Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Nemtudtam h hetfon is utalnak.
Hello! Gneeszter irta tegnap hogy Csongrád megye ma utal, holnap szamlan. O mindig a frankót irja meg. Sose utalnak hamarabb annal az idopontnal mint amit kiír.
Úgy tudom ma utalnak, holnap levehető
Sziasztok Békés megye kapot m már gxodot?
Sokat biztos nem fognak emelni rajta, mert azt mondták most elment a nyugdíjasokra a pénz. Én 5%-ról tudok. Mondjuk százezer ft-nél már az is egy ötezres. Több mint a semmi.
Sziasztok. Valaki tud infot Kom-Eszt. megyében mikor lesz GYOD a számlán? Köszönöm a válaszokat
Szia,mi a 10. kerben vagyunk,állítólag köszpontilag de területre vannak osztva...Én múlthét pénteken adtam be azokat a papírokat amik már amúgyis bent voltak a kerületnél de a hölgy aki most pénteken kijött az csak az iskolai igazolást és a håziorvosit kapta meg a 10.-tôl...Viszonylag rendes volt,kérte az összes szakvéleményt amin rajta van a gyermek konkrét àllapota-nekünk 2 helyrôl is van-,kérdezgetett párat az önellátásról,iskoláról,aztán kb.5-10 percet másolt bno kódokat majd közölte hogy 9 pontot értünk el,minden 👌!Mondta azt is hogy sokat számít hogy keresôtevékenységet nem folytatok.Elmondta hogy januártól megint emelnek-szerinte nem is keveset-,valamint hogy a felülvizsgálatokra ugyanúgy el kell mennünk és ugyanúgy le kell majd adni a friss orvosi papírokat,ill.a kincstár felé is az emelt csp. miatt le kell adni a kérelmet de Ô vele vagy kollegájával csak 2 év múlva ugyanilyen eljárási út végén fogunk újra találkozni...
Köszönöm válaszod,nagyon aranyos segítőkész❤kívánok neked erőt kitartást.🙂köszi jó volt beszélgetni veled már kicsit megnyugodtam🙂
Szia válaszom mindezek elöt a kormányhivatal elkezte az felülvizsgálatát a kislány miatt küldtek papirt hogy a háziorvos töltse ki a betegségéröl szóló iratokat beadtam a hivatal felé 8 napon belül ezután rá egy hétre küldtek egy határozatot hogy szakértö rendeltek ki rá 2 napra hívtak is hogy szombaton jönne mondom oké enyi volt nem telt el 2hét sem és mindent megcsinált gyors ügyintézés volt
Tudod nem lehet kiszámítani őket,annyi félét irogatnak és már nem tudom mit gondoljak erről az egészről én 10 éves korukig mivel ikrek gyest kaptam es az ápolási különbözetét mert mellette az ikertestvére ATOPIAS DERMATITISZES DE ŐRÁ NEM KAPOM A KIEMEMT CSP-SEM bár őrá is megkaphattam volna mert ő meg oxigénhiányos volt és inkubatorban volt.A beteg ikerre mar a vizsgalatok után megkaptam a fogyatékos csp-et.
Kaptál elötte értesítést vagy felhívtak?
Ere nem tudok mit írni nekem a kislányom szemét mütöték mert megvakulhatot volna a doktornö az mondta azért van hogy öregkorára is láson ne vakuljon meg a diagnózisa mindkét szemére vakság de etöl függetlenül rendes iskolába jár csak az elsö padsorban ül és a legeröseb szemüveget hordja
A szakértö mondom csak az önellátó képességét vizzgálja. Vc Eni ini öltözni vizeletét tudja e tartani ponthoz és elkéri az orvosi papírokat szerintem neked ugyan úgy van esélyed mint nekem megfogják adni ezen ne agogy
Szia Monika1234!
Tolna megye rendszeresen a családipótlékkal együtt szokott utalni. Kivétel a szeptember és január amikor elöbb elutalják. Ebből gondolom,de csak a szokásra alapozva gondolom, hogy várhatóan október 2-án lesz számlán. Elvileg október 2-től 4-ig jöhet.Pontos időpontot nem kérdeztem.
Sziasztok! Budapesten pl.7.kerület voltak kint valakinél? Vagy nem kerület függő hanem egységes Budapesten! Milyen volt aki kilyött, mármint normális vagy kötekedő, esetleg lenéző? Köszönöm ha tud valaki válaszolni!
Bocs 3,5-es szemüvege van mert romlik a látása félévente járunk kontrollra a szemészetre is a neurológiára 3 havonta.
Én 12 éves közép súlyos fogyatékossága és epilepsziája van 9 eve reggel este 2féle gyógyszert szed mellette SNI-s magántanuló heti 10 óra fejlesztést kap,szerinted így milyen esélyünk van 14-én mennünk kell pszihiátriára én most GYOD-on vagyok a gyermekkel de emellett nem hagyható egyedül örökös felügyeletet igényel.
Szabolcs megyében lakom nyiregyházán
Szia gyermekem mindkét szemére rövidlátó új diagnózis vakság mindkét szemére és izomgyengesége van önnelátásra képes a kislányom de a betegségére tekintettel adta meg a gyodot semmi egyebet nem kérdezett csak elment enyi volt
Szia!
Neharagudj melyik megyében volt ez és milyen betegséggel vagy otthon a gyermekkel?
Gyógyszert szed,vagy csak ilyeneket kérdez amit leírtál?
Sziasztok gyeden vagyok a 9éves kislányommal szombaton kilyöt a hölgy felmérni a kislány állapotát kérdezte Eni vc re vizeletét vissza tudja tartani válaszoltam neki elkérte az orvosi papírokat megnézte és azt mondta hogy januártól ismételten 2évig megkapjuk a gyedet rendes hölgy volt nem csalódtam benne lepontozta a kislányt és el is ment
Jó reggelt dolgozhat 4órába! Összeg nincs meghatározva!
Sziasztok Tolna megyéről tud valaki valamit, hogy az ápolásit mikor utalják számlára? (Erste bank)
Budapestről tud valaki valamit, hogy mikor lesz számlán az ápolási?
Szia.
Amennyiben a napi 4 órát nem haladja meg és annak összege nem haladja meg az ápolási díj összegét.
A kérdést azért is tettem fel, mert ti többségében már járatosak vagytok a szabályzás területén -, én pedig elfelejtettem több dologra rákérdezni a Kormányhivatalban. Jövő héten ezt pótolom :) Addig is köszönöm a válaszokat!
Sziasztok! Van egy kérdésem. Kiemelt ápolási díj lett megállapítva. Egyszerűsített foglalkoztatás keretében (szilvát szednék) bocsi :) (Főállásom volt... de így hozta az élet...) - egyszer 4 órát, utána másnap még négy órát vállalnám. A felügyelet biztosítva. Nyilván családon belül. A kérdés az, lehet-e vagy tilos? Kérem ne mosolyogjatok, nekem ez fontos kérdés, mert nem szeretnék szabályt szegni. Tisztelettel várom válaszotokat.
További ajánlott fórumok: