Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
Szia
Nem kell gyámság alatt lennie meg van 4 napja 18 életév betöltéséhez, ( de ha folyamatban van a gyámság alá vétele ,akkor is beadhassa az igénylő """ ez az igénylő Gyod,/ ápolási ja lesz a gyermek után)
Nekünk sincs gyámság alatt a lányunk apának,és apa van vele Gyod on.Nem kell a gyámság,vagy gondnoki igazolás,
% lekolasnal kellene,de nekünk ott is eltekintettek tolle, 86% ős rokkant a lányunk ,de mivel szoba tiszta,így a Bíróság sorra visszadobta a kérelmeket ,miénket és a gyamugyèt is, így ez elmondtuk % lekolasnal, és megértette a Vizsgáló orvos ,és én és apa is bent lehettünk vele
Szia!
Számlára már múlt héten csütörtökön megérkezett, postai kézbesítést várom én is(holnap).
Szép napot!
Semmi ilyesmi nem vagyok.😣
És szégyellem is,hogy ennyire tudatlan vagyok, de ezekről a dolgokról fogalmam sem volt eddig.🥺 Tehát biztosan nem fogok tudni semmit intézni. 🥺
Szia.Remélem azóta hozzád is megérkezett.
Azért érdekesek te D.újváros én Mezőfalva egy megye ráadásul alig pár km és mégis eltérések vannak.
Az ügyintéző azt írta igen.
Reméljük a legjobbakat.
Mondjuk azt sem árt tudni hogy 18 év felett ha értelműi fogyatékos is, akkor gyámnak, vagy gondnoknak kell lenni hozzá, hogy kezeld az ügyeit, emrt ugye 18 év felett nagykorú, nem szólhatnál elvileg bele az ügyeibe. Így be kell perelned, és bíróság mondja ki hogy mennyire korlátozza a jogait, és a bírósági döntés alapján adja ki a gyámügy a gondnoki határozatot.
Ez azért jó mert így nyithatsz neki bankszámlát a nevére, te lehetsz rajta a kedvezménmyezett (mindent te csinálhatsz) és ha erre a számlára kéred a GOYD, ápolási, családi, FOT, akármit, innen egy végrehajtó se tilthat le semmit :)
Intéznek mindent központilag.
Majd küldenek papírt amit vissza kell küldeni és jön házhoz egy szakértő.
Azért érdemes figyelni az időpontokat.
Én ajánlott levélben kaptam meg a hosszabbításhoz a papírt és a gyerekem idén októberben lesz 19 éves gimis. 🙂
Szia
Ad befelé gyorsan az újra igénylést," míg le nem jár ( akkor folyamatos lesz,de akkor is Bell adni ,hogy ne legyen megszakítás) ha van olyan igazolás , záró,ambuláns lap ,hogy fennáll továbbra is a betegsége,akkor érdemes beadni 4 èig,így nem lesz megszakítás,( már 1 hónapja le lehetett volna adni.
Mert ha lejár ,új ügyintézés lesz ,és az jóval hosszadalmasabb.
Ez csak egy tanács neked ,🥰
De másoknak is jó tudni ,soha nem szabad hagyni ,hogy lejárjanak a határozatok,/ ha ahhatározatok. Ha továbbra is fennáll a betegség ,akkar érdemes gyorsan beadni,hogy folyamatos legyen.
További ajánlott fórumok:
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Akik utálják az anyjukat!
- Mikor utalják a plusz fizetést a közmunkásoknak?
- Van itt valaki, aki asztmás gyerekkel van ápolásin?