Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)
A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.
Tudja valaki Veszprém mikor utal
Jó reggelt
Van valahol valami mozgás?
A tartósan beteg igazolás nem elég a GYOD-hoz, azt a pontozásos papírt töltesd ki a szakorvossal, amit kaptál.
6 éves korig a szakorvos tölti ki a pontozós papírt (szakvéleményt).
A GYOD-dal összefüggésben végzett vizsgálat esetén az ápolt gyermek önellátásra képtelensége akkor áll fenn, ha az állapotvizsgálat során meghatározott 24 pontból legalább 8 pontot kap.
Fontos tudni, hogy 6 éves kor alatt külön szakértői vizsgálat nincs, az állapotvizsgálat eredményét is tartalmazó szakorvosi dokumentumot a GYOD megállapítása iránti kérelemhez mellékelten kell benyújtani.
"6 éves kor felett a kérelem benyújtását követően kerül sor az állapotvizsgálatra. Ha a hivatal nem rendelkezik az állapotvizsgálat lefolytatásához szükséges szakértelemmel, akkor szakértőt rendel ki. A vizsgálat az ápolásra szoruló személy otthonában történik.
Magyarul töltesd ki a pontozásos papírt a szakorvossal, add le, és kész. Hozzátok házhoz nem fog kimenni szakértő.
Szia. Nekem a kislány csak 2 éves múlt. Úgy tudom 6 év alatt nem jön ki szakértő. Nekem a Neurológián adott egy igazolást a szakorvos, hogy tartósan beteg a gyermek. Ezzel mentem be a hivatalban és ott nem fogadta el.
December 1jén..de hogy hány órakkor???Az biztos hogy 16 óráig meg szokott jönni..
Nem tudom nálatok akkor hogy működik a rendszer..először is ki kell tölteni egy nyomtatványt,aminek a neve Kérelem Gyod megállapítására..ki kell töltetni a gyermek vagy háziorvossal egy igazolást,melyet a gyerekorvos a szakorvosi papír alapján tölt ki..ezután benyújtod az igényed a hivatal felé..ott ezt elbírálják és küldik házhoz a szakértőt..legalábbis nálunk ez így ment..
Szia.Amit a szakorvos állit ki azt el kell hogy fogadják.És amit a járás hivatal küld ki,az egyik nyomtatványt kell kitöltetni a házi orvossal.A másikat neked.A harmadikat az intézménynek ahová jár.A házi orvos is a szakorvosi papir alapján tölti ki.Mert azokat a kodokat írja rá ami a szakorvosi papíron szerepel.És a másik az hogy a szakorvosi papiron a kortörténet is szerepel nem csak a kodok.Az enyémen is szerepel milyen betegsége van.Úgy van írva: Diagnozis-kód-dátum.És ezért semmi logika nem volt abban amit a járás hivatalban a högy állított.Úgy látszik szeműveg kell neki.Én ezt közel 30 éve csinálom és még nem dobtak vissza papírokat pedig az enyémek már több évesek mível mindegyiken szerepel hogy felül vizsgálat nem szükséges.És legalább 3 helyröl szoktam szakvéleményt benyújtani mert több szakorvoshoz járunk/Epilepszia gondozó,Neurologia,Ortopédia./Sőt van törvényszéki Pszihiátriai szakvéleményem is és orvosi bizottság szakvéleménye is.Pedig ezekből elég lenne egyet is beadnom.De én mindig azt mondom inkább több legyen mint kevesebb.Ezekbe legalább nem tudnak bele kötni.Ennek ellenére igazságtalanul bántak veled.És remélem hogy tovább simábban mennek a dolgaid.Én a te helyedben kitöltetném a házi orvossal a papírt amit úgy is a szakvélemény alapján tölt ki.És vissza vinném a szakvéleménnyel együtt mert a házi orvosi igazolást is a szakvélemánnyel együtt fogadják csak el.És nem az ügy intéző fogja eldönteni hogy neked mi jár hanem a Bizottság.Ő csak azért van ott hogy ellenőrizze hogy mindent beadtál-e és helyesen töltötted ki a nyomtatványokat.Neki tovább kell küldenie az illetékes helyre.Vagy legalább is másnak is jóvá kell hagynia a döntését.Egyszóval a te kérelmed több emberen keresztül megy át.És szerintem még a betegség kodjairól még táblátatuk is van.Csak némelyikük úgy gondolja nem elég a bajunk.Még egy kicsit megfúttatnak.
Eddig minden hónapban úgy kaptuk hogy számlások után 1 nappal
békésmegyében ápolási mikor lesz postán ?? s.o.s írja meg valaki köszönöm
Szia! Ismerős,ugyan ez van itt a földvári hivatalba is... Velem is ezt csinálta itt a nő. Én felhívtam a szakorvost azt mondta,semmi baj emailbe küldjem el,ő visszaküldi kitöltve.
A magasabb összegü csp-t nem vonjàk le a gyodbol csak a gyest.
Szia
Holnap!
December 1 én, számlára.
Postai is December 1 én lesz utalva.
Bankszámlán December 1 én jóvá irodik.
Sziasztok tudja valaki hogy Veszprém megyében mikor hordja a postás a gyodott hagyadikán?
Ez borzasztó mit csinálnak az emberrel😔 nagyon tanácsot sem tudok adni hova fordulj. Esetleg a gyermekorvost kérdezd meg vagy családsegítő szolgálatot ők elég járatosak az ügyintézésekben. Nagyon sajnálom szívből kívánom hogy járj sikerrel😍
Mondtam èn neki! Mondom hogy beszèl maga velem? Mi vagyok èn valami kutya? Mondom azzal is szebben beszèlnek. Kerdeztem szèpen hogy hogyan is müködnek ezek mert nem èrtettem ezidaig hozza. Es utanna lentebb vett magabol.
Igen ezt nem èrtettem èn sem. Neurologiai szakorvos adott igazolàst. Kód van a papíron,illetve J betüjel. Ezt most November 23-an adta ki. Ma mentem volna intèzni ugye. Es ezt kaptam.. Teljesen lesokkolt ahogy ilyen hangnemben beszelt velem.
Amit adtak papirt en azt toltessem ki a szakorvossal ne az igazolàst adjam oda.
Hát ha velem így beszélt volna rendes balhét csinálnék. Az nem támogatás...munka kemény munka, az hogy épp a gyermekeddel csinálod, nem változtat ezen. Lehet ráborítottam volna az asztalt :)
Ezt nem értem. Márciusban kaptam én az igazolást pesten. Bevittem a hivatalba. Azt mondta az ügyintéző aki mellesleg egy tünemény most nem csinál semmit a papírokkal majd kapok a hivataltól egy levelet. Azt várjam meg. A levélben formanyomtatványok voltak amiket a gyermekorvossal illetve az iskolával kellett kitöltetnem. Na meg a saját rámeső részt. Ezután bevittem a hivatalba amiket el is vettek tőlem. Majd jön a szakértő mondták. Elötte ő telefonon hívott időpontegyeztetés végett. De ez ugye ebben az évben történt így mivel már 6 év feletti a kislányom. Elötte meg ugye minden évben pest adta ki az igazolást. Bevittem fénymásolták az ügyintéző küldte tovább ahova kell. De ha neked szakorvos állította ki akkor milyen szakorvoshoz vidd tovább?
Nem vette el. Nyomtatványt adtak amin ugye a táblázat van, azt en toltessem ki a szakorvossal. Vissza adta az igazolàst is. 2023. 12. 31ig adta ki a tartós betegsegre az igazolàst a szakorvos, mert meg mennünk kell kontrollra is. Olyan csunyan/lekezeloen beszeltek a hivatalban. Idezem.
"Mit gondol maga? 200ezer ftos tamogatas csak ugy jar hipp hopp? Nekunk ez az igazolàs nem kell mert ez nem jelentos mi nem vagyunk orvosok hogy diagnózis alapjan meg mondjuk jar e. Menjen el a szakorvoshoz toltesse ki ezt. "
Es hozzamdobta a papirt.. Ez tortent ma.
Sziasztok, Zalaegerszeg számlán a gyod és az ápolási díj, Mkb bank.
7 éves a lányom. Elsős. Kapjuk a gyest is igen. Az 10 éves korig jár. De úgy kapjuk a gyodot hogy a gyes és a magasabb összegű csp levonódik a gyod összegéből. Első alkalommal intézte az orvosunk. De szépen elmagyarázta mi a teendőnk. Azért vagyok most értetlen hogyha van tartós beteg igazolásotok azt miért nem vette el a hivatal? Meg az hogyhogy csak az emelt csp-hez jó?
Szia. Már hónapok óta minden hó első munkanapján utalják. Azaz holnap és délután 2-3 körül szokták jóváirni. Szerintem ez most is igy lesz!
De, kaptunk de adtak a hivatalban egy nyomtatványt hogy azt a szakorvos tölti ki. Benne a táblázat is. Ès most ilyenkor ha jar a GYOD mellette jar a gyes is? Plus a kiemelt csp? Nem ertek hozza bocsi a sok kerdesert.
Fentebb ugye irtad hogy nektek az orvos intezte, hat nekunk adott egy igazolàst ès ennyi.
Mikor mi kórházba voltunk a balesete miatt a kicsinek nekünk akkor szólt a doktorbácsink hogy a kislány gyodra lesz jogosult. Nagyon aranyosak voltak az orvos elintéztek nekünk minden papírt. Miután hazamehettünk végre bevittem a hivatalba a papírokat. Az ügyintéző elküldte faxon a MÁK-nak az emelt csp és a gyes miatt. Eleinte évente jártunk pestre a szakorvoshoz aki minden alkalommal megvizsgálta a kislányt. Egy évre kaptuk meg mindig az igazolást. Most hogy háznál volt a szakértő kb. 15 percet volt nálunk. Megnézte a kicsit de leginkább a papírokat. Kérdeztem van e teendőm a továbbiakban. Azt mondta nincs két évre megállapítja a gyodot majd várjam a határozatot. Tegnap elött meg is kaptam.
Tartós beteg igazolást szakorvostól nem kaptatok?
Èrtem. A kislanyom csak 2 eves mult Augustusban. Ezert is kerdeztem hogy ezek hogyan müködnek. Nekünk most adtak ilyen igazolást de közöltèk a hivatalban hogy ez nem jó! Mivel amit adott nekünk a szakorvos az sima emelt apolasira jar. De en azt nem szedhetem a gyermekre mivel a sajat gyermekem így a GYOD jar.
További ajánlott fórumok: