Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Szia
Még nem rakták ki, most néztem.
Üdv Mindenkinek!!
Tudom kicsit korai a kérdés.
Somogy mikor utalja az ápolásit?
Köszönöm annak aki tud rá választ!!!
Nálunk is hasonló volt, nem ismerték a jogszabályt, az orruk alá kell dugni a hivatalban.
Gyermekemnek 5 évre adták meg az E-kategóriát, de addig nem jön ki szakértő, leírták a határozatban amikor a GYOD-felülvizsálat volt 2022-ben.
Előtte persze bevittem nekik a komplex minősítést, meg hivatkoztam erre a jogszabályra:
"2021. január 1-jétől nem kell szakértőt kirendelni, ha az ápolt gyermek a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján „E” minősítési kategóriába sorolt (egészségi állapota 1-30% között van és orvosszakmai szempontból önellátásra nem vagy csak segítséggel képes)."
Utánanéztek, és rájöttek, valóban így van, ezért nem küldtek ki szakértőt. Majd csak 2027-ben lenne esedékes a szakértő újra, ha addig nem hosszabbítják meg az E-kategóriát.
Hozzátok, mivel végleges az E-kategória, nem szabadna szakértőt küldeniük egyáltalán! Le kellene velük papíroztatni ezt a dolgot, mert véglegesre járna a GYOD. Igenis nézzenek utána, ha eddig nem tették meg.
Vagy nem, vagy tévedtek.
"Az ápolt személy halála esetén az ápolási díj folyósítását a halál időpontját követő második hónap utolsó napjával kell megszüntetni."
Szep napot, szeretném meg kerdezni, edesapam majus 3-an elhunyt 😭ma voltam a jarasiba semmit nem mondtak csak egy papírt irattak ala velem.
Az lenne a kérdésem meg fogok kapni apolasi összeget, erről nem tajejoztattak.
Köszönöm. Közben eszembe jutott, hogy elektronikusan kaptam meg a hatàrozatot, fel hívtam a rajta szereplő telefonszámot, és mondta a hölgy, hogy vagy kormány ablak, ahogy te is írtad, vagy ügyfél kapu és az sem számít, hogy anno személyesen adtam be a szükséges papírokat, illetve ha még a héten
elintézem akkor az aktuális havit már számlára fogom kapni.
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?