Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Kössz a tanácsot, 60 évesen már én is tudom hogyan kell megemlékezni hidd el! Az alap probléma ettől még nem oldódik meg hogy rohadt igazságtalan a pénzek kifizetése!
De az a jó hogy mások mindíg jobban tudják hogy mit csináljon az ember!
Ha már virág nálunk csak halottak napján árulják a nagyfejű krizantent és nem olcsó így nyilván csak itt tudnám megvenni.
Még jó hogy van aki emlékeztet rá hogy emlékezni nem kell virág!
Köszönöm annak aki fogyelmeztet rá! Kötekedős majmok!
/ Nem neked szántam, csak dühös vagyok!/
Én értettem és szerintem érthetően reagáltam. Nem írom le még egyszer, mert ha elsőre nem értetted, másodjára se fogod 😅
Mindenki tudja ki mit miért írt, azt nem tudom, hogy mi nem volt világos azon, amit írtam, de mindegy.
Az a baj, hogy paradoxon amit csinálsz, mert most miattad megy tovább ugyanez a téma már mióta.
Semmi sértőt nem írt most kelta, csak annyit, hogy halottak napja 2-án van és egy két nappal később is megteheti, hogy visz virágot.
Nem kell, hogy ez a nap a pénzről szóljon, másképp is lehet emlékezni. Az anyagiakat lehet pótolni, a szeretteinket sajnos már nem.
Nem mintha védeni akarnám, de kelta csak annyit mondott, hogy halottak napja 2-án van. 4-én utal a legtöbb megye. Az a pár nap csúszás nem a világ, főleg, hogy akiket szeretünk/szerettünk, azokra minden nap gondolunk, ahogy teheted ezt másodikán is és a anyagi dolgokat, virágot stb később is ki lehet vinni gyakorlatilag 1,5 nappal később és még tömeg se lesz.
Én pl halottak napján gyújtok egy gyertyát otthon és a lányommal beszélgetek a papájáról, akivel sohasem találkozhatott és mesélek róla neki. Nem kell, hogy az anyagiakról szóljon ez a nap.
Tudod te kelta! Itt azért részben azért összefüggő az hogy pont a Gyod miatt nem tudott kimenni ahogy én sem. Bár én akkor megyek ki amikor rám tör az az érzés.
De ahhoz hogy egy szál virágot vigyék ki,ahhoz bizony kell az a rohadt pénz is.
Néha szállj magadba. Nem árthat.
Elég szomorú h te ezen a napon más dolgába áskálodsz.
És nem csak nekem,na mindegy további jó szórakozást, nézzed tovább hogy kibe tudsz belekötni,vagy kijavítani, mert te mást nem tudsz... Helló
Senkibe nem kötöttem bele, roppant nagy tévedésben vagy. Engedtessék meg itt bárkinek hogy írjon amit akar. Egyébként eseteg 98%-ban GYOD stb utalásokról van szó.
Neked értelmetlen, neked, ezt tedd hozzá,
és ezt tudod beszélgetésnek hívják, de látom te inkább kinyilatkozni szoktál. Nem gond..:)
Az emberek, főleg a hasonló sorsuak, szeretnek beszélgetni egymással, ne adj isten nem csak az utalási időpontokról..előfordul néha itt is, bocsásd ezt meg nekünk.
Lapozgatni? 3 sort nem képesek néhányan visszaolvasni..pedig ott a válasz a kérdésükre :)
Inkább nem értem :)
Ha nekem fontos, és fontos akik kint nyugszanak, akkor egész évben szakítok rá időt, akár május 20-án akár aug.3-án..nem attól teszem függővé a saját emlékezésem és gyászom, hogy épp hanyadika van és milyen idióta ünnepnap, és kik mennyien mennek ki, én saját szabályok törvények szerint élek, és ha gyászolok, emlékezem. Kimegyek bármikor ha úgy érzem, és viszek virágot. Ha nem tudok mert épp szükösek a keretek, akkor várok és kimegyek mikor lehet. De nekem nem az a fontos mekkora csokor van a kezemben, én nem másoknak akarok megfelelni hanem magamnak, és ahhoz elég ha megállok pár percre és emlékezem. Mert az emlékek teszik igazzá a gyászt, nem a hatalmas sok pénzbe kerülő akármi.
De ez a saját véleményem..mindenki másként gondolja, tiszteletben tartom.
Meg várnak csak rossz érzés ha nem úgy tudsz oda menni ahogy más és ahogy szeretnél! Sajnos vannak akik beszólogatósak és ki nem bírnák hogy ne bántsák a másik embert meg.Én is megszoktam hogy ez az ünnep is mint majdnem az összes többi hónap végére esik.Szülők vannak a temetőben kiskertemből saját növényeimmel oldom meg a sírdíszt, virágot.
Ők nem is kívánnának többet.
Isten nyugosztalja halottainkat!
Tiéidet is!
Nem értelek...arra utaltam hogy aki temetőbe akar menni emlékezni, az nem csak most mehet ki hanem bármikor..
és szerintem mindenkinek vannak meghalt felmenői
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?