Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Tisztelt Szabolcs megyei ápolók!
A felülvizsgálat kissé csúszni fog mindenkinél az év bőven második felére,(akár a jövő évre) tehát a határozatban szereplő dátum nem szentírás, akkorra senki ne várja a szakértőt.
Szép napot kívánok mindenkinek, nem csak egy megyei ápolóknak, ápoltaknak!
Szia.
Mivel eléggé nagy a kavalkád ebben az ügyben, én ha nem kaptam volna értesítést is bementem volna a bankomba, mert ahogyan Ancsika50 is írta, az a biztos, ha utána jár az ember a saját maga ügyének.
Hogy valaki veszi a fáradtságot és bemegy arra az 5-10 percre, vagy sem, akár teljesen feleslegesen is, az mindenkinek legyen a saját gondja.
Abban viszont biztos vagyok, hogy azok akik bemennek (ha kaptak értesítést, ha nem és van papírjuk a megjelenésről, adategyeztetésről), akkor a következő utalásnál nem lehet semmilyen problémájuk. Ha esetleg mégis, mert félretájékoztatták, akkor van legalább egy papír a kezében, hogy állampolgári kötelezettségének eleget tett, így nyugodtan alhat és várhatja az utalás napját.
További szép és kellemes napot!
Sziasztok!
Múlt héten kellett volna megkapnom az április tört havi és májusi gyod.ot, de nem jött. Járási hivatal és a kormányhivatal elutalta az összeget a postának, ezt igazolni is tudják. Viszont a postára állítólag nem érkezett be a pénz. Nyolc jegyű utalvány azonosítóra nem talál semmit a posta rendszere.
A Kormányhivatal tegnap sürgősségivel elküldte a postának levél formájában a tudakozvànyt, ami alapján elindul a hivatalos vizsgálat. De az átfutási idő legalább két-három hét.
Valakinek esetleg ötlete mit lehetne még tenni, hogy felgyorsuljon az ügymenet? Köszi!
Én erről az adategyeztetésről olyan információt kaptam, hogy csak olyan esetekben kell bemennie az ügyfélnek a bankjába adatot egyeztetni, ha kap a bankjától bármilyen értesítést, hogy adategyeztetés szükséges. Amennyiben nem kap a bankjától ilyen értesítést, akkor nem kell bemenni semmilyen adatot egyeztetni, mert minden OK.
Mondjuk az én bankon (UniCredit ettől függetlenül küldött nekem a megadott telefonszámomra sms-értesítőt, hogy nem kell befáradnom a bankba, semmilyen teendőm nincs adategyeztetésre.)
Én így tudom.
Szia! Szégyellje magát, az aki ilyent, meg csinál 😢
Egyszer mindenki vissza kapja!
Sziasztok!
Heves megye számlára 2019.07.04-én utal. Pénteken lesz levehető!
Sziasztok.
Most beszéltem a Pest megyei hivatallal és 26-án utalnak 27-én lesz számlán az ápolási postán 01-én vagy 02-án lesz
Sajnos azaz igazság, hogy ez semmi más, csak egy burkolt adatgyűjtés, hiszen mindenki bemutatta, lefénymásolták a személyes okmányát mindenkinek, mikor nyitotta a számlát. A bank nyomon tudja követni és a pénzügyi felügyelet is a tranzakciókat.
Ez ugyanolyan adatgyűjtés, mint az amikor a postán már személyi nélkül nem fizethetek be csekket. Régen az számított, hogy ki legyen egyenlítve a szolgáltatás, ma már beszkennelik minden alkalommal az okmányokat is hozzá.
Igen! Ez politikai átütésű hozzászólás, de mégsem.
csupa kis betűvel, csak egy vasárnap délutáni vélemény....
Mindenkinek kellemes napozást, tartalmas nyarat az ápolttal és szeretteikkel!
Szia!
Olvastam,sajnos inkasszozták. Ahhoz egy hivatalos papírt kell nekik kapni, ezt csinálják. Én úgy tudtam,az nem számít jövedelemnek.
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?