Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Kerekes székröl írtam hogy van ki jogtalanul használt és semmi baj . Bocsánat ha rosszul írtam . De sajnos sok ilyen van kinek nem is kéne tudnom mer naponta látom és mindenki tudja hogy semmi baja
Azt azért nem szabadna elfelejteni,hogy aki férjét vagy édesanyját vagy bármelyik rokonát ápolja ott a betegnek van valami jövedelme,nyugdíj vagy bármi más.Aki a gyermekét ápolja annak a gyermeknek még normális nyugdíja sem lesz soha,ott a szülő nem tud dolgozni,mert ápol és a szülő pénzéből kellene megélni a gyerekkel és a majdani szinte jövedelem nélküli felnőttel..Ezért születtek ezek a megoldások.Azt sem szabad elfelejteni,hogy micsoda lelki teher az,hogy a gyermekét ápoló szülőnek mindeközben még valahogy arról is kell majd gondoskodni,hogyha ő(szülő) már nem lesz akkor majd ki fog gondoskodni az időközben felnőtté váló és állandó gondoskodást igénylő gyermekével.A sérült gyermeket nevelő szülők sorsa kb egy életre meg nehezítve sajnos.
Szívszorító amit itt egyesek írnak. Könnyebb lenne az élete annak aki ápolásit kap,mert a férjét ápolja... ha elvennék azoktól a GYOD ot,akik a gyermeküket ápolják? Mi változik,ha a gyerek felnőtt lesz??.. pl Őt is nehéz lesz forgatni,fürdeni,pelenkázni stb.. Itt senkinek sem könnyű az élete. Mire jó bántani egymást?
Totál igazad van.Egy napom úgy néz ki reggel gyógytorna, orvosi vizsgálatok,stb, háztartás vezetése,éjjel dolgozom még férjem alszik. Ha épp nem migrénes görcsel vagy fantomfájdalommal kűzd.Ha nyugodt az éj napi 4 órát alszom.De ha nem gyakran annyit se.Van sajnos olyan éjjel 6-8 szor kell felkelni hozzá.Ez egy teljes napi szolgálat.Nehéz, kimerítő.Legaláb a pénz miatt ne kéne aggodni.
Köszönjük szépen nektek is 😘❤️
Szia kedves Niki2682! Szívemből szóltál és teljes mértékben egyet értek veled.Ennél jobban én sem tudtam volna leírni ezt a nagy igazságot ugyan akkor ezt az igaztalanságot.Lehet hőbörögni egyeseknek,de a mi munkánk se könnyebb vagy különb csak éppen a díjazás ami majdnem csak harmada a gyermekével gyodon levőknek.Nekem is pénzbe kerűl a kötszer,fertőtlenítő és itt hadjegyezzem meg csak egyféle speciális fertőtlenítőt használhatok nagyon sok ezer forintért,gyógyszerek és pelenka na meg a krémek.Sorolhatnám igazából,de minek.Felháboritó,hogy ennyire semmibe vesznek minket pedig ápolók válláról vesszük le a terhet tudván,hogy a hozzátartozónkak szeretjük annyira,hogy nem tessszük be otthonokba hanem mi magunk látjuk el őket ebből a siralmas pénzből.Erre hagyatkoznak sajnos. És még azt nem is említettem,hogy a fiamat is gondoztam ápoltam aki a halál torkából menekűlt meg nagyon kicsi esély volt arra,hogy megmarad,de én akkor is ápoltam semmi kis pénzért a munkám feladva és mindent ezáltal.Akkor pedig még nem volt gyod. Jelenleg a férjemet ápolom 8 éve.Dolgozni nem is tudok elmenni,mert olyan betegsége van,hogy nem lehet egyedűl hagyni.Felügyeletet nem tudok biztosítani fölé.Hátrányba kerültem és gondolom sok más ember is van így ezzel. Semmi anyagi pluszt nem tudunk pótólni így. Nyugodtan lehet pálcát törni felettem,felettünk,mert szóvá tesszük az anyagi megbecsülést a gyodosokkal szemben. Én azt mondom cseréljünk díjazást akkor.
Sziasztok! Minden megyèben lesz elsejèn Gyod számlán? :) Köszönöm szépen ha válaszoltok.
Szèp napot nektek.
Hidd el sokan egyetértünk és igazat adunk. Kitartást neked! Jó egészséget!
Üdvözlet. Kár egymásnak szívni a vérét, hogy ki mennyi pénzt kap. A rendszer sosem volt igazságos és nem is lesz. Mindenkinek saját problémája a leg nehezebb és a leg szomorúbb. Ne essünk egymásnak, hisz sors társak vagyunk és nagyon szomorú, hogy egymás torkának estek. Amin nem lehet változtatni azért kár szítani a tüzet. Béke legyen veletek.
totál igazad van.Kitartást!
Nincs mit ha esetleg meg érkezik írok 😊😊😊 szép napot és kitartás 😘
Szia nagyon szépen köszönjük reménykedjünk ❤️ további szép napot kívánok nektek
Sajnos igen. Én postain kapom. Akkor pont egy hét múlva. 😔
Én is pont igy gondolom.Nem családi hova tartozás szerint kéne elbirálni hanem a betegség alapján.Kinek milyen ápolás szükséges.De sokan úgy beszélnek mintha azok tehetnének róla akik gyod-ot kapnak.És nem az a baj akik gyod-ot kapnak mert szerintem biztos alaposan útána jártak hogy kinek adják.Mert nem osztogatják csak úgy.Hanem az a baj hogy azok nem kapják meg akik úgyan olyan beteget ápolnak mint mi mert nem a gyermekük.
Kedves Imoen 87.
Egyet értek hogy ha a gyermek beteg annál borzasztó nincs is . Viszont akik nem a gyermeküket ápolják hanem mondjuk a férjüket, feleségüket, szüleiket, testvérüket, számukra sem könnyű . Nekik is az életük tönkre megy , rájuk is az a teher hárul mint aki a gyermekét ápolja. Semmivel sem könnyebb . És igen az ember imádja a gyerekét és gondozza ápolja reggeltől estig de a családtagját is imádhatja annyira szóval még a lelki terhekben sem lehet különbséget találni .
Viszont a rendszer igazságtalan mert míg én is mindent feladtam jó munkát , életet hogy a férjemet ápoljam napi 24 órába plusz mellette háztartást vezetek gyereket nevelek. Mi a különbség az én munkám és az munkája között aki a gyermekét ápolja ??? Semmi az ég adta világ. Csak a díjazás . Míg más ugyanazért a munkáért kap 180 ezret én meg kapok 70 ezret.
És rohadtul bosszantó . Akik ápolási vannak és felmer háborodni mert semmivel nem végez kevesebb munkát mint aki a gyermekét ápolja akkor jönnek az ilyen kommentek mint amit ön is írt hogy szívesen cserélne. Hát mi is szívesen cserélnénk bárkivel csak egészséges legyen az akit ápolunk . És aki gyereket ápol az is felnőtt lesz akkor mi lesz már a különbség???? Az élete végéig kapja a gyodot . Pedig akkor már felnőtt lesz és nem gyerek !!
Én meg mert csak a férjem kapok 70-80 ezret. Szóval igen felháborító. És lehet játszani a szentet de mi is pénzből élünk nekünk is vannak orvosi kiadások hiába nem gyermekről van szó ,hanem csak egy férjről.Szóval ez rohadtul igazságtalan hogy valaki azért kap többet ugyan azért a munkáért mert gyermeket ápol .
Oké legyen így ! De akkor mikor felnőtt lesz a gyermek én ápolásit adnék utána csak mert nem fer ez azokkal szemben akik csak a családtagjaikat ápolják.
Lehet hogy most sokan utálni fognak . Senkit bántani nem akarok . De a rendszer rohadt igazságtalan és ez a véleményem
További szép napot kívánok
Üdvözlettel Nikolett
Sziasztok! Budapestről tud valaki valamit, mármint hogy mikor lesz gyod??
Szia. Kis szerencsével még ma de 15-16 óra fele mert már azonnali jóváírás van. De a holnap esélyesebb
Sziasztok légyszíves esetleg aki tudja segítsen nekünk abban hogy Somogy megyében mikor lesz gyod? Köszönöm szépen
Ebben sajnos igazad van. Nem megbántani szeretnék itt senkit. Az ami tőlem nagyon távol áll. :)
Rokkant kocsival csak akkor parkolhat és használhatja a helyet ha ott van vele az aki rokkant is. Amúgy nincs joga olyan helyen parkolni. Viszont napi x órában a gyermek is lehet oviban(nem tudom mennyibe mert mi nem vagyunk már ovisok,sajnos soha nem is voltunk) így senkinek nincs joga a másikat kérdőre vonni szerintem. :) Minket is sokszor néznek hogy miért állunk meg a rokkant parkolóban ha semmi bajunk,de azt már senki nem veszi észre hogy a kocsit vesszük ki a csomagtartóból és tesszük bele a pici lányt akinek már járnia kellene...
Sziasztok érdeklődnék hogy Somogy megyében mikor lesz gyod? Köszönöm szépen
Nem titeket szeretnélek MH egbánrani . De sajnos van itt egy két felnőtt hogy a rokant kocsival furikàza a gyerekét óvodába . Mondtam is neki szép miadad mennyien nem kapnak ellátást.Erre ő kit érdekel .
Sziasztok . Làtom a gyod nál megy a vita . Egy kicsit gondolkozazok el hogy miért megy fél évente akár gyerekhez akár felnőtt . Rengeteg a csaló . Itt látom naponta ahol élek valaki csak azért van rokant kocsija hogy avval furiká
Lelkileg mindannyian szenvedünk szerintem..😔
Teljesen igazad van. Nem azért írtam ki hogy egymásnak essünk.Igazságtalannak érzem.Nem stadion kell! A betegeket ápoló családokat kéne támogatni. Nem Sz.J.A kell a gyerek után. Gyógyszer támogatást kéne emelni. Én rohadtul megfontolom hová tegyem vasárnap azt az x-et.
Gyõr 31én utalja az ápolásit
Ez megint csak kákán a csomót..
Nem azt írta hogy könnyebb ápolni egy gyermeket mint egy felnőttet,hanem azt hogy azért valóban van különbség aközött hogy egy 70-80 vagy akár 100kg-os egyént kell emelgetni vagy forgatni mint egy kisgyereket.
Teljesen nem arról írtál amiről ő.
..Szerintem meg mindnyájan tudjuk hogy megterhelő néha lelkileg ez az egész,bár ne lenne így semelyikünk!
Meséljek a 6 éves tartósan beteg kislányomról akit vinni kell kézbe mert nem tud járni és beszélni? Mellé még pelenkás is... Azt hiszem akik itt vagyunk és GYOD-ot kapjuk szívesen Neked adnánk vagy bárkinek csak hogy ne legyen beteg a gyermeke! Nem állok le vitázni,főleg nem ilyen dolgokról de rohadtul nyílik a bicska a zsebembe ilyen kijelentésekre néha. Elhiszem hogy sajnos ilyen ez a kormány hogy ló.aszt se ad ápolási díjnak,de ne álljunk le azon vitázni hogy kinek milyen "könnyű" az hogy egy tartósan beteg személyt ápol otthon. (Lelki dolgokról nem is mesélve.)
További ajánlott fórumok: