemelte a szépségét.Mondjuk a vőlegény se "kutya":-),bár mióta kopaszodik,azóta nem néz ki annyira jól.Én nem bánom,hogy nem láttam élőben,tv-n keresztül többet lehet látni,meg az a nagy tömeg...nekem nem hiányzik.Viszont jó volt kicsit nosztalgiázni,ahogy mentek a hintóval az útvonalon...hányszor de hányszor mentem én is arra!!!:-))) Meg voltam az apátságban is,lenyűgöző volt!Egyszer még a királynőt is láttam élőben,autóval hajtott ki az apátságból,ennek már 10 éve,de nagyon nagy élmény volt!!!Szeretem Londont,de nem tudnék hosszú távon ott élni.

Más:nálam ma lecsó lesz kolbásszal,tojásosan.Ma csinálom kell sütit is,magamnak joghurt tortát,van hozzá szép eper itthon.Férjemnek még nem tudom,de majd még kitalálom.Valami almás lesz szerintem neki...

2011. ápr. 30. 09:29

Sziasztok. Jelentem a +1 kg-t letornáztam-mozogtam és diétáztam 3 nap alatt. Most ott tartok ahol húsvét előtt. Ma lazítok, kicsit fáj a fejem.

Vaczila nekem nincs bajom az update-tal csak nem sikerülnek a sütik stb. Panírozáshoz én továbbra is ezt használom és ha lehet a morzsát, tésztát stb. amihez éppen hozzájutok. Tészta nyújtót még nem vettem, ha az is meglesz akkor készítek magamnak tésztát is. Ha az MM lisztet fele arányban használom akkor sok süti nem sikerül. Nem tudom miért.

1021. vaczila
2011. ápr. 30. 05:14

Azt hiszem jól kicsesztem a térdemmel. Tegnap bekattant valahogy amikor leszálltam a biciklimről és egész nap nem volt az igazi. Ma viszont már úgy keltem fel hogy fájdalom csillapítóval kellett kezdenem a napot. Ez jó mondhatom. Márpedig a háziorvoshoz el nem megyek vele, úgysem tud rá semmi okosat mondani, ezt már tapasztaltam máskor is.

Na ha már megint ilyen korán keltem, ki kéne találnom valamit hogy mit is főzzek. Az már biztos hogy megsütöm ma azt az U1-es bucit, amit a napokban tett fel valaki ide a receptek közé. Kíváncsi vagyok hogy milyen, úgyhogy kipróbálom.

Bella ha neked nem válik be annyira az update, akkor próbálj ki valamilyen másik módszert. Gondolom nem jön be mindenkinek egyformán, de nincs ezzel semmi gond. Nekem a kalóriaszámolós dolog nem megy igazán, de most mégis ráfanyalodtam az update mellett, legalábbis addig ameddig lesz türelmem hozzá. De legalább egy hétig mindenképpen szeretném, hogy lemenjen ami húsvétkor feljött. Tényleg elég sok kalóriát és szénhidrátot vagyok képes megenni még updatesen is, úgyhogy néha nem árt egy kis kontroll.

1020. vaczila (válaszként erre: 1018. - Mosoly30)
2011. ápr. 30. 05:03
Nekem tetszett a királyi esküvő, már amit láttam belőle. Tetszett a menyasszony ruhája, és az egész körítés ami az esküvőt belengte. Tetszett hogy olyan nagy hírverése volt, hogy mindenhol a képükkel ellátott tárgyakat adtak ki, hogy még tőlünk magyaroktól is több ajándékot kaptak. Szerintem ez a nagy felhajtás dukál egy királyi esküvőhöz. Szívesen megnéztem volna élőben is, én az esküvőkön mindig el tudok érzékenyülni, még így tv-n keresztül is. És tetszettek azok a momentumok is, amik egy kisit mégis emberivé tették a dolgot. Hogy alig ment fel a gyűrű a menyasszony ujjára, hogy a vőlegény öccse mit szólt be a templomba, stb..
2011. ápr. 29. 22:13

Az esküvőtől nem voltam elájulva, én el is aludtam rajta. Sok érzelmet nem láttam az ifjú páron. Én csalódott voltam de lehet, hogy bennem van a hiba.

Holnap egyedül vagyok, a fiúk mennek a mamához. Húslevest főzök, sült húst és petrezselymes burgonyát készítek salátával. Vasárnap töltött csirkecomb és túrós palacsinta lesz és persze leves.

Jó éjt.

1018. Mosoly30
2011. ápr. 29. 20:59

Bella, a fehér liszt ebben az esetben a rossz szénhidrát és a keményítő a jó szénhidrát!

Meg volt a mai futás! Megint lenyomtunk egy bő ötöst, ráadásul most nem sík terepen hanem dombnak fel völgynek le. Jó volt!:)))))

Nektek, hogy tetszett a királyi esküvő?

2011. ápr. 29. 20:08
Félre értitek a helyzetet, nem a fogyit adtam fel. Hanem ezt az update dolgot, egyszerűen nem sikerül. Ennyi, azt még nem írtátok meg,hogy miért jobb a keményítő a lisztnél. Nem adtam fel hiszen ha havonta lemegy ez a 4-6 kg akkor én elégedett vagyok.
1016. Szeklice (válaszként erre: 1015. - Vaczila)
2011. ápr. 29. 18:13

Nagyon-nagyon köszönöm!!! Holnap elkészítem,valami kis levessel.

Most megyek aerobicra,este még jövök.:-)

1015. vaczila (válaszként erre: 1012. - Szeklice)
2011. ápr. 29. 17:47

Császármorzsa

Hozzávalók: 15 dkg zabkorpa , 2 tojás , kb 2 dl tej , 2 dkg mazsola , reszelt citromhéj, olívaolaj , 1 ek folyékony édesítő, csipet só.

Az édesítőt belekeverem a langyos tejbe, plusz pici só, majd beleáztatom a mazsolát és a zabkorpát is. A fehérjékből kemény habot verek. Amikor a korpa megduzzadt (felszívta a tejet), hozzákeverem a tojás sárgát és a habot is. Egy serpenyőbe olíva olajat spriccelek beleöntöm a masszát, időnként megkeverem, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.

Kb 2 -3 személyre elég az adag

1014. Szeklice
2011. ápr. 29. 16:58

...és utána olyan jó érzés,amikor sikerül elérni a távot vagy álomsúlyt vagy akármit,nem? Amit eleinte elérhetetlennek hittél,mégis megvalósult.Engem ez nagyon tud ösztönözni az élet más területein is.Korábban azt hittem,számomra elérhetetlen egy felsőfokú nyelvvizsga.Mostmár látom,hogy közel sem olyan elérhetetlen,mint gondoltam,mert kb.3-szor olyan gyorsan haladok,mint más diákok,mert AKAROM hogy sikerüljön.Ha nincs akarat,kár kínlódni szerintem,mert akkor nincs ott fejben az ember,és lemondásnak éli meg a diétát (vagy mást),pedig ha jól meggondoljuk,nem feltétlenül kell annak lennie..

Réka és Norbi honlapján van egy csomó sikersztori,Bellus!olvasd el azokat,mert tuti hogy újra erőre kapsz!!!:-)

1013. Mosoly30 (válaszként erre: 1011. - 266299594f)
2011. ápr. 29. 16:06

Vannak jó és rossz szénhidrátok. A jó szénhidrátok lassan szívódnak fel, a szervezetünkben míg a rosszak gyorsan. A lényeg, hogy szénhidrátokat is kell fogyasztani, csak nem mindegy, hogy milyet és mikor.

Ha fogyni akar az ember akkor bizony hozni kell áldozatokat, de ez mindennel így van, ha el akarunk érni valamit.

Szerintem az agyban dől el, ha te eldöntőd akkor sikerülni is fog. Bizony mozogni is kell még ha az elején nem is esik jól. Duci tréninget csináld amíg nem fogysz le jó pár kilót. Sokszor fog fájni és úgy érzed nem bírod, de tuti kibírod. Én pl. a futással voltam így.:)))

1012. Szeklice (válaszként erre: 1010. - 266299594f)
2011. ápr. 29. 15:25

Szerintem senkinek sincs kidobni valója.Rendes kajáknál is előfordul,hogy nem sikerül,és megy a kukába,kb.annyiszor nem sikerült nekem update kaja,mint a normál.De egyetértek Mosolykával,alapvetően a lisztet és a cukrot kell kerülni,pláne aki nagyobb súlyról indul.Nálam már más a helyzet,ha csak 1-2 kg-ot kell leadni,akkor szigorúbbnak kell lenni,és a krumplit is ki kell hagyni.Nekem is nehezen megy,pláne hogy az a kedvenc köretem...de azért néha én is eszem krumplit,de azt is csak ebédre,és az rendszerint eltelít estig,amikoris már elég a gyümi.

Vaczila!Úgy rémlik,te szoktál császármorzsát készíteni,ugye? Gondoltam rá,hogy kellene csinálnom,mert van itthon diétás lekvár.Zabkorpából kell készíteni? Kérlek írd le -csak nagyvonalakban-hogy kell csinálni,köszi!!!

Most vagyok túl egy kisebb sokkon.Elmentem a boltba,mert vettem light-os tejet,meg teljes kiőrlésű toast kenyeret.Megkívántam a sztracsatellás joghurtot,és egyet engedélyeztem magamnak.Bár tudom,hogy van benne cukor,de gondoltam,ez még belefér,pláne hogy nem este eszem.Képzeljétek! 100 gr-ban 140 kcal van!!! (A teljes doboz 125 gr.) Hihetetlen,hogy hogy tud egy ilyen kis doboz joghurt ennyi kalóriát tartalmazni,nem?Sebaj..ma este is megyek aerobicra,és leugrálom.

2011. ápr. 29. 13:05

Kérdeznék valamit. Most néztem a keményítő dobozát 100 g termékben 89g szénhidrát van, míg a fehér lisztben 76g -akkor miért érdemes keményítővel sűríteni? Még annyi volt itthon, hogy azt használtam.

Ha nem lennék lusta, akkor a mozgással én jól tudnék fogyni. Mert ha a szénhidrátra, cukorra, zsírra odafigyelek és próbálom kerülni és sokat mozgok+ torna- akkor olvadnak a kilók. A baj az, hogy nem bírom fizikailag. Rendesen fájdalmaim vannak, irtó gáz.

2011. ápr. 29. 12:49

Sziasztok!

A kódokkal nem vagyok tisztába és a burgonyát én ki nem hagyom. Nem eszem sokat, de hetente 1x-2x biztos és ezt nem hagynám ki mert imádom. A lisztel az a bajom, hogy a piskóta sem sikerült igazán jól már sokadik nekifutásra sem, ezért mást már ki sem próbáltam. A nokedlit miből készítitek?

Most kicsit vissza kell fognom a költekezést ezért nem tudok tésztákat és spéci dolgokat rendelni. 1-2 lisztért és kenyérért majd beugrok 2 hét múlva. Kenyeret rakok a fagyóba is. Most nem tudok kísérletezni mert nincs kidobni valóm.

1009. Mosoly30
2011. ápr. 29. 12:12

Sziasztok!

Itt ugyan van Update bolt, de szinte mindig üres, max. péksütik vannak. Lisztet úgy kell rendelni kész vicc. Igaz havonta csak egyszer kétszer megyek be, de ez a tapasztalatom. Valószínűleg így is búsásan megéri Norbinak.

Én is azt mondom nem kell szentírásnak venni az updatet, lényeg kerüljük a cukrot és mindent amibe liszt vagy burgonya van. Este ne együnk sokat és amikor csak van időn rá tornázzunk, mozogjunk. Ja és azért a kódokat(szerintem a régieket) is lehetőség szerint tartsuk be.

Ma is megvolt a tornám B.A. Vitalitás természetesen extra hassal. Este megyünk futni, már várom! Fel vehet az új nacimat is.:))

Vacsora francia sali lesz jó gazdagon, sok párizsival sok tojással. Nekem hamlettel a többieknek friss kenyérrel.

1008. vaczila (válaszként erre: 1002. - 266299594f)
2011. ápr. 29. 06:10
Nálunk nincs update bolt, sőt már Pécsen sem. (Régebben volt de megszűnt) Ezért azt veszek amit épp kapok. Van most egy Diawellnes bolt, illetve egy herbária bolt Pécsen, ahol lehet venni updates vagy hasonló dolgokat. Többnyire diawellnes liszthez jutok hozzá mostanában, de használok kilófaló, zabpehely és tk liszteket is. Most hozott a fiam Pestről MM lisztet is, de azt még nem próbáltam ki. (A régi lisztjével viszont szerettem sütni.) Van amikor kapok Fitt lesz lisztet, az is nagyon jó. De ha más nincs, akkor zabkorpával is sütök. Szerintem Norbi termékei közül sok minden behelyettesíthető mással is. Én pl Norbi cukrot sem veszek, nekem az túl drága és ugyanúgy megfelel a sokkal olcsóbb édesítő is. Régebben nem voltak Norbi termékek, sem Norbi liszt és már akkor is sokan, sokat fogytak ezzel a módszerrel, csupán a kódok betartásával, a fehér liszt és cukor elhagyásával. Az hogy most már vannak update boltok, és termékek, könnyebbség, legalábbis annak aki hozzájut. De legyünk őszinték, vidéken egyáltalán nincs ezzel lefedve az ország. Baranyában még a megyeszékhelyen sincs. És ahogy olvasgatom Norbi fórumját, sok más helyen sincs. De ettől még be lehet tartani a módszert ha az ember odafigyel és tényleg annyi jó recept van már a neten amit el lehet otthon is készíteni hogy valójában nem is hiányzik annyira.
1007. Szeklice (válaszként erre: 1003. - 266299594f)
2011. ápr. 29. 06:08
Igen..elég drága a boltban ez a játszótér...nekünk kb.70 ezerben lesz,de abból is a csúszda volt 20,a hinták +15.A nagy részét a szüleim fizették,mi "csak" a hintákat vettük,meg megvendégeltük a 2 nagybácsit,aki csinálja.Örülök nagyon,mert Zillét öröm nézni,úgy tetszik neki!:-)
1006. Szeklice (válaszként erre: 1003. - 266299594f)
2011. ápr. 29. 06:03
Én nagyon leegyszerűsítettem ezt az update-dolgot.Figyelek,ha sütök,a megadott liszt mennyiségének a felét kicserélem master mixre,a cukrot meg édesítőre vagy fruktózra.Ennyi.A múltkor pl.búvár túróst csináltam,és isteni lett.Meg előtte a gyümitorta is.Nem szabad feladni,látod?Előbb-utóbb mindenkinek sikerül.Ki kell tapasztalni.Vaczila is milyen ügyesen csinálja-évek óta-,pedig nem "huszonéves".Ha neki sikerült-...neked is fog!!! Szóval:kitartás! Ezért is jó ez a fórum,ha nem tudsz valamit,vagy kérdésed van,akkor megbeszéljük.:-)
1005. Mosoly30
2011. ápr. 28. 20:42

Ma reggel kivasaltam Evelin haját a nyuszitól kapott hajvasalóval nagyon elvolt ájulva magától. Olyan nagy lány már.:( Ezért is szeretnék egy kicsit.

Dóra cicánk teljesen kikészít. Már szinte semmit nem eszik meg annyira válogatós ma se a halat se a szalonna bőrt nem ette meg, tápot enné mindig de abból is csak a dobozosat.

1004. Mosoly30
2011. ápr. 28. 20:36

Valóban kicsit nehezebb a Norbis liszttel dolgozni. A főzelékekhez én is keményítőt használok. Rántást már ezer éve nem csináltam, sose szerettem.

Ma én is vásárolgattam. Meg kaptam az ez évi ruha pénzem.

Magamnak 2db nike nadrágot annyira jól néznek ki és kettő nagyon szép blúz felsőt nem is tudom minek mondjam. Szemeztem még egy cipővel azt majd legközelebb. Evelinnek vettem felsőket, nacikat. Valentinnek converse tornacipőt meg 2 nike pólót. Tázinak 2 inget és egy farmer nadrágot szóval egy vagyont elköltöttem.

Úgy imádok vásárolni a lányom is örökölte ezt a szokásomat!:)))

1003. 266299594f (válaszként erre: 1001. - Szeklice)
2011. ápr. 28. 20:33
Szia! Akkor szerencsés vagy. Mi is néztünk 2 éve ilyen játszótereket és bizony a legolcsóbb is 300000 volt. Ha neked sikerültek sütik ezzel a lisztel, küldj nekem receptet. Legutóbb már sírógörcsöt kaptam. Ezért kicsit fel is adtam.
1002. 266299594f (válaszként erre: 1000. - Vaczila)
2011. ápr. 28. 20:27
Nincs itthon keményítő és nálunk nem lehet kapni. Én azért most nem utazgatok. Igen MM lisztet használok. Te mit használsz? Hiszen szoktad írni, hogy update dolgokat készítesz?
1001. Szeklice
2011. ápr. 28. 19:03

Sziasztok! Sajnos a liszttel én is bajlódtam a múltkor.Nokedlit szerettem volna készíteni,de ehetetlen lett.Valahogy nem állt össze sehogy,pedig az igazi nagyon finom lett (végül megkóstoltam azt).Még jó,hogy csak 1 adagot csináltam magamnak,és nem ment pocsékba.Főzeléket én is mindig keményítővel sűrítek,a férjem észre sem veszi...Én főleg a süteményekhez,illetve azok tésztáihoz használom sikerrel a MM-et,és teljesen olyan,mint az igazi,úgyhogy összességében elégedett vagyok:-)

Ma letudtam a takarítást,holnap megyek Pestre.A torna a mai napon elmarad,tök lusta vagyok,pláne hogy ettem egy kis hagymás tojásrántottát.Sebaj..holnap megyek ismét aerobic-ra,és hétvégén is rá fogok érni.

Ma 90%-osan készen lett a rönk játszótér a kislányomnak,már csak egy-két apró simítás van hátra na meg a festés.Lesz benne neki egy mászóka,csúszda,2 hinta,egy kagylóülés (ikeás),meg egy homokozó.Még jó,hogy a rokonok csinálják,és nem kellett megvenni,mert így "fillérekből" kijött a boltihoz képest.

De már jó dolog is történt ma velem,megleptem magam egy táskával és egy felsővel,no nem egy extra drága valami,csak kínais.A mi falunkban olyan szuper a kínai,szinte olyan,min egy butik.A felső is amit vettem,nem mondaná meg senki,hogy kínai,tök jó anyagból van,és jó a szabása is.A táska is jó,az csak ilyen szaladgáslós,de most őszintén? Minek vegyek drága táskát ide vidékre?2 hetene megyek Pestre,meg néha családostul ide-oda,és kész.Majd ha dolgozni járok ismét,akkor bepótolom a vásárlási mániámat!:-)))

Hú..de sokat írtam..megyek is,mert még hajat mosok,körmöt festek.Puszi!!

1000. vaczila (válaszként erre: 999. - 266299594f)
2011. ápr. 28. 18:31
A Norbi liszt nem igazán jó rántáshoz, mert nem sűrít jól. Inkább étkezési keményítővel sűrítsd. MM lisztet használsz? Én azt még nem próbáltam, de a régi Norbis liszttel nagyon szerettem a sütiket.
2011. ápr. 28. 18:12

Sziasztok, megjöttünk. Totál káo vagyok, úgy tudnék aludni mint egy kisbaba. Sajnos a fiam nem.....

Vaczila ügyes vagy. Nekem már nem igazán megy a Norbis életmód. Sajna nem igazán sikerülnek a sütik a liszttel és nem tudom mit készíthetnék vele. Holnap a rántást azzal készítem a sárgaborsó főzelékbe. A rántott húst is azzal készítem- másra már nem nagyon használom. Pékárut nem nagyon eszek ha tehetem. Vettem durum tésztát, több zöldséget eszek és igyekszem többet mozogni. A tornához sokszor nincs erőm, hiszen ha jó idő van egész nap kint dolgozok.

998. vaczila (válaszként erre: 995. - 266299594f)
2011. ápr. 28. 14:00
Kb 10 hónap alatt ment le, de akkor jobban ráálltam a dologra mint mostanában. Most már inkább csak olyan súlytartósan csinálom, bár mehetne még le bőven onnan ahonnan ez lement. Azért arra vigyázok nagyon hogy vissza ne jöjjön. Ha kicsit elszalad velem a ló, (főleg így ünnepek kapcsán), akkor azért jobban odafigyelek és le is adom ami feljön. Azért is szeretem ezt a módszert, mert ezt nem kell annyira szigorúan venni, és mégis jó, és folyamatosan lehet csinálni nemcsak kúraszerűen.
2011. ápr. 28. 09:32

Sziasztok!

Tegnapi salátám annyira jól sikerült, hogy nekem alig jutott. Sült húsi volt a és a többieknek rizibizi lett volna, de mindenki inkább a salit ette.:)))

Ma már tornáztam. B.A. Pörgesd fel második kör kétszer.:))

Vacsora gyümölcsleves lesz és sült hal. Olyan salival amit tegnap is csináltam van még rizibizi is.

A tegnapi futásom olyan jól ment. Teljesen elvoltam magamtól ájulva. Nem az a lihegős nyögve nyelős futás, hanem könnyed jóleső. Tökre örülök!:))))

2011. ápr. 28. 07:51

Jó reggelt Lányok!Még mindig nem tudunk kikecmeregni 100%-osan ebből a fránya náthából,elhiszitek ezt?Hihetetlen...

Ami nekem segített:Iris versicolor,de ezt ne vegyétek kézpénznek,mert van 5-6 db homeós bogyó fejfájásra (attól függ,milyen típusú a fejfájás).Van egy kis könyvecske minden patikában erről,(bár én megvettem magamnak),és ott ki lehet választani magadnak melyik bogyó a jó a tünetei alapján a fejednek.Nincs mellékhatás meg túladagolás,stb...nekem múlt májusban volt utóljára rohamom,azóta nem.(kopp-kopp) Néha szokott fájni a fejem,ha fronthatás van,de csak ritkán és akkor sem számottevő..Összességében elégedett vagyok,pedig eleinte hókuszpóknak tartottam.

Ma délelőtt befejezem a vasalást,délután meg tanulás és torna.

Szép napot nektek!

2011. ápr. 28. 06:42

Jó reggelt!

Vaczila az érdekelne, hogy mennyi idő alatt adtad le a 20 kg-ot?.

Mi indulunk már, csak bejöttem köszönni.

Legyen szép és vidám napotok.

994. vaczila
2011. ápr. 28. 05:53

Bella nekem eddig 20 kg ment le, de van 1-2 mozgókilóm ami ingadozik. Mindenesetre nem örülök neki, hogy pár nap alatt hízok egyet, de egyszerűen nem tudok ellenállni a finomságoknak amikor ott vannak a szemem előtt. Akkor már jobb ha nincsenek is az asztalon.

Mosoly te nagyon ügyes vagy hogy húsvét alatt sem híztál, kicsit irigylem is az önuralmadat.

Szeklice ez a migrénes bogyó engem is érdekelne. Én a valamilyen tésztát főzök a családnak, de terveim szerint nem eszek abból sem.

Úgy tervezem hogy ma gyümölcsnapot tartok. Egyrészt kell a méregtelenítés, másrészt ezzel lehet akár egy kilót is fogyni 1 nap alatt, úgyhogy beiktatok egyet. Remélem kibírom estig. A reggelim egy alma volt, de munkába menet útba ejtem a zöldségest és veszek többféle gyümölcsöt is hogy legyen választék.

❮❮ ... 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook