Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
De szerintem tuti 2.-a lesz 🙄
Epp most neztem en is😅
Na az csoda lenne..🤣
Szia Már írtam nekik emailt is de nem válaszolnak
Sziasztok nem tudjátok hogy Hajdú Biharban megyében utalnak e hamarabb vagy csak jövő hónapban?
Tolna megyében mikor lesz gyod bankszamlan?
Jó reggelt még egyszer 😁mivel még mindig nincs frissítve az utalási időpont írtam egy e-mailt a nagy kérdéssel hátha válaszolnak vagy legalább észbe kapnak és frissítik az időpontot🙃
Jó reggelt😊
Igen én is itt szoktam nézni de még semmi .A mult hónapban már ilyenkor rég kirakták mikor utalnak.
Szép napot mindenkinek. Tudja e valaki, hogy Csongrád megye mikor utálja a gyodot?
A GYOD-ot azok kaphatják,akiknek önellátásra képtelen a gyermekük, ezt pontozzák.
Önellátásra képtelen a gyermek, ha a szakértő e tényt szakvéleményben megállapítja. Az önellátásra való képtelenség megállapításának szempontrendszerét a 63/2006. III. 27. Korm. rend. 1. sz. melléklete tartalmazza.
6 év alatti ápolt gyermek esetében az önellátási képesség mértékét és az önellátásra való képtelenség tényét a magasabb összegű családi pótlékra jogosító betegségek és fogyatékosságok igazolására jogosult szakorvos, hat év feletti gyermek esetén a járási hivatal által kirendelt szakértő igazolja.
„E” minősítés megléte esetén nem szükséges szakértőt kirendelni.
Meg nem frissitettek az utalasi datumot, talan majd holnap mar okosabbak leszunk. :)
Sziasztok! Szabolcs megyéről tud valaki valamit mikor lesz gyod számlán? A hivatalos oldalon szeptember 30 az utolsó utalás!!
Legalábbis nekem ezt írja!
Amikor gyodot először igényeled,pontozzák a gyerek állapotát,persze az orvosi papírokat is megnézik...nem orvosszakértő megy ki,hanem egy hivatali dolgozó...de a neten minden le van írva..a pontozás is...
[link]
olvasgasd, itt a táblázat is
Sziasztok. Gyod miatt szakértőt várok, 2 gyerekem véget. Mit pontozzz? Nem elég az szakorvos papír? nem értem. szakértő aki kijön a házhoz felülbírálhatja egy szakorvost? vagy egy igazságügyi orvosszakértőt? rokkatsági járadék miatt ugyye ott igazságügyi orvosszakértő is van.
Bocsánat ha értetlenkedem, ne elég a szakorvos, illetve amikor rokkatsági járadék miatt oszi elé vittem, nem elég az orvosszakértő, orvoszakértöi határozat? középsulyos értelmi fogyatékosak. SAJNOS. Születésüktöl ez van a szakorvos illetve ovosszakértő határozaton.pontozás? uj szakértőt küldenek?
Szabolcs megyét ismerve, ha utalnak is elseje előtt, akkor csak a számlások fogják megkapni, posta majd csak 4-5 körül fogja hordani. De hátha nem lesz igazam.
Szia..a gyerekek után te igényelheted meg a gyodot..kormányablakhoz bemész,odaadják a kitöltendő papírokat..beküldöd és majd fognak keresni,szakértőt küldenek ki,aki a gyerekek orvosi papírjai és a te válaszaid alapján pontozni fog...
SZABOLCS MEGYEI KORMANYHIVATAL:
[link]
itt tudjatok megnezni az uralasi idopontokat
Sziasztok uj vagyok az oldalon. Segitséget kérnék. GYyodal kapcsolatban, 2 felnött gyerekem van rokkansági járadékot kapnak. Nagyobbik gyerekem 8 éve kap rokkantsági járadékot kisebbik gyerekem 4 éve. Sajnálatosan értelmi fogyatékosak. Nem tudtam hogy igényelhetem e a gyodot gyerekeim után. Szakorvos hívta föl rá a figyelmet. Mi alapján kaphatjuk meg? Választ segitséget elöre is megköszönöm
Meg nincs kiirva, talan majd holnap.
Szerintem ápolásit csak nov elsö munkanap utalják budapesten.Pistán meg ugye plusz 4 nap.
Sziasztok! Baranyáról tudja esetleg vki,mikor lesz Gyód utalás? Köszönöm szépen
Sziasztok a Gyod mikor várható postán Pestmegyében??
Szia! Szerintem csak 2-án. Ha jól emlékszem eddig sosem kaptuk meg mindenszentek előtt. Sajnos.
Sziasztok Szabolcs megyéröl valami infó?
Szerintem csak 2án.Mint mindig mi vagyunk pár megyével az utolsók.Eddig se jött korábban szerintem most se fog.De történhetnek csodák :)
Sziasztok borsodban mikor lesz ápolási szamlan
Semmi ilyen nem kell, ha gondnoka vagy a gyereknek, akkor is ha nagykorú (bíróság kizárta minden ügyből) akkor Gyámhivatal megbíz, akkor te intézkedhetsz helyette a Bankban és nem kell ott lennie, a bank berak rendelkezőnek téged a számlájára, és olyan mintha a te számlád lenne, a kártya is a te nevedre jön.
Ja az elöbb elfelejtettem hogy tölem soha nem kértek másolatot.Pedig párszor már meg kellett adnom a számlaszámot.A bank nevét és a számla számot kellett mindig rá irnom a nyomtatványokra.
További ajánlott fórumok: