Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Sziasztok! Ha jól értelmeztem akkor kb. 5000 ft- val lesz több az ápolási díj én eddig kiemeltet kaptam 34.515 ft-ot, így nekem szerintetek mennyi lesz?
Januárban már ezt kapjuk vagy csak februárban?
Köszömöm ha valaki válaszol!
2008.óta 1000,-Ft-ot emelkedett, mert nem nőtt a nyugdíjminimum. Most 5000,Ft-ot emelnek. Megint csak a szemünket szúrják ki pár forinttal. Azt hiszik nekünk nem drágább évről-évre a megélhetés, nekünk 5 évvel ezelőtti árakon adják a kenyeret.
Ráadásul úgy beszélnek róla, hogyyhűha milyen sokat segítenek nekünk, közbe levagyunk ejtve évek óta
Egyébként nem 4, hanem 3 kategória lesz.
Ez mai hír, ha jól értelmezem az emelt összegűt emelik 5000-rel és az emelt összegűek közül kerülnek ki a kimelet ápolásit kapók majd az alanyi jogon járó meg marad annyi amennyi eddig volt.Hát ezt jól ki matekolták -.-"
"Januártól több mint nettó ötezer forinttal, közel nettó 40 ezer forintra emelkedik az emelt összegű ápolási díj, és a kormány bevezeti a kiemelt ápolási díjat, melynek összege közel nettó 48 ezer forint lesz.
Ezt az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára jelentette be hétfőn, a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján.
Soltész Miklós közölte, a díjemelés és az új díjkategória bevezetése 18 ezer családot, illetve háztartást érint, és több mint 1,7 milliárd forintot jelent a jövő évi költségvetésben.
Ápolási díjat a tartósan gondozásra szoruló súlyosan fogyatékos vagy tartósan beteg emberek otthoni ápolását-gondozását ellátó hozzátartozók kaphatnak, emelt összegű ápolási díjat azok, akiknek hozzátartozója fokozott ápolást igényel, míg kiemelt ápolási díjat - januártól - azok, akik a legsúlyosabb egészségi kategóriába tartozó családtagjukat gondozzák.
Tájékoztatása szerint az új, kiemelt ápolási díj jövőre 3600 személyt érinthet, akiknek többsége a jelenleg emelt összegű ápolási díjban részesülők köréből kerül ki.
Az alanyi jogon járó ápolási díj összege jövőre is nettó 26 550 forint marad.
Soltész Miklós elmondta, a bruttó díjakból tíz százalékos nyugdíjjárulékot vonnak, ez pedig azt jelenti, hogy az érintettek a befizetésekkel nyugdíjjogosultságot szereznek."
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?