Mindennapi macerák (beszélgetés)
Ne is legyen lelkiismeret-furdalásod,hisz majd lefutod! Meg klönben is a zsír a barátunk:-)))
Az u1-es tiramisu receptjét továbba is várom.(nem kell pontosan,csak nagyjából elég ha leírod) köszi!
Ebédre májgombóc levest és sajtos paradicsomos csirkemell filét készítek rizibizivel én a maradék paradicsom salit eszem hozzá. Ma nem csinálok semmilyen sütit.
Vaczila nem volt tegnap semmi különös nálunk hétvégére általában egy édes és egy sós sütit szoktam csinálni. A gyerekeim nem tudtak megegyezni, hogy tiramsu vagy emeletes élvezet legyen így lett mind a kettő. Én is szerettem valami sütit enni ezért a tiramisut u1-esn csináltam.
Reggelire ettem szalonnát, tepertőt.:))) Nincs semmi lelki ismerte furdalásom!!!!:)))
Centivel járok a férjemnek meg a fiamnak is vásárolni. Itthon elmondják kb. mit szeretnének, mi meg Evelinnel megvesszük a ruhákat. A fiúk, férfiak nem bírják idegekkel a vásárolgatást.:))
Nekem is lassan kéne vennem ruhákat mind a négyünknek. Ezzel a célirányos vásárlással én is mindig bajba vagyok. Legtöbbször pont az nincs amit én szeretnék.
Csak a mosógépnek:) Még anyukám nevezte el Rozinak,amikor bejöttek az automaták,és ő is vett egyet.Azóta mindenki így hívja a családba (nagyim,keresztanyám,én).Mindenki érti,miről van szó,ha azt mondjuk:lejárt a Rozi:-)))
Hát ez a paróka nagyon vicces...egyébként én is akkor látok jó dolgokat,ha nem keresek.Bezzeg ha célirányosan megyek valamiért,akkor sosem találok megfelelőt.Jól tetted,hogy megvetted!!!:-)
Nálatok a háztartási gépeknek is van neve? :))
Én centivel vásároltam a férjemnek, az kisebb cucc mint a meglévő ruhákat elvinni. Neki most munkásruha kellett, meg vettem 2 pólót is. Szilárnak vettem 2 pólót, egy halásznadrágot, meg alsóneműt. Magamnak semmit. Illetve egy hülyeséget. Megakadt a szemem egy műhaj parókán. Már többször szükségem lett volna rá farsangkor az oviban, de akkor sosem kaptam. Most láttam és lecsaptam rá. Jövő farsangra jó lesz a jelmezemhez. (Bár azt még nem tudom mi leszek már megint de majd a hajamhoz öltözök)
Na megyek egyet tudok hajtogatni megint a pogácsámon, lejárt a pihenési idő.
Sziasztok,én is itt vagyok:-) Olyan furcsa,hogy nem kell ma főznöm,sőt..ma én leszek kiszolgálva:-) Ilyenkor sokkal jobban esik az étel.Egész reggel óta kinnt vagyok a gyerkőccel a friss levegőn,mostmár kezd kidőlni.Süt a nap,de azért hűvös van,mert fúj a szél.
De jó Vaczila,hogy ruhákat vettél!!! Én is meg vagyok bízva,de majd csak 1 hét múlva megyek vásárolni.Na nem magamnak,hanem a férjemnek,ő ugyanis dühruhamokat kap,ha vásárlásról van sz,így évek óta nekem kell felruháznom.Ez úgy működik,hogy elviszem az egyik nadrágját meg egy pólót is,ami jó rá,és ahhoz mérem a boltba a cuccokat.Most teljesen le van amortizálva szegény tavaszi/nyári ruhákból,úgyhogy már alig várom,hogy mehessek:-)) Magamat már "kiszolgáltam" a helyi kínaiba,múlt héten vettem 2 szűk,nyári /tavaszi felsőt,ami jó a leggingseimhez.:) Meg a turikba is mindig benézek,de ott nem mindig találok.
Na..megyek.Lejárt a Rozi (mosógép) terigetnem kell...
Köszönjük.
Mit főzöl?
Mi már megjöttünk, a szomszéd városba voltunk vásárban. Már ezer éve nem voltam ilyen helyen, de most kicsit felruháztuk a családot. Na nem estünk túlzásokba, de kellett néhány holmi, meg most már amúgy is rá lehet fogni hogy húsvétra van. Most pedig nekiállok főzni.
Bella jobbulást az egész családnak!
Sziasztok, jó reggelt!
Elképesztő a tegnapunk, végül orvost kellett hívnom. Aki kijött, megvizsgálta a fiúkat és közölte, hogy nincs mit tenni. Amíg nem jön ki belőlük minden nem lesznek jobban. Ezért még egy hányinger csillapítót sem kaptak. Szegény fiam, lavórral az ölében próbálkozott, hogy mikor marad meg benne pár korty víz. Most én estem vissza, de már nem annyira vészes. Legalábbis most még nem.
A gyomrom nagyon fáj, Levikémnek is olyan görcsei voltak. Szinte az ölemben aludt vagy épp a karomban. Az éjjel második fele már nyugisan telt.
Én nem tornáztam pár napja, ti ügyesek voltatok. Mosikám természetesen konyhatündérként remekelt.
Telepatikus módon küldjetek némi erőt nekem :-)
Szép napot.
Ki is használom,ne félj!:-)))
Hallod,..Mosi...nem tudtam követni a napod.Komolyan:-) Viszont adtál egy jó ötletet.Ha én is elmegyek futni,és utána lenyomok egy BA dvd-t (akár a leggyengébbet),akkor még egy lehetőség arra,hogy változatossá tegyem a mozgást.Azt hiszem,holnap ki is próbálom,hisz nagyon belelkesedtem.Ráadásul ebédre vagyok hivatalos az én drága egyetlen pótnagyimhoz,aki elkényeztet minden ( cukros-lisztes) földi jóval,de én ezt most egyátalán nem bánom.Majd utána lefutom:-)
Épp a múltkor mondtam neki (bár a titkos receptjeim nagy része tőle van),hogy feltétlenül tanítson még meg a pávaszemre,meg a krémesre,meg az uborkaeltevésre,stb..stb..mivel ha egyszer meghal,akkor hol fogok én ilyet enni???...Hisz senki sem tudja olyan ízvilággal elkészíteni,mint ő.Erre kitört belőle a röhögés,-hogy milyen igazam van! ...Ő is az anyukájától tanulta a háziasszonyságot,és ő is továbbörökítette a lányaira,meg a kedvenc unokájára (azaz rám) a sütés-főzés szeretetét.Mondtam neki,ne aggódjon,a kislányom is meg fogja tanulni,mert egy nőnek igenis tudni kell finomakat főzni!!!Így van?:-)))
Mosi! HOGY KELL KÉSZÍTENI AZ U1-ES TIRAMISUT??? Hát komolyan mondom,meghalok,hogy eláruld!:-))) Áááá....ugye nem bonyi? Kérlek,kérlek áruld el!!! A bolti nekem kicsit műízű, bár amikor fogyóztam,megettem,de én szerintem jobban meg tudnám csinálni...
A versre visszatérve,mi 6-7.körül tanultuk a Himnuszt! Nem egyszerű a szövege,az biztos,jó hosszú is...De biztos sikerülni fog neki!!!
Most altattam el a gyerkőcöt,remélem az éjjel nem riad fel megint,hogy rosszat álmodik...múlt éjjel 3szor is fel kellett hozzá kelni,de szerintem az idő is megkavarja.Attól is hisztis,meg rosszul alszik...
Én lassan lépek.Jó éjt mindenkinek!!!!
Mosoly talán valami családi ünnep van hogy ennyi mindent sütöttél? Nagyon jókat csináltál, hű most olyan ehetnékem van. Főleg hogy dél óta nem ettem egy falatot sem.
Mi délután a szőlőben kertészkedtünk. Szerencsére kicsit már alábbhagyott a szél, nem fújt le bennünket a hegyről. Örülök hogy ott is elkészült nagyjából minden. Holnap még a férjem betöltögeti a krumplit, aztán lepermetezi gyomirtóval és tényleg kész.
Hazafelé megálltunk az erdőben (erdőn át vezet az út a szőlőhelyre) és szedtünk megint medvehyagymát. Majd holnap készítek belőle valamit.
Sziasztok!
Csak most tudtam jönni, mert egész nap nagyon elfoglalt voltam.
Sütöttem tepertős, leveles pogácsát. Emeletes élvezet tortát, valamint u1-es tiramisut.
Délelőtt vásárolni voltunk, elköltöttem egy vagyont, pedig csak olyat vettem amire tényleg szükségünk van. Utána mostam, vasaltam kicsit pakolásztam tényleg nagyon light-osan.
Ebéd sült kolbász, hurka paradicsom salival volt, nem vittem túlzásba a főzést.:)
Kb. 3 óra hosszát tanultam Evelinnel a Himnuszt nagyon nem ment neki. Tudom, hogy mindenkinek ennyi idősen kell megtanulnia, de szerintem ez elég nehéz szöveg. Ráérnének 6-7 osztályban megtanulni.
Ma is megvolt a családi futás, a szokásos 3,5km ma kifejezetten jól ment. Utána lenyomtam B.A. Új kihívás dvd-jét.
A pénteki Zumbázás nagyon tettszett a lányoknak. Megbeszéltem velük, hogy legközelebb csak hozom viszem őket, mert nekem nem is nagyon tetszik meg elég drága is.
Bella tök jó, hogy már jobban vagy!
Jobbulást a fiúknak!
Szeklice használd ki nagyon, hogy a feneked alatt van az autó. Mehet ahová csak szeretnél. Tudom én is milyen jó érzés ez.
Most vagyok túl RR 90 perces Alakreformján.Először érzem azt a 2 hét elteltével,hogy most egy kicsit megerőltettem magam.Azt hiszem,holnap ki is hagyom a tornát,max.egy 40 perces BA-s dvd-t beteszek majd,ha kedvem lesz.Jó alaposan kinyújtottam,de így is fájnak a forgóim,meg néhány helyen az "izmom":-) Lehet,hogy túlzásba vittem,hisz a héten (hétfő és péntek kivételével) minden nap megcsináltam ezt a 90 percet...na..majd meglátom holnap..
Ti hogy vagytok?
Az biztos,hogy szabad leszek,de nem a férjem távolléte miatt hanem a kocsi miatt:-) Eddig is csak aludni járt haza,úgyhogy nem lesz furcsa,hogy nincs itthon,max éjszaka,mivel ha 3ig nem ér haza,és rendszeresen felébredek,és nem tudok visszaaludni.Úgyhogy csak ettől tartok egy kicsit,mert már megszoktam,hogy ott van:-)
Nálunk úgy süvít a szél,hogy komolyan mondom,rossz hallgatni.Csak úgy verdesi a redőnyöket...Remélem hamarosan vége ennek a bolond időjárásnak...
"normálisék" -ez tetszik! Amúgy meg legalább tiéd az egész ház, azt csinálsz amit akarsz, kicsit neked is szabadság lesz ez a hét.
Én mára végeztem a főzéssel. Végül barack leves lett, fűszeres tejszínes hal rizzsel és sütöttem cukkinis tallérokat is, délután majd azt viszem a szőlőbe nasinak. Most még takarítok egyet, virágokat öntözök meg ilyesmi. Ja és még a sütőben van a száraz kenyerem, azt is megcsinálom prézlinek mielőtt elmegyünk.
Bella örülök hogy jobban vagy. Azért csak pihengess ma, gondolom jól legyengültél a betegségtől.
Halihó csajok! Most indult el az uram,érzékeny búcsút vettem tőle.:-) Most egy hétig szalma vagyok,lesz kocsim,és nem kell főznöm.Jelenleg ez a nap legjobb híre!Ma németezek,meg pihizek.
Pusszantás
Nálam a mai torna elmaradt,most fejeztem be a pakolást.Nemsokára megyek is aludni,valami van a levegőben,mert el bírnék aludni ültő helyemben.
Kellemes hétvégét előre is!:-)
Az a baj, hogy utaznom kellett volna orvoshoz. Az most nem megy. Ráadásul ilyenkor kihívni csak akkor szoktam ha már nagyon nagy a baj. Mivel beutalna, hogy ne száradjak ki (már jártam így párszor). Ez most nem menne mert a férjemnek muszáj volt dolgozni menni. Most már megmaradt bennem a gyógyszer és némi folyadék, 3 db. keksz. Higgyétek el úgy szenvedtem, hogy abszolút nem érdekelt a fogyókúra. Ezt én nem kívánom senkinek.
Látom ti ügyesek voltatok.
Lányok bár nálunk is mindig sok a vasalni való, de inget ritkán vasalok. Az enyémek nem szeretnek ingben járni. Kb akkor húzzák fel amikor lakodalomba vagy temetésre megyünk, illetve a nagy fiam amikor a zenekarral szerepelni mennek.
Ma elég hosszú napom volt, túlóráznom kellett. Így már korán reggel megfőztem. Csak egy kis lightos kaja volt, nem volt időm sokáig pepecselni úgyhogy tojás pörkölt lett tarhonyával. De legalább már csak a torna van vissza.
Bella jobbulást neked. Voltál orvosnál?