Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? fórum

Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)

A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.

359. lottó
2013. nov. 4. 07:38
Pest megyében kapott valaki ápolásit?
2013. nov. 4. 07:10
jóreggelt!kapott valaki ápolásit ma??
2013. nov. 1. 20:52
hétfőn utalnak kedden lesz számlán .
356. mony43
2013. nov. 1. 06:33
Sziasztok! Tudja valaki mikor utalják az ápolásit Pest megyében? Hétfőn számlán lesz már? Úgy tudom most minden pént előbb utalnak! Így van? Köszi ha valaki válaszol!
2013. okt. 31. 18:47
az ápolási nem jött ma
2013. okt. 30. 20:03
a fogyatékosságit ma hozta a postás .rákérdeztem mi történt,mindig az ápolási után jön pár nappal.azt mondta minden pénzt hamarabb küldik a szokottnál. így elvileg lehet számlán az ápolási is holnap.
2013. okt. 30. 19:37
* családit?
2013. okt. 30. 19:37
Tud valaki valamit az ápolásiról azt is hamarabb kapjuk mint az ápolásit?
2013. okt. 3. 19:58

Szoc. tv. végrehajt, korm.rend.

"""""(3)21 Az időskorúak járadékát, a rendszeres szociális segélyt, az ápolási díjat (a továbbiakban együtt: havi rendszeres szociális ellátás), a foglalkoztatást helyettesítő támogatást, a havi rendszerességgel adott lakásfenntartási támogatást, adósságcsökkentési támogatást és átmeneti segélyt utólag,

minden hónap 5-éig kell folyósítani.""""

2013. okt. 3. 19:35
Heves megye még én sem kaptam meg az ápolásit
349. Hugi4
2013. okt. 2. 08:00

Sziasztok.

Megérkezett a számlára.

Fejér Megyei Kormányhivatal.Szép napot.

2013. szept. 30. 20:40
én 5-ig meg szoktam kapni mindig.de ha visszaolvasol láthatod hogy változó az időpont.
2013. szept. 30. 19:58
az ápolásiról mit tudunk mikor lesz ebben a hónapban rajta?
346. gyöngyi 49 (válaszként erre: 345. - 4d4b358ff3)
2013. szept. 17. 20:30
köszönöm,de szerencsém van már a természetét illetően. anyukám vak,és ízületes pelust nem engedi de járókerettel meg segítséggel ki tud menni.ez azért sokat számít.de fél-1-órát itthon tudom hagyni míg elviszem a gyerekeket suliba értük megyek, vásárolni.ha meg hosszabb dolgom van valamelyik nagy hazajön vigyázni rá.de neki olvasnak meg szorzótábláznak és foglalkozik velük és ez nekem segítség .gondolkodtunk az otthonon,de a vaksága miatt fél.
2013. szept. 17. 20:10
Igen, épp erre próbáltam utalni... ha Te nem ápolnád az anyukádat akkor már biztosan dolgoznál valahol, szaporodtak volna az éveid a nyugdíjhoz. De mivel Te az anyukád mellé álltál, áldozatot hozva, (nem passzoltad le az államnak -egyébként ez sokkal többe kerül)magadat """sodortad""" kiszámíthatalan helyzetbe a jövődre nézve. Én biztos szigorúbb feltételeket szabnék, és az IGAZI ápolóknak mindenféleképpen tisztességesebb ellátást nyújtanék.... Gondolj bele, veled mi lesz??? 7 év hosszú idő- nagyra becsülöm amit csinálsz! Nem tudom, mennyire beteg az anyukád, de idős embert ápolni nagyon tiszteletre méltó feladat, de sajnos legyünk őszinték óriási türelem, alázat kell hozzá... az idős emberek állapota titkán javul, és hiába teszed ki a lelked sokszor kicsinyesek, rosszindulatúak mindemellett - persze ez a betegség velejárója is lehet- ... szóval nagyon nehéz áldozatos, kitartást igénylő munka... Jó egészséget kívánok mindkettőtöknek!
344. Zoli0213 (válaszként erre: 338. - Gyöngyi 49)
2013. szept. 17. 19:32
Oké, előre is köszi :)
343. gyöngyi 49 (válaszként erre: 341. - 4d4b358ff3)
2013. szept. 17. 17:55
igazat adok abban amit leírtál,biztos vannak akik nem jogosan kapják,csak milyen viták voltak a leszázalékoltaknál is.ha újra felülvizsgálják az nem baj csak nehogy átessenek a ló másik oldalára.én leginkább attól tartok lesz-e nyugdíjam .már 7-éve vagyok itthon anyukámmal,remélem még sokáig velünk marad,de 50-éves vagyok ez is benne van a pakliba.
2013. szept. 17. 14:40

ez volt a cikk: """"

Soltész Miklós ezt azzal kapcsolatban közölte, hogy Székesfehérváron a Fogyatékos emberek a társadalomban című kétnapos konferencián tart előadást.

A tervezett kiemelt ápolási díjat nemcsak a nagyon súlyos élethelyzetben lévő gyermeket nevelők, hanem az idősebbeket ápoló közvetlen hozzátartozók is igényelhetik majd - mondta az államtitkár. A végleges döntés még nem született meg, de - mint fogalmazott - "az állami költségvetésben megvan a helye". Hozzátette: várhatóan a jelenlegi emelt szintű ápolási díj is 15 százalékkal emelkedik.

Az államtitkár a további támogatásokról szólva megjegyezte, hogy egy hete 500 millió forintos pályázat jelent meg akkreditált foglalkoztatók számára, ettől a fogyatékkal élők foglalkoztatásának bővülését várják. Jelezte: a gépjárműszerzési támogatások második fordulója szeptember 30-án zárul. A forrás rendelkezésre áll, a jogos igényeket minden esetben támogatják majd.

Soltész Miklós szólt a kormánynak a fogyatékkal élőkkel kapcsolatban az elmúlt három évben megtett intézkedéseiről is. Ezek közül kiemelte, hogy sikerült felhívni az egész társadalom figyelmét a fogyatékos emberek mindennapjaira. Megemlítette, hogy a fogyatékkal élőket támogató szervezetek kiszámítható, megemelt támogatást kapnak, javaslataikat pedig figyelembe veszik a döntéskor és a kivitelezéskor.

Kifejtette: a mozgássérültek esetében a bentlakásos intézményeket felújították, a bérelhető segédeszközök beszerzése pedig folyamatban van. A kormányablakoknál 5,2 milliárd forintos akadálymentesítés valósul meg.

A látássérültekről szólva elmondta: a Vakok Állami Intézetét egymilliárd forintból újították fel, míg Tatán 1,3 milliárd forintból bentlakásos intézményt hoztak létre. A hallássérülteknél az új technikai eszközök beszerzését említette, ez a tolmácsszolgálat részbeni kiváltására ad lehetőséget.

Hegedűs Lajos, a főszervező Mozgáskorlátozottak Egyesületei Országos Szövetségének (MEOSZ) elnöke az MTI-nek telefonon azt mondta, hogy a konferencia elsősorban a partnerségről szól. Az elnök szerint az elmúlt években a fogyatékos emberek rehabilitációja került előtérbe, amit nagyon helyes döntésnek nevezett. Szeretnék azonban a döntéshozók figyelmét felhívni néhány problémára, amelyeken változtatni kell - tette hozzá.

Példaként említette, hogy a rehabilitációs költségeket nem kiadásként, hanem megtérülő befektetésként kellene kezelni. Európában ez természetes, Magyarországon a gondolkodáson még változtatni kell - mondta.

A város támogatásával, a Szent István-emlékévhez kapcsolódóan rendezik meg a kétnapos székesfehérvári konferenciát, amelynek fővédnöke Áder János köztársasági elnök, védnöke Cser-Palkovics András polgármester. A konferencián felszólal mások mellett Kósa Ádám néppárti európai parlamenti képviselő, Földesi Erzsébet, az Európai Fogyatékosügyi Fórum és a MEOSZ alelnöke, Tatosné Takács Andrea, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgató-helyettese és Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök.

A rendezvény keretében a fogyatékossággal élő emberek életét bemutató """"

341. 4d4b358ff3 (válaszként erre: 336. - Gyöngyi 49)
2013. szept. 17. 13:54
Szerintem a 18 év alatti tartós beteget ápolók közül már eddig is nagyon sokaknak megkérdőjelezném az ápolási tevékenységét... egy határvonalat húzni kell... az a gyerek aki egyedül el tud jutni az iskolába( van olyan betegség amivel normál életvitel folytatható, tanulható) és haza is tud menni ...szóval itt megkérdőjelezném azt, hogy őt ápolják vagy sem.... Mellette látom az értelmi fogyatékos, pelenkázós, ágyban fekvő teljesen magatehetetlent( 18 év alatt-felett)... aki mellől még egy bevásárlást sem tud nyugodt szívvel megoldani az ápoló, nem hogy dolgozni tudjon eljárni(mert 4 órás munka vállalható) ....és mindnenap 24 órában csak ő van készenlétben!Gondoljuk bele, hogy a """legoptimálisabb"" esetben is kézhez kap az ápoló 35.000.- Ft körüli összeget, ebből aztán nem nagyon lehet megélni bármennyire is szerény valaki...
2013. szept. 17. 13:34

Én csak egy olyan cikket találtam ahol, éppen érintőleg"mellékesen érintik a témát....

Megjegyzés:A fogyatékossági támogatás(MÁK folyósít) nem egyenlő az ápolási díjjal(járási hihatal folyósít).

339. SF (válaszként erre: 335. - Gyöngyi 49)
2013. szept. 17. 13:02
A lányomét 18800-ra csökkentették:-(( Súlyos autista, igaz, a fenekét egyedül is ki tudja törölni, de egyedül hagyni egy pillanara se lehet:-(
338. gyöngyi 49 (válaszként erre: 337. - Zoli0213)
2013. szept. 17. 11:07
nem találtam meg az este tudod én esténként netezek lépkedek mindenfele de ma még keresem és ha megtalálom ideteszem
337. Zoli0213 (válaszként erre: 332. - Gyöngyi 49)
2013. szept. 17. 11:01
Szia hol olvastad ezt a pontrendszert, tudnád linkelni ? Az én ápolásim 2 hónapja vizsgálták felül és hosszabbították meg, akkor most új vizsgálat lesz, vagy ,hogy van ez ?
336. gyöngyi 49 (válaszként erre: 334. - 4d4b358ff3)
2013. szept. 16. 22:15
egyetértek biztos kiszorításokat akarnak mint a rokkantaknál,lehet nagyon negatív vagyok,
335. gyöngyi 49 (válaszként erre: 333. - SF)
2013. szept. 16. 22:12
évek óta 22 800-a fogyatékossági nekünk 2-hónapja 24 000-re emelték.nem kértük úgy hozta a postás,meg is lépődtünk.
2013. szept. 15. 21:53
Ha nem is vesznek le és emelik az összeget, gyanítom, hogy kevesebben fognak az áp.díj jogosultsági feltételeknek megfelelni... így lesz olyan aki többet kap és lesznek olyanok akik kiesnek... és ennek is itt volt az ideje...Bár akik valóban, ágyban fekvő, inkontinens, magatehetetlen, önálló életvitelre képtelen beteget ápolnak a nap 24 órájában, azok számára még az emelt összeg is méltánytalanul alacsony...
333. SF
2013. szept. 15. 20:26
Emelés? Na, akkor ebből is levesznek, mint a fogyatékossági támogatásból:-((
332. gyöngyi 49 (válaszként erre: 331. - Zoli0213)
2013. szept. 15. 19:52
szia én is olvastam és nem ír a normál ápolásiról. de olvastam olyat,hogy pontokra szabályozzák,hány pontot nem tud megtenni a beteg és az által számolnak.gondolom hasonlóan mint leszázalékolásnál.
2013. szept. 15. 08:09

Sziasztok, jól értelmezem,hogy aki az alacsonyabb összegű alanyi jogon járó ápolási díjat kapja azokét nem emelik? Max megigényelheti az emelést és vagy megkapja vagy nem ?!

"Kiemelt ápolási díjat vezethetnek be a nagyon súlyos élethelyzetben lévő emberek esetében, az összeg több mint 40 százalékkal magasabb lesz, mint a jelenlegi emelt támogatás.A tervről Soltész Miklós, a humán tárca szociális és családügyi államtitkára beszélt pénteken az MTI-nek.

A tervezett kiemelt ápolási díjat nemcsak a nagyon súlyos élethelyzetben lévő gyermeket nevelők, hanem az idősebbeket ápoló közvetlen hozzátartozók is igényelhetik majd - mondta az államtitkár. A végleges döntés még nem született meg, de - mint fogalmazott - "az állami költségvetésben megvan a helye". Hozzátette: várhatóan a jelenlegi emelt szintű ápolási díj is 15 százalékkal emelkedik."

330. Trike
2013. szept. 4. 10:00
Sziasztok.Ápolás érkezett valakinek az erste számlára?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook