Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Szia! Én ezt a választ kaptam.
Az e-mailen érkezett kérdésére az alábbi választ adjuk:
A gyermekek otthongondozási díját a 63/2006. (III.27.) Korm. rendelet 6. § ((3) bekezdéseinek megfelelően a KEV Kormányhivatal utólag minden hónap 5. napjáig folyósítja az ellátottak részére azzal, hogy a december hónapra tekintettel járó havi rendszeres szociális ellátást december 30-áig kell folyósítani. A 2023. július havi GYOD ellátások utalását a fentiek szerint 2023. 08.01-én tervezzük indítani. A kézbesítés a banki és a postai átfutási időktől is függ.
Nem tud. Az ápolási díj 4 órás bejelentett munkaviszony, így max. 4 órát dolgozhat máshol.
Én pl. egy percet sem tudok, mert mozgás képtelen édesanyámat ápolom. Hozzá teszem, hogy ez 24 órás munka!
Kettőnk teljes jövedelme 180 ezer forint. Gyógyszer, rezsi, kaja... Semmire sem elég
Sziasztok valaki nem tudja hol lehet utánna nézni hogy Veszprém vármegyében mikor utalják a GYODOT ?
Köszi ha válaszolsz
Szia. Ezt Fejér megyére is meg lehet nézni? Ha igen hogyan, mert nem találom :( Mennyire hiteles? Akkor érkezik amikor ott írják?
A választ előre is köszönöm :)
Sziasztok!
Nagyon sok ápolt családtag mellett lehet dolgozni,nem ördögtől való ám ez! Kicsit irígy és bíráló ez a mondat....Én is mennék dolgozni,de nem tudok.Pedig az én fiam ép intellektusú,sokmindent megcsinál magának,de egyedül nem lehet.Mindenkinek másképp van gondja.
8 napon belül be kell jelenteni a változást.
Ha bukod a melot, így jártál, majd igényled újra az ápolásit, és lehet meg is kapod. Othoni munka kellene, v 4 órás..de ezek igen ritkák..
Sziasztok!
Ápolásit, azt egyből le kell mondani, ha 8 órában menne el valaki? De mi van akkor, ha a 3 hónap próba idő alatt, tegyük fel. Még sem olyan, amire számítottam, vagyis nem tetszik. Újra kell akkor megint igényelni? Teszem hozzá, nem igazán nagy összeg, ez a 41.000 Ft. És ezt beosztani egy hónapra. Még egy hétre sem, nem, hogy egy hónapra.
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?