Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Tévedés, csak a halál hónapjára jár
"Ha a támogatásra való jogosultság a fogyatékos személy halála miatt szűnik meg, az elhalálozás hónapjára járó támogatást a vele közös háztartásban együtt élt közeli hozzátartozó, ennek hiányában az örökös veheti fel a halál napjától vagy a hagyatéki átadó végzés jogerőre emelkedésétől számított egy éven belül."
Somogy megye: GYOD a számlán van./Raiffeisen Bank/
Mindenkinek jó éjszakát kívánok.
Üdvözlöm
Az elhalálozás után még két havi illetmény automatikusan jár,S csak utánna szűnik meg a jogviszony.
Sziasztok, szeretném kérni a segítségeteket.Szeretett anyósom a hónap elején elhunyt. Kérdésem hogy a részére járó àprilisi fogyatékos támogatást illetve az àpolàsi díjat felvehetem,vagy vissza kell utaltatni mèg nem jelentkeztem a hivatalba mert mèg nem kaptam meg a halotti anyakönyvi kivonatot.
Köszönöm
Balesete volt férjednek? Meg szabad tudni mi történt?
NINCS azonnali utalás a kincstárnál. 4 órás utalás van, tehát ha pénteken reggel, délelőtt elutalják, akkor délben vagy délután/este lesz rajta.
Szia. Igen tudom. Kicsimet is gyalulták. Már épp felület nem volt a végtagjain. A karjait hajszál híjján levágták. Ugye ha nem sikerült volna a végtagmentő műtét. Nagyon nem szép látvány még most sem. Ahogy erősödik a napfény egyre többet fájlalja. Nem akarok panaszkodni 3 éve vagyok ebben. Mindent feladtam érte. Reménykedem a teljes felépülésében. Orvos egy évet mondott mont írtam a harmadikat tapossuk. De ezeket a dolgokat csak és kizárólag az tudja aki benne van.
Akkor te tudod,hogy én miről beszélek. A férjemnek teljesen a jobb oldala szinte.A lába teljesen a karja teljesen és a feneke. Izom vesztése is van a lábában több helyen ahol megégett.Iszonyú fájdalommal járt és jár most is.Neki sem volt elég a saját bőre más bőrrel is kellett pótólni.És a kezelés 2 naponta azaz úgy nevezett gyalulásos kezelés.A fájdalomba bele lehet halni.Ő túl élte. Minden esetre nagyon sajnálom a kislányodat.Reméljük sokkal jobb lesz neki később. Az én férjem súlyos mozgáskorlátozott lett és az állapota csak romlik.
30-a az utalás napja az biztos. De hogy aznap megkapjuk e az jó kérdés. Remélem, hogy megjön
Szia! Eddig még nem, és gyanítom,ma már nem is lesz. Ez azért érdekes, mert múlt hónapban 28.-án kaptunk, Somogy megye előtt.Hát így számítsa ki az ember. Jó lenne, ha végre már valami rendszert vinnének az utalási rendbe.
És sajnos a Baranya megyei kormányhivatal oldalán soha nincs fennt semmilyen utalás.Ilyen tekintetben, Baranya a "legtitokzatosabb", mert ha telefonon érdeklődünk,ott is csak azt mondják, 5.-ig mindenkinek elindítják az utalást.Legalábbis nekem még soha nem adtak pontos infót, se telefonon, sem emailben.Reményteljes szép napot kívánok, talán holnap mi is kapunk.
Sziasztok
Fejér megyében gyod utalásról tud valaki információt mikor lesz?
Sajnos nem...Pedig kéne már nagyon.
Sziasztok Baranyába kapott valaki ápolásit?
Szerintetek hasi ultrahanghoz is kérnek negatív Covid tesztett? Jövő kedden kéne mennünk.Addigra elkell íntéznem a Covid tesztet is ha szügséges.
OTPbank Somogy megye GYOD számlán. Szép estét mindenkinek !
Az elöbb elkiabáltam mert most kaptam az SMS-t az OTP banktol.Hát óda is megérkezett.
Komolyan?Én OTP-s vagyok de még nem kaptam SMS-t.Akkor majd reggel rajta lesz.Máma már úgy sem megyek sehova.Úgy is máma kaptam be a negyedik oltásom.
Külömben teljesen igazad van.Az én gyermekeim amikor nagykoruak lettek beadtam a rokkantsági nyugdíjukat.Ami most 43 100Ft.10 éve 33 300 ft-tal kezdték.Meg ugyan akkor én lemondtam az emelt összegü családirol hogy ök meg kapják a fogyatékosságit.Ez lesz az össz jövedelmük életük végéig.De elötte gondnokság alá kellett helyeznem öket hogy a nevükbe tudjak intézkedni mível már nagy koruak voltak és valakinek az ö érdekeit is képviselni kellett.Meg ezen kivül hogy meg kapják mind a kettöt végig kellett járnom velük az orvosi bizottságot is.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy Csongrád megyében is tuti bizti, hogy azonnali utalás lesz 30-án? :)
Köszönöm a választ
Ezt honnan veszed ?? Nincs róla hivatalos sehol
SZIASZTOK ! HAJDÚ BIHAR MEGYE MIKOR LESZ SZÁMLÁN A GYOD ?
meg lehet kérdezni hogy mi történt?😢
Sziasztok! Somogy megye gyod a számlán. Erste bank
Sziasztok somogy megye mkb gyod rajta 🙂❤️ további szép napot kívánok nektek
Az én kislányom kezei is megégtek! 4 éves volt. Most 6 éves elmúlt. Műtétek hada várt ránk és most is készülünk még. Karjairól lábairól tették a kezeire az új bőrt már épp felület nem volt a testén mert mindig " hámozták" róla a bőrt. Több mint két év telt el azóta és még mindig ijesztő a látvány. Nekem nem mert így is imádom. Azért vagyok vele gyodon mert az izületei is sérültek. Senkinek nem kívánom miken mentünk keresztül és tényleg milyen fájdalommal jár az égési sérülés. Mikor 3 napig altatták a kórházban különben nem tudta volna a fájdalmat elviselni
Van segítséged? Vagy egyedül viseled? borzasztó...😔Kitartást
Ezzel teljesen egyet értek.Sajnos a férjem is olyan,mint egy gyerek legalább is ami az éjszakákat illeti.Vannak kegyetlen napok és vannak jobbak.Nem jó dolog arra riadni,hogy az ápoltad megugrik a fájdalomtól.Mert sajnos nagyon sokszor erre riad fel az elviselhetetlen fájdalomra.Én meg az ő riadására.És ha még front is van igazán remek nap elé nézünk.Csak a jajgatás és fájdalom tűrés van pedig nagyon kemény,komoly fájdalomcsillapítót kap a kezdetektől fogva.Rendőrségi engedély köteles.És ha már az ilyen erős fájdalomcsillapító ellenére is iszonyat fájdalma van akkor ellehet képzelni,hogy milyen.Én tudom és látom és nem fantom fájdalom. Nem tudom,hogy bárki is eltudja-e képzelni,hogy egy testfelület 35%-ban megég és még gyógyulás után is milyen fájdalom az? És még ehez társúl a folyamatos kivérzések ami néha mentőhívását igényli,mert olyan nagyfokú. Időzítő bomba az ilyen beteg.Mindig készenlétbe lenni és lelkileg elviselni nem könnyű nagy terhet ró az ápolóra.És ez mellett háztartás,ügyek intézése és még a többi.Itt valaki írta,hogy biztos van a felnőtt ápoltnak keresete valamilyen formában. Van ugyan,de nem sok. Csupán 40-50 ezer ft havonta.A beteg gyerekre is kapnak emelt családit meg egyébb juttatásokat,kedvezményeket a gyod mellé.Mindent összevetve nem vagyunk megbecsülve anyagilag, mi akik a felnőtt hozzátartozóját ápolja és ápolásidíjjat kap.
További ajánlott fórumok: