Mik a tapasztalatok a törölköződiétáról? (tudásbázis)
Én is és a férjem is csináljuk szorgalmasan, már kevésbé nyögünk:).
Hálás vagyok neked, hogy elindítottad ezt a fórumot:)
Ma ezzel fejeztem be az egyéb itthoni edzésemet, de csak olyan 6-7 perc volt.
Mivel be voltam melegedve, sokkal könnyebben vettem fel a pózt. A vállam sokkal könnyebben mozog.
Én már több napja csinálom, de még mindig nehezemre esik a kéztartás és persze a lábtartás sem túl kényelmes. Felállni utána meg kicsit nosztalgikus, hiszen emlékeztet a 11 évig tartó porckorongsérves időszakomra. Akkor kellett ennyire odafigyelve kiszállnom az ágyból:D
Derekam kerülete és a magasságom nem változik. A kezdeti csökkenés/növekedés stagnált.
Sziasztok! olvasom a fórumot jó pár napja, nagyon ügyesek vagytok
ma mi is kipróbáltuk a párommal :) simán ment az 5 perc
meg is beszéltük hogy be építjük a mindennapokba
Összegyűjtöttem, amit eddig megtudtunk a módszerről, így aki újonnan idecsöppen, itt mindent megtalál róla.
Videók:
Magyar oldal:
Idézet egy orosz nyelvű oldalról automatikus fordítóval fordítva:
"Úgy tűnhet, hogy egy ilyen japán torna fogyókúra ellent semmilyen józan ész, és csak feküdni, és fogyni lehetetlen. Ez részben azért van, mert a fejlesztés az orvos Fukutsudzi nem célja a hagyományos égő zsír. Van egy stretching a gerinc, a medence fokozatosan visszatér az anatómiai helyzetben. Ennek köszönhetően, és lehetséges, hogy vegye figyelembe a csökkenése a szervezetben, különösen a derék területén, és növeli a növekedés."
Orosz nyelvű oldalak (fordítóval valamennyire érthetővé lehet tenni):
A magyar oldalon rosszul van leírva, vagyis félreérthető. Az orosz oldalak és a videók alapján nem háromszor kell naponta 5 percig feküdni, hanem naponta egyszer 15 percig. A törölközőt egymás után három helyen kell a hát alá tenni, és mindegyik helyzetben kell 5-5 percet feküdni. Ez így összesen adja ki egy alkalommal a 3x5 percet.
1. a köldökkel egy vonalban
2. az alsó bordacsontokkal egy vonalban
3. a mellel egy vonalban
:-)))
Képzeljétek, én olvastam ezt a címet, és továbbmentem - azt hittem, hogy tényleg valami bolondos fogyókúra csoport vagytok!!! (Törölköződiéta - hát mondjuk valami jóféle pacalpörkölt, vagy más módon feldolgozott pacal :-))). A hentesnél ugyanis a nyers pacalra jó régen azt mondta a lányom, hogy fujj, úgy néz ki, mint a frottírtörölköző! :-)))
Jó olvasni a tapasztalatokat, jó hogy megosztottátok, én is csatlakoznék - rám férne egy kis javulás a testtartásban,fogyni úgysem sikerül.
Azt szeretném kérdezni, hogy mekkora legyen a törölköző? Mondjuk olyan fürdőlepedő vagy a sima, normál méretű kell hozzá? Én nagydarab vagyok, szerintem nekem a fürdőlepedőből kellene a henger :-)))
nekem a derék alatt nem fáj, de a lapocka alatt az egyik karomnál igen. most azt csinálom, h a derékkal megcsinálom napi 3x5 percet, a másik 2 részen 2-2 percet. aztán próbálom majd emelni, de igazság szerint unalmas is ennyit feküdni :)
a csípő 89-ről 85-re ment, a derék 75-ről 73-ra. de nem tartós, mert "kienged", ha nem csinálom.
Én sem fogyás céljából csinálom, hanem a gerincem miatt. Szerintem eredetileg is arra van, csak mellékhatás, hogy a jobb tartás miatt vékonyodnak is, akik naponta elvégzik.
Hát a felkelés az nekem sem megy egyszerűen, de azt írták is valahol, hogy nem is szabad csak úgy felpattanni. Először oldalt kell fordulni. Én oldalt fekve szoktam maradni 10-15 másodpercig, és csak utána emelkedek fel óvatosan.
Köszönöm a fórumindítónak, hogy elindította ezt a kérdést! Nekem eddig kifejezetten jó hatása van, bár nem maradok öt percet egyik helyzetben sem, mert úgy nagyon kényelmetlen lenne. De rövidebb ideig tartva a pózt is hatásos. Majd gondolom hozzászokik a hátam, és akkor emelem az időt. Egyszer megpróbáltam az öt percet, de utána még másnap is fájt.
További ajánlott fórumok:
- A törölközőket egyszerűen nem tudom jó illatúra mosni. Már sok mindent kipróbáltam. Mit tegyek?
- Ti milyen öblítőt használtok? Én már mindent kipróbáltam, de a törölközők sokszor olyan durvák!
- Hol készítenek rendelésre hímzett törölközőt?
- Ajándékba kapott törölköző nem szívja fel a vizet, van rá valami megoldás?
- Hogyan kell a törölközőt puhítani?
- Mivel mossam az antik megsárgult vászon ágyneműt, törölközőt, anélkül, hogy a színes hímzés, szőttes része kifakulna? Valakinek tapasztalat?