Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Üdv ..Sziasztok .
Ma sem kaptunk gyodot postai úton , de a családi megérkezett járt így valaki ?
Bp 18kerület .... Valaki kapott már ? Sajnos nincs állandó postás a körzetünkben ezért minden olyan szedettvedett .
Minden évben kapok egy nyomtatványt a gyámügytől,értelemszerűen kitölteni,sablon szöveggel, változás az állapotában nem történt, a gondozás az otthonunkban folytatódik.
A jövedelemigazolás fénymásolatot csatolni.
Ha nincs semmi a nevén, azokat a sorokat kihúzni.
Tudom,hogy értelmetlen az egész, mert a család gondozza, és a kis pénzéből, amit kapunk nem lehet meggazdagodni és félre rakni.
Szia
Az éves elszámolást minden évben le kell adni.
Nincs összeghatár.
Közel húsz éve csináljuk.
Annyi könnyebbség van, mivel én is a gyermekem gyámja vagyok, hogy nem kell tételesen, számlákkal igazolni a pénzének felhasználását.
Ahonnan elköltözöl, ott be kell jelentened hogy elmész, meg kell adnod az új címet, és ők átküldik, v veled vitetik át a papírokat az új címed járási hivatalába, és ott neked kell bejelentened. Mert mindig a lakhely szerinti önkormányzat (járási hivatal) az illetékes ebben, és ő utalja a pénzt.
Amelyik hónapban költözöl, azt még a régi hivatal fizeti, a köv. hónapot már az új lakcím szerinti. Itt bizony előfordulhat hogy 1 hónap kimarad, attól függően mikor mész be. Helyedben már most elmennék az új lakcímetek járási hivatalába érdeklődni, meg mielőbb leadni a bankszámla számot, ha van. Az is lehet, hogy megint kimennek, megnézni a lakhelyet.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy költözés előtt állunk egyik megyéből a másikba! Mennyi az át futási idő, ha egyik nap itt le mondom a gyod a másik nap meg igényélem az új helyen? Mert kaptam olyan információt, hogy min 2 hónap mire meg kapjuk az az új lakcímen. Létezhet ilyen? Mennyire gyors az ügy intézés? Köszönöm aki érdemleges válasszal tud szolgálni
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?