Mindennapi macerák (beszélgetés)
Ez komoly??? Még sosem hallottam ilyen tésztáról.Hol lehet ilyet venni? Interneten csak? Vagy bioboltban? Na..jó,hogy mondod,akkor ilyet veszek én is!A Diawell lisztekről már hallottam,de tésztáról nem.
Én egész nap óvónénit játszom,és megmondom őszintén,elég fárasztó:-))) Lassan készen lesznek unokatesómék,de nem is bánom,mert összerámolok,és lesz egy kis nyugi.Ma elhatároztam,hogy Zillust csak 9-kor teszem le aludni,úgy látszik most átállt erre a nyári időszámításra,és azért volt ez a kis feszkó.
Van egy olyan sejtésem,hogy ma sem tudok elmenni futni,annyira elegem van,mindig van valami,ami miatt nem tudom tartani magam a napirendemhez.Még szeretnék egy kicsit takarítani,csak felmosni meg ilyenek,hogy hétvégén ne kelljen ezzel foglalkozni.Holnap fodrászhoz megyek,meg kozmetikába,és pihenni szeretnék végre...hát..nem tudom lesz e belőle valami,mert még egy szülinapra is menni kell,és semmi kedvem...na de nme panaszkodom.:)
Ma már megjártam Gödöllőt,voltam a dm-ben,és ha már ott vagyok,az update-boltba is beugrottam.Vettem nutellát,1 májkrémet,péksütit,meg 1 Alakreform magazint.na ez utóbbira kíváncsi vagyok,még nem tudtam tüzetesen átnézni.Ismét itt vannak a rokonok,remélhetőleg ma már sikerül befejezni a játszóteret.Vettem egy szuperjó hintát a 100 Ft-osban,már ki is lett próbálva.Ha elkészül,lefényképezem...persze még le kell festeni,de azt majd valamikor...:)
Ma azon morfondíroztam,mit főzzek.Volt itthon egy kis gomba,csináltam pörköltet belőle.Még volt a hűtőben egy jókora adag norbi penne.Akárhogy is számolom,de 1 zacskó update tésztából 3-szor tudok BŐSÉGES adagot enni.Így már viszont nem olyan drága,ha kicsit utána számolunk,persze a feltéten sok múlik,de az biztos,hogy ha máskor tésztát kell vennem,nem fogom annyira sajnálni rá a pénzt.
Most megyek,éppen óvónéniset játszom:-)))
Sziasztok!
Volt nálunk egy kisebb bonyodalom Karina délelőtt össze hányt mindent, de most már szerencsére semmi baja. Tegnap úgy látszik nagyon sokat evett és megfeküdte a kis gyomrát.
Most már minden rendben van. Annyira énekelnek a lányok, hogy kezdek megörülni persze egész nap ugyanazt a számot. A fiúk meg bele vannak esve a számítógépbe.
Ebéd karfiol leves, rántott sajt, párolt káposzta és burgonyapüré lesz. Szegény Karinának főtt burgonya és háztartási keksz.
Szép napot nektek.
Én már túl vagyok a mai főzésen. Bableves van babfőzelékkel. Na ennél csinálja változatosabbra valaki a menüt! :)) Nem volt időm a főzéssel pepecselni, mert közben már megcsináltam egy sütit is, a Morgós csúcsot. Még gyorsan elmosogatok és futok dolgozni.
Annyit pakoltam ma a négy gyerek után.
Ma mi se mentünk futni. Úgy volt, hogy Tázival kettesbe megyünk, de úgy lefárasztottak a gyerekek, hogy kihagytuk.
Szeklice kitartás vannak a gyerekeknek jobb és rosszabb időszakaik. Sajnos, most ti a rosszat élitek. Talán a hirtelen jött meleg is közre játszik, hogy szegényke hisztis.
Bocsi,én meg jól el voltam ma tűnve.Átlagos napnak indult,de délben beállítottak a rokonok,hogy megcsinálják a rönk játszóteret a kislányomnak.(Féligkész állapotban volt hetek óta)Most mentek el,úgyhogy csak egy fél órás tornára volt időm,futni se tudtam elmenni.Bár ez utóbbit most hanyagolnom kell,mert előjött a derékfájásom (gerincferdüléstől).Sajnos nekem eleve tiltott minden ami futás és ugrálás,de mindig bízom benne,hogy nem jön elő a derékfájás,aztán mindig előjön...
Nem tudom mi van az utóbbi időben,tök dilis szegény lányom,nehezen alszik,rosszakat álmodik,nem tudom megvígasztalni.Sokszor a szívem szakad meg érte...közben meg tök fáradt,és csak csetlik-botlik.Éjszaka is 2 órát fennt volt,pedig már hónapok óta átalussza az éjszakát.Most is sír,olyan tanácstalan vagyok,mit csináljak vele...remélem hamarosan normalizálódik a helyzet..
Idáig nincs semmi bökkenő a négy gyerekkel. Egész délelőtt PS2-tek. Utána kimentek játszani. A gulyáslevesem nagyon ízlett a vendég gyerekeknek is Karina 4 tányérral evet belőle.:)) Viszont a túrógombócomat annyira újszerűre akartam csinálni, hogy az nem lett valami jó.:(((
Hamarosan megyünk fagyizni.
Nem csak faluhelyen bámulják az embert, ha fut városban is, saját tapasztalatom. Én is arra voksolok, hogy azért mert hülyének néznek. Na, de sebaj! Tegnap 5km futottunk!!!!:)))) El is fáradtunk rendesen, kivéve a fiam.
Holnaptól szabin vagyok!:))) Kis üröm az örömbe, hogy a lányomnak és a fiamnak is egy egy barátja nálunk lesz ma estétől péntek estig. Remélem nem fogok teljesen kikészülni. A gyerekek már nagyon várják, teljesen fel vannak pörögve.
Húsvétra én csinálok csokitortát, pozsonyi kiflit, sonkás tekercset. Főzni nekem nem nagyon kell mivel szombaton siófokra megyünk kirándulni. Vasárnap a Desedára bográcsozni, ott marhapörköltet készítünk. Reményeim szerint egész nap kint tudunk lenni. (ha az idő engedi)
Hétfőn anyósékhoz megyünk már reggeli után.
:-))) Hát igen.Ezt már én is többször megállapítottam,hogy kár hogy az ország másik felén laksz.Én csak ajánlani tudom a futást,bár nem kell egyből a maratonnal kezdeni,csak egy kis kocogás az utca végéig,meg vissza,aztán folyamatosan növelni a távot.Jómagam is így csináltam,tavaly még a tüdőmet is kiköptem ennél rövidebb távon,mint amit most futok.Szerintem jobban el lehet fáradni,mint a tornába,bár a torna is kell,hogy formáljuk az izmainkat.
Hát én ebben nem vagyok biztos,hogy azért néznek meg,mert csini vagyok,unkább hülyének néznek,mert itt faluhelyen nem nagyon látni ilyen elvetemültet,mint én:-))) De majd megszokják a látványom:-))))
Ti mit főztök/süttök Húsvétra? lassan össze kellene írnom a menüt,de ötletem az nincs...
Csatlakozom,én is boldog névnapot kívánok!!!
A húsvéttal én is így vagyok.Mindenből készítek diétásat is,magamnak diétás sütiket,meg a nagyimnak is én csinálom.A pontos menüt még nem írtam össze,de megpróbálok nem sokat vétkezni majd:-))) Egyelőre jól esik ilyen könnyűnek lenni,nem szívesen adnám oda ezt az érzész 1-2 jó falatért:-))) Persze ha ott van előttem,akkor ritkán gondolok erre:-)
Vaczila! Ezt már többször is mondtam,hogy te nem egyszerűen csak büszke lehetsz magadra,hanem kivételesen!!! Ebben a korban ennyi súlyt leadni,és tartani,tornázni,dolgozni,kertészkedni,stb..stb...hidd el,a legtöbb húszéves a felét nem tudná megcsinálni.De nem dícsérlek tovább,mert elhízol:-))))
Amire nem vagyok büszke, tegnap este megünnepeltük a névnapomat. Hát.... Még este 11-kor is ettem..... mondanom sem kell, hogy nem update egyeseket:)))))
Annyi finomság volt, nem lehetett ellenállni. Nem is nagyon akartam.:)))
Sziasztok!
Tegnap nem volt időm írni, amikor akartam mindig közbejött valami.
Itt már most süt a nap!:)))
Tegnap délután 2 szobának a teljes kitakarításával, rendbetételével végeztem még 2 van hátra és kész vagyok a tavaszi nagy takarítással.
Ma nem tornáztam semmi kedvem nem volt hozzá viszont ma is megyünk futni. Tényleg nagyon jó a kangoo. Sokkal jobb, mint a zumba.
Főzést ma nem fogom túlzásba vinni tojásleves, tökfőzelék és sült virsli lesz.
Jó reggelt!
Tegnap csavarogtunk picit, nagy sajnálatomra bezárt a kedvenc kertészetem. Ezt szomorúan vettem tudomásul, mert szinte mindent onnan szereztünk be.
Az egyik nagy előnye volt, hogy az internetes rendelés áránál lényegesen olcsóban jutottál hozzá a helyszínen kisebb növényekhez. Már csak interneten lehet rendelni. Viszont hoztam kettő rózsaszín hortenziát, picik még ezért volt 150 darabja. Fényképésznél voltunk fagyiztunk egy jót. Kaptunk csavart fagyit, főzöttet azt nagyon szeretjük. Vettem: medvehagymát, epret, banánt, vérnarancsot. Visszaszedtem 1 kg-ot besütiztem napokig. Számítottam rá, sebaj most le böjtölöm. Húsvétkor is megpróbálok figyelni a dolgokra. Ma a ház előtt rendezkedünk és elültettem a hortenziákat is. Főznöm nem kell. Legyen szép a napotok.