Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Milyen véleményed, tapasztalatod van a szakmai nyelvvizsgáról? fórum

Milyen véleményed, tapasztalatod van a szakmai nyelvvizsgáról? (tudásbázis kérdés)

2009. máj. 29. 09:03

Nem írtad melyik nyelvből.

Angolból én a Kodolányi GazdálKODÓ felsőfokúját csináltam meg. Szerintem is begyakorolható feladattípusai vannak, fel lehet rá készülni. A szakmai nyelvvizsgánál esetleg jobban gond lehet, hogy az adott témákról magyarul is légy képben.

Olaszból szerintem nehezebb felkészülni, mert kevesebb helyen van vizsgalehetőség, így kevesebb felkészítő anyag stb. fordul elő.

Ja és egy link, ahol a fontosabb vizsga típusokat összehasonlítják: [link]

Tehát még egyszer az számít, hogy mire szeretnéd használni ( a megszerzett tudáson kivül). Esetleg az, hogy mi az erősséged, mi a gyengébb terület.

11. Jekaterina (válaszként erre: 8. - Myrthil)
2009. márc. 1. 07:04
Én sajnos igen. Nem azért sajnos, mert nem szeretem a nyelvet vagy esetleg tanulni, hanem azért, mert kevés időm van rá és nagyon lassan halad.
2009. febr. 28. 20:25
Én gazdálkodósat csináltam a Kodolányin.Nem volt nehéz bár 16 éve tanulom az angolt és napi szinten kell a melóhelyen ahol kapunk heti 2 óra üzleti angol képzést.A gazdasági témákat vágni kell(pl Unió,integráció,kereskedelem stb..) de előre meg vannak adva, fel lehet készülni.
9. f5c6739a81 (válaszként erre: 7. - Mia 74)
2008. dec. 9. 22:37
Nekem is könnyebb volt a szakmai, főleg németből. Nekem angolból is meg németből is megvan a szakmai, angolból a Rigó utcai is, az full nyelvtan, németből azt nem is akartam megcsinálni. Tényleg annyiban nehezebb, hogy gazdasági témákról kell beszélgetni, de nekem pl. német szakmain egy munkanélküliséges grafikon kapcsán kellett kifejtenem, hogy sztem mi az oka a munkanélküliségnek és hogyan lehetne tenni ellene, szal nem egy nagy wasistdas az sem. Mindenkinek sok sikert hozzá!
2008. dec. 9. 21:57

Sziasztok!

Van itt valaki, aki németből készül szakmai nyelvvizsgára?

2008. dec. 4. 17:09
Először is remélem, Álommanónak azóta sikerült a szakmai nyelvvizsgája. :) Talán egyetlen vagyok, de nekem a szakmai nyelvvizsga könnyebbnek tűnt, mint a "sima". Az is igaz, hogy a suli mellett használtam a külker/gazdasági szaknyelvet, amire inkább rámentek a vizsga alatt (nyilván), és kevésbé volt a nyelvtanra kihegyezve az egész. Valahogy sokkal életszerűbbnek és hasznosabbnak is tűnt, de lehet, hogy csak a volt Rigó monopólium ellen ágálok, ahol anno a "simával" próbálkoztam... :)
2008. aug. 4. 22:50
Egyetértek gpetrával, én közép és felsőfokú szakmai nyelvvizsgán is voltam. Igazából annyi a gáz, hogy a témákban otthon kell lenni.. Pl ha gazdasági a nyelvvizsga, tudni kell a gazdasági dolgokat is adott nyelven, nem csak a szókincset. Enniyből mondjuk nehéz...
2008. aug. 2. 17:20
Nekem saját tapasztalatom még nincs. Van egy barátnőm akinek német felsőfokúja van, anyanyelvi szinten beszéli a nyelvet, ennek ellenére második vagy harmadik alkalommal sikerült neki a vizsga. Meg akikkel együtt jártam fősulira, mindenki panaszkodott hogy nagyon nehéz. Külön felkészítő tanfolyamra van szükség hozzá. Ez egyébként Győrben volt.
2008. aug. 2. 16:48

köszönöm gpetra!

Valakinek valami más??

2008. aug. 1. 12:23
A szakmai nyelvvizsga szerintem nem sokban különbözik a sima nyelvvizsgától, még a feladatok is hasonló típusúak. Kicsivel nagyobb szókincsre van szükség hozzá, de nagyjából ennyi.
2008. aug. 1. 12:12
Kérlek titeket, írjátok meg az észrevételeiteket, tippjeiteket a szakmai nyelvvizsgával kapcsolatban! Nagyon fontos lenne! Köszönöm!
2008. aug. 1. 12:11
Vélemények a szakmai nyelvvizsgáról!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook